A+ R A-
28 Μαΐου 2018
Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 08:27

Διοργανώσεις που θ' αποτελούν την πρόσκληση του Σαββατοκύριακου

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

|

Ζητούμενα: Η διοργάνωση των εκδηλώσεων - προσκλήσεων, αλλά και η αποτελεσματική προβολή τους. Σε σημεία και χρόνους, που θα είναιιδιαίτερα αποτελεσματικά. Θα τα δουν πολλά μάτια και θα προκύψει η πρόκληση.

 

 

 

 

Του

ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

 

 

Μέχρι να μπει για τα καλά το καλοκαίρι και ν' αρχίσει η τουριστική κίνηση στην χώρα μας, είναι σίγουρο πως θα έχουν δοθεί στην κυκλοφορία και τα εναπομείναντα τμήματα της Ιόνιας Οδού, που ως γεγονός αποτελεί πρόκληση για την περιοχή μας... Πρόκληση, για να κινηθεί κόσμος και προς την Άρτα, η οποία σε επίπεδο Ηπείρου, σ' ότι αφορά τον τουρισμό είναι ο "φτωχός συγγενής"!

Μιλάμε για την Άρτα, του Αμβρακικού, των Τζουμέρκων, αλλά και της μοναδικής ως αξιοθέατο πεδιάδας, σημεία τα οποία πρέπει να γίνουν γνωστά και με την σειρά τους αυτά, να συνεισφέρουν αυτό που έχουν δυνατότητα στην τοπική κοινωνία. Και έχουν πολλά να συνεισφέρουν, αν υπό τις διαμορφωμένες συνθήκες, προβληθούν σωστά. Υπάρχει ήδη η καλή παρακαταθήκη, της μετακίνησης επισκεπτών στην Άρτα, όπου όπως αναφέρει σε δήλωσή του και ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, κατά τις εορτές του Πάσχα, γνώρισαν ημέρες δόξας. Πληρότητα σε όλα τα ξενοδοχεία, αλλά και τους ξενώνες της περιοχής, για το αθάνατο ελληνικό Πάσχα.

Γιατί να μην συμβεί το ίδιο και κατά την διάρκεια των διακοπών των ελλήνων, είναι το ερώτημα, που αρχίζει τον διάλογο... Στο χέρι όλων μας, είναι να συμβεί αυτό, αν αποφασιστεί να προκύψουν γρήγορες αποφάσεις και τολμηρές κινήσεις... Η Ιόνια Οδός και η απόσταση των τριών ωρών, για την κάλυψη της απόστασης από Αθήνα στην Άρτα, αποτελούν από μόνα τους, την πρόκληση για τον επισκέπτη... Ήρθε και η Άρτα, τόσο κοντά στην Αθήνα, όσο οι πόλεις της Πελοποννήσου, που για τους αθηναίους, ήταν η επιλογή του Σαββατοκύριακου. Με την διαφορά πως όλες οι πόλεις της Πελοποννήσου, για να είναι ελκυστικές και στους επισκέπτες του Σαββατοκύριακου κάτι ετοίμαζαν, για να το έχουν ως αφορμή της πρόσκλησης...

Βρισκόμαστε στην περίοδο όπου ο Δήμος Αρταίων, προγραμματίζει τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού. Ε... αυτές, θα πρέπει να έχουν τον χαρακτήρα και της πρόσκλησης του Σαββατοκύριακου... Μια ποιοτική συναυλία ας πούμε, κάτω απ' το Γεφύρι της Άρτας, έχει την έννοια της πρόσκλησης, που προαναφέρουμε και μπορεί να συγκινήσει ανθρώπους σ' όλη την Ελλάδα, να φτάσουν "ατσαλάκωτοι" στην Άρτα, να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και με ευκαιρία αυτή, ν' απολαύσουν τις ομορφιές της Άρτας, απ' τα Τζουμέρκα μέχρι τον Αμβρακικό.

Ζητούμενα: Η διοργάνωση των εκδηλώσεων - προσκλήσεων, αλλά και η αποτελεσματική προβολή τους. Σε σημεία και χρόνους, που θα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Θα τα δουν πολλά μάτια και θα προκύψει η πρόκληση.

Το έχουμε σημειώσει άπειρες φορές, πως οι εκδηλώσεις του καλοκαιριού στην Άρτα, θα είναι ποιοτικές, άρα πρόκληση για επισκέπτες, αν συνδυαστούν με τα μνημεία της. Απ' το ιστορικό γεφύρι, την Παρηγορήτισσα μέχρι και το τζαμί Ιμαρέτ, το οποίο μπορεί να συγκινήσει μεγάλη κατηγορία επισκεπτών.

Θα αντιτείνει ο καθένας, πως τέτοιες εκδηλώσεις έχουν γίνει και στα μνημεία, αλλά δεν έφεραν τον κόσμο που σήμερα μετ' επιτάσεως ζητείται και απ' την αρθρογραφία της "Γ". Υπήρχαν δύο αδύνατα δεδομένα. Το πρώτο ήταν οι αποστάσεις που ήταν μεγάλες και δύσκολες και το δεύτερο έπασχαν οι ίδιες οι διοργανώσεις, γιατί από μόνες τους, δεν μπορούσαν ν' αποτελέσουν το πανελλήνιο γεγονός. Με δεδομένο την αξία των μνημείων, οι σωστές διοργανώσεις, θα φέρουν αποτέλεσμα... Ένα παράδειγμα.

-Η διοργάνωση ενός τριημέρου στο ιστορικό γεφύρι και τον Άραχθο, αν προβληθεί επαρκώς σε εθνικό επίπεδο, δεν θα φέρει εκατοντάδες επισκέπτες στην Άρτα;

Το σίγουρο είναι πως θα φέρει και ανάλογα μπορεί να είναι η προσδοκία και για διοργανώσεις σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μνημεία. Όχι στο "άρπα κόλα"... Από τώρα, με στόχευση και αξιοποίηση ιδεών και προτάσεων, που δεν θα έχουν καμία σχέση με τα προηγούμενα. Καμία σχέση με τα προηγούμενα γιατί δεν έφεραν το αποτέλεσμα που επιζητούσε η τοπική κοινωνία και απαιτεί η υποχρέωση απέναντι στον τόπο και την ιστορία του.

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε παραδείγματα συγκεκριμένων πόλεων, που με βάση τέτοιες έξυπνες ιδέες, έχουν καταστήσει τους τόπους τους, σημεία αναφοράς, με όσα αυτό σημαίνει για την οικονομία τους...

Το ζήτημα είναι να ληφθούν τώρα οι αποφάσεις, με φόντο τα νέα δεδομένα και την αναγνώριση της πραγματικότητας, που αναφέρει πως όσα έγιναν μέχρι τώρα, δεν έφεραν το αποτέλεσμα που θα αποτελούσε την αφετηρία προκοπής για τον τόπο μας...

 

gketsis-grafeio-77-a

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017 08:29

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

13216052
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
305
305
105113

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 54 επισκέπτες και κανένα μέλος