A+ R A-
28 Μαΐου 2018
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 20:52

Η κοινωνία της ανοχής και της αδιαφορίας γιγάντωσε το πρόβλημα

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

-Γιατί είναι αναγκαίο, ο δημοσιογράφος που προβάλλει την αναγκαιότητα της εποχής, να έχει κάτι με κάποιον που διακινεί ναρκωτικά και να μην είναι αυτό το κάτι, το έγκλημα που κάνει στο παιδιά της διπλανής πόρτας;

 

 

 

Ένας τόνος και 213 κιλά χασίς κατασχέθηκαν μέσα σε ένα μήνα από τις αστυνομικές υπηρεσίες στην Ήπειρο. Πρόκειται για μία τεράστια ποσότητα, που στο σύνολό της σχεδόν προέρχονταν από την Αλβανία και είχε προορισμό το εσωτερικό της χώρας.

 

 

Ποιο άλλο επίσημο στοιχείο, μπορεί να επιθυμεί να έχει στην διάθεσή του, ο κάθε σοβαρός αναλυτής του κοινωνικού γίγνεσθαι, απ’ την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, η οποία κάνει τον απολογισμό της, για τον σημαντικό αγώνα, ενάντια στα ναρκωτικά. Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν στην δημοσιότητα, την περασμένη Πέμπτη, που κυκλοφόρησε η «Γ» και με το κύριο άρθρο της, τεκμηρίωνε το γεγονός, ότι η Ήπειρος συνολικά και η Άρτα ειδικότερα, ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ απ’ τα ναρκωτικά, με πρώτα θύματα τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας.

Αυτός ο απολογισμός αποτελεί το ιδιαίτερο στοιχείο, που επιβάλλει την εκ νέου ανάλυση του θέματος, αφού κι εμείς είμαστε οπαδοί της άποψης, πως «η επανάληψη είναι μήτηρ μαθήσεως» και για να συμπληρώσουμε και «μήτηρ» δημιουργίας συνειδήσεως, περί την κοινωνική παρέμβαση, ως μόνης ικανής, ν’ αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

-Γιατί είναι αναγκαίο, ο δημοσιογράφος που προβάλλει την αναγκαιότητα της εποχής, να έχει κάτι με κάποιον που διακινεί ναρκωτικά και να μην είναι αυτό το κάτι, το έγκλημα που κάνει στο παιδιά της διπλανής πόρτας;

Εδώ αναδεικνύεται η παθογένεια της κοινωνίας, η οποία την καθιστά και ανίκανη να κινητοποιηθεί, άρα και ν’ αντιμετωπίσει το πρόβλημα που υπάρχει και κάθε ημέρα που περνάει, γίνεται πιο έντονο και φτάνει πιο κοντά στην πόρτα του καθενός. Είναι πολλοί οι «φωστήρες», που νομίζουν πως μπορούν με τις ανοησίες, που πλασάρουν στους καφενέδες, θα στηρίξουν το έγκλημα. Ν΄ αφήσουμε την ουσία του προβλήματος, για να μην ενοχληθούν πέντε – δέκα δήθεν τύποι, οι οποίοι η έχοντας τι άλλο να κάνουν (σ.σ. δεν τους το επιτρέπει και η παιδεία τους), παριστάνουν τους σπουδαίους, για να μπορούν με άνεση να διακινούν τον θάνατο.

Η αρχή και το τέλος του προβλήματος, είναι αυτοί που με διάφορες προκαλύψεις, διακινούν ναρκωτικά. Μικρές ή μεγάλες ποσότητες, δεν έχει σημασία… Αυτοί πρέπει να είναι γνωστοί σ’ όλους, όπως επίσης γνωστός πρέπει να είναι και ο τρόπος που λειτουργούν. Για να γνωρίζει ο πατέρας του ανυποψίαστου παιδιού… Έτσι όταν δει την περίεργη κίνηση, στην αρχή ακόμη, να μπορέσει να επικοινωνήσει με το παιδί του και να το οδηγήσει σε άλλον δρόμο, μακριά απ’ αυτόν που θέλουν να τον οδηγήσουν, οι τύποι που προαναφέρουμε. Και τα χειρότερο είναι ότι κάποιοι εξ αυτών, έχουν αποκτήσει μια περίεργη κοινωνική αποδοχή, που θα δυσκολευτεί η κάθε οικογένεια, να «πάρει χαμπάρι» το τι ακριβώς συμβαίνει και να παρέμβει, την ώρα που δεν θα είναι αργά…

Αυτοί που λένε «ωχ αδερφέ και τι έγινε που έπιασαν τον τάδε… Αυτός είναι καλό παιδί», στην ουσία υποθάλπουν εγκληματία… Πλάκα έχει να ισχυριστεί κάποιος, πως ο έμπορος –μικρής ή μεγάλης ποσότητας, δεν έχει σημασία- ναρκωτικών, δεν είναι εγκληματίας.

Αυτός ο ίδιος, απ’ την συνήθεια και την καλοπέραση που δημιουργεί η διαδικασία της διακίνησης ναρκωτικών, δεν θα διστάσει να δώσει ναρκωτικά και στο παιδί, αυτού που λέει πως είναι «καλό παιδί»! Είναι η συνείδηση που δημιουργεί η διαδικασία αυτή και τον καθιστά αδίστακτο!

Αυτά τα πολύ απλά πράγματα, θα πρέπει να γίνουν συνείδηση της κοινωνίας, αν θέλουμε να προσφέρουμε την ελάχιστη καλή υπηρεσία, στα παιδιά μας. Γιατί δεν πρέπει να λησμονούμε, πως η κοινωνία της ανοχής και της αδιαφορίας γιγάντωσε το πρόβλημα.

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

13216117
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
370
370
105178

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 78 επισκέπτες και κανένα μέλος