A+ R A-
28 Μαΐου 2018
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 06 Απριλίου 2017
Πέμπτη, 06 Απριλίου 2017 10:04

Την... είδαν και κατακτητές!

|

Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΦΕΤΑΣ "ΗΠΕΙΡΟΣ" ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ "ΗΠΕΙΡΟΣ"

 

 

 

 

 

Αυτό κι αν δεν είναι απ' τα περίεργα του επαγγελματικού ανταγωνισμού, που δεν ορρωδεί προ ουδενός, όταν πρόκειται να προκύψει κέρδος, που όπως αποδεικνύεται δεν είναι ούτε ηθικό, ούτε δίκαιο!

Αφορμή λαμβάνουμε, απ' την τελευταία διαφήμιση της Φέτας "ΗΠΕΙΡΟΣ", η οποία έχει συγκεκριμένη στόχευση και όπως αποδεικνύεται απ' την δικαστική αντιπαράθεση, που έχει ξεκινήσει, στόχο έχει να υποτιμήσει την γνωστή εταιρεία "ΚΑΡΑΛΗΣ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ", με τελικό στόχο να της απαγορεύσει να χρησιμοποιεί τον προσδιορισμό "Ήπειρος", λες και αυτόν τον κληρονόμησαν οι ιδιοκτήτες της εταιρείας "ΗΠΕΙΡΟΣ", αν και είναι μουσαφίρηδες στην Ήπειρο και τα επαγγελματικά τους συμφέροντα, εκτός από τα άλλα μέρη της πατρίδας μας που βρίσκονται, μπορεί να βρίσκονται και στο εξωτερικό.

Και μπορεί ν' αποτελεί ο γεωγραφικός προσδιορισμός της Ηπείρου, το μέσον για να παρουσιάζει κέρδη μία εταιρεία μη ηπειρωτών, τα οποία όμως επιχειρεί να αφαιρέσει από ηπειρώτες, οι οποίοι στην παραγωγή τυριών, με το ίδιο όνομα "ΗΠΕΙΡΟΥ", είναι στην ίδια παραγωγή, τρεις γενιές τώρα...

Και το ακόμη χειρότερο! Όλα αυτά για την τοπική κοινωνία και τους παράγοντες της Ηπείρου, να μην αποτελούν πρόκληση, για την δημιουργία κύματος αντιδράσεων το οποίο όπως συχνά συμβαίνει στην εποχή μας, θα πρέπει να υπερασπιστεί το αυτονόητο. Ότι η εταιρεία "ΚΑΡΑΛΗΣ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ", λειτουργεί στην περιοχή μας επί δεκαετίες και επί πλέον με την ποιότητα των προϊόντων του, έχει προσφέρει πολλά και στην προβολή της Ηπείρου ανά τον κόσμο, αλλά και στην τοπική οικονομία, με όλα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα...

Για να πάμε στην ουσία του θέματος... Από τις 20-07-2016, η εταιρεία "ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ", κατέθεσε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αγωγή με την οποία ζητάει απίστευτα πράγματα, κυριότερο των οποίων είναι να μην χρησιμοποιεί η καθαρά ηπειρωτική εταιρεία ΚΑΡΑΛΗΣ, τον όρο Ήπειρος και να τον χρησιμοποιεί αποκλειστικά, μια εταιρεία μέτοχοι της οποίας είναι άνθρωποι, που καμία σχέση δεν έχουν με την Ήπειρο.

Διαβάζοντας το κείμενο της αγωγής, ο καθένας θα θεωρήσει πως βρισκόμαστε σε άλλον πλανήτη! Γράφει χαρακτηριστικά ότι η ενάγουσα εταιρεία για την παραγωγή των τυριών της χρησιμοποιεί "γάλα που προμηθεύεται από κτηνοτρόφους της Ηπείρου". Τα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών, αναφέρουν πως η ενάγουσα εταιρεία προμηθεύεται γάλα από δέκα εννιά νομούς της χώρας μας.

Και η συνέχεια εξόχως ενδιαφέρουσα. Αναζητώντας το τι πραγματικά συμβαίνει, διαπιστώνουμε πως η κατοχύρωση του ονόματος "ΚΑΡΑΛΗΣ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ", έχει γίνει το 2003, ενώ το αντίστοιχο όνομα της εταιρείας "ΗΠΕΙΡΟΣ", έχει αναγνωριστεί στις 09-12-2008.

Αυτά για το τυπικό της υπόθεσης, που θα αναζητήσει η Δικαιοσύνη, μετά και την κατάθεση των προτάσεων της εταιρείας ΚΑΡΑΛΗΣ, που έχει χρέος να υπερασπιστεί την μεγάλη ιστορία της, στον χώρο της γαλακτοκομίας, αλλά και σ' αυτή καθ΄ αυτή την Ήπειρο, στην οποία έχει προσφέρει σ' όλους τους τομείς, οικονομικούς και κοινωνικούς...

Το ουσιαστικό της υπόθεσης, είναι ότι η πρόκληση αυτή, απ' την πλευρά της εταιρείας "ΗΠΕΙΡΟΣ", οι μέτοχοι της οποίας δεν έχουν καμία σχέση με την Ήπειρο, πρέπει ν' απαντηθεί απ' όλους τους ηπειρώτες, σε όποια θέση ευθύνης κι αν βρίσκονται, γιατί πολύ απλά γνωρίζουν ή πρέπει να γνωρίζουν την ιστορία και την προσφορά της εταιρείας ΚΑΡΑΛΗΣ και το πόσο άρρηκτα δεμένη είναι αυτή, με την Ήπειρο.

Γιατί η πρόκληση, έχει και τα όριά της και την περιγράφει πολύ εύστοχα, σε κείμενό του, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λούπας, που επισημαίνει: "Για σκεφτείτε, τι θα γίνονταν στην Κρήτη αν οποιοσδήποτε ξενόφερτος επιχειρηματίας πήγαινε να κάνει κάτι τέτοιο";

 

ipirou-diafimisi-00-a

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

13216140
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
393
393
105201

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 82 επισκέπτες και κανένα μέλος