A+ R A-
28 Μαΐου 2018
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

|

Αναφερόμενος στη συνέχεια ο κ. Ανδριανός στο κυβερνητικό πρόγραμμα της «αυριανής κυβέρνησης της ΝΔ, του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη», μίλησε για «το συμβόλαιο αλήθειας»

 

 

 

 

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 13 Μαίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου η προγραμματισμένη Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΔ Άρτας, στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Γιάννης Αδριανός, βουλευτής Αργολίδας και πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά.

Η συνέλευση διεξήχθη με την παρουσία του βουλευτή Άρτας κ. Γιώργου Στύλιου, του υπεύθυνου οργανωτικού του κόμματος κ Ντάνου, του πρώην βουλευτή κ. Κ. Παπασιώζου, του νέου προέδρου της τοπικής ΟΝΝΕΔ κ.Αντώνη Καραμπίνη και ενός αριθμού νέων και παλαιών στελεχών ως και μελών του κόμματος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των παρισταμένων η πραγματοποιηθείσα εκδήλωση υπολείπονταν σε μέγεθος έναντι παλαιότερων, ενώ, πέρα από την απουσία πολλών επώνυμων κομματικών στελεχών, αισθητή υπήρξε η μη παρουσία της πλειονότητας των τοπικών «γαλάζιων αυτοδιοικητικών» .

Μάλιστα, κατά πληροφορίες, παρά την καταβληθείσα προσπάθεια άμβλυνσης των εντυπώσεων από ορισμένους των ομιλητών (σ. σ, για παράδειγμα ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε κ. Δ. Σκανδάλης τις επίμαχες απουσίες, επεχείρησε να τις αποδώσει στον… ταυτόχρονο Εσπερινό και λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Θεράποντα ), οι απουσίες σχολιάστηκαν δυσμενώς από τους παρευρισκόμενους, ενώ κάποιοι περισσότερο ευφάνταστοι τις είδαν ως ένα είδος μποϋκοτάζ των «Μητσοτακικών», απέναντι στον ακραιφνή «Καραμανλικό» βουλευτή κ. Ανδριανό. Ο τελευταίος κατά την ομιλία του- όπως και των κ κ. Δ. Σκανδάλη και Γιώργου Στύλιου στον καθιερωμένο προηγηθέντα χαιρετισμό τους- άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, εγκαλώντας τους: για «ανικανότητα», «υποκρισία», «ασύστολη ψευδολογία» και «ερασιτεχνισμό», περί την διακυβέρνηση της χώρας. Τους κατηγόρησε ακόμη για τα «σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που συμφώνησαν με τους δανειστές», για τον «αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» εξ’ αιτίας της επιβαλλόμενης «εξοντωτικής φορολογίας», για την απίστευτη «κοινωνική αναλγησία» που επιδεικνύουν απέναντι στους μισθωτούς και συνταξιούχους, περικόπτοντας μισθούς και συντάξεις, για το «γενικό ξεπούλημα της χώρας», προκειμένου να διασφαλίσουν για όλο και περισσότερο χρόνο την καρέκλα της εξουσίας κ.ά

Αναφερόμενος στη συνέχεια ο κ. Ανδριανός στο κυβερνητικό πρόγραμμα της «αυριανής κυβέρνησης της ΝΔ, του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη», μίλησε για «το συμβόλαιο αλήθειας», που ο ίδιος ανακοίνωσε, το οποίο, όπως διευκρίνισε, αποτελώντας, πλέον, δόγμα για τα στελέχη της ΝΔ, καθιστά αδιαμφισβήτητη την αξιοπιστία του πολιτικού της λόγου και δημιουργεί την αναγκαία σχέση εμπιστοσύνης, της παράταξης με το λαό. Ωστόσο ο ομιλητής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις ήδη ανακοινωθείσες από τον Αρχηγό της ΝΔ, κυβερνητικές θέσεις του κόμματος, όπως: η γενναία μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών, η πτώση του ΕΝΦΙΑ κατά 20/%, οι διαρθρωτικές αλλαγές στη διοίκηση, στη δικαιοσύνη, στην παιδεία και στην οικονομία(μείωση δημοσίων δαπανών) και σε μια σειρά μέτρων «που θα προσελκύσουν ξένες επενδύσεις, οι οποίες είναι το κλειδί για την ανάπτυξη και εντεύθεν για την αύξηση θέσεων εργασίας» κ.ά. Παρά ταύτα την δημιουργηθείσα ατμόσφαιρα αισιοδοξίας και κομματικού ενθουσιασμού, για το κυβερνητικό αύριο της παράταξης, έμελλε να «διαταράξουν» οι υποβληθείσες, εν είδη ενστάσεων, ερωτήσεις από ορισμένα στελέχη, στα όσα ειπώθηκαν από τον κ. Ανδριανό. Πράγματι η διατυπωθείσα απορία του κ. Γιώργου Αποτόρη: «…πέστε μας τι θα λέμε στον κόσμο, τη στιγμή που οκ. Μητσοτάκης λέει ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που φέρνει ο Τσίπρας στη Βουλή, αλλά, ως αυριανή κυβέρνηση θα τα εφαρμόσει; Δηλαδή, εμείς όταν γίνουμε κυβέρνηση δεν θα πούμε όχι στους δανειστές, αλλά στο όνομα της συνέχειας του κράτους, θα είμαστε κυβέρνηση της ΝΔ με πρόγραμμα «ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ…»; Όπως και η παρατήρηση του γνωστού δικηγόρου κ. Δ. Λαμπράκη, ο οποίος μεταξύ των άλλων, αναρωτήθηκε: «…δηλαδή η ΝΔ δεν έχει ευθύνες για τα όσα συμβαίνουν σήμερα, με τα μνημόνια που ψήφισε μαζί με το ΠΑΣΟΚ που έχουν φέρει τον κόσμο σε απόγνωση; Αλήθεια μόνο ο Τσίπρας είναι υπεύθυνος για τη δυστυχία των νέων παιδιών που εδώ και χρόνια είναι άνεργα ή που «ξενητεύονται»; Άραγε δεν φταίμε και εμείς, όταν κυβερνούσαμε με το ΠΑΣΟΚ, για τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, την υψηλή φορολογία, για το δράμα των Αγροτών και των κτηνοτρόφων κ.ά,»; Ενώ σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο κ. Λαμπράκης απευθυνόμενος στον κ. Ανδριανό, του είπε: «Εσείς κ. βουλευτά κατάγεστε από την Αργολίδα και εμείς ως Αρτινοί, έχουμε σας κοινό σημείο το πορτοκάλι. Πείτε μου, λοιπόν, ποιος ευθύνεται και από πότε, που στην Αργολίδα λειτουργούν τρία εργοστάσια επεξεργασίας του προϊόντος και στην Άρτα σχεδόν κανένα; Εν πάση περιπτώσει, για να πιστέψει ο κόσμος τι κακό έχει φέρει στη χώρα η σημερινή συγκυβέρνηση «ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», πρέπει να αφήσετε τα γραφεία σας στην Αθήνα και όλοι μαζί να βγούμε στα καφενεία , να πλησιάσουμε τον Αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον έμπορο, τον ελεύθερο επαγγελματία, τον άνεργο νέο[…] Να τους κουβεντιάσουμε, να καταγράψουμε τα προβλήματά τους και ύστερα να σχεδιάσετε τα κυβερνητικά προγράμματα και να κάνετε κάθε άλλου είδους διακηρύξεις…».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κ. Αντώνης Κολιάτσος, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Ανδριανό ξεκίνησε την παρέμβασή του με τη διαπίστωση: «…σε όλα αυτά που ακούστηκαν σε αυτή τη συνέλευση, απουσιάζει η παραμικρή αναφορά στις ευθύνες που φέρουν και οι δανειστές για τα εφτά χρόνια των μνημονίων. Και αυτή η παράλειψη συνδέεται με την αξιοπιστία του νέο-δημοκρατικού λόγου, γιατί, κατά τη γνώμη μου, είναι πλέον εμφανείς οι στόχοι των δανειστών και πρέπει ο κόσμος να ακούσει και από τη ΝΔ, ότι η επιδίωξή τους είναι:

- να πάρουν «μπίρ παρά», όλο και περισσότερα από τον ορυκτό πλούτο αυτής της χώρας(σ. σ, χρυσό, άργυρο, βιομηχανικά μεταλλεύματα, πετρέλαιο, φυσικό αέριο κ.ά).

- να περιορίσουν δραματικά την ιδιοκατοίκηση στην Ελλάδα, μέσα από την υψηλή φορολογία των ακινήτων(βλ.ΕΝΦΙΑ, εκχώρηση ακινήτων στο Δημόσιο, λόγω χρεών) και τις κατασχέσεις και πλειστηριασμούς από τις τράπεζες, που εκβιαστικά μας επιβάλλουν (εξ’ αιτίας της υπερχρέωσης), έτσι ώστε το υπερβολικά υψηλό ποσοστό της ιδιοκατοίκησης, να κατέβει στο αντίστοιχο μέσο Ευρωπαϊκό.

-να κλείσουν έναν επίσης μεγάλο αριθμό μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων, μέσα από την άγρια φορολογία τους, προκειμένου ο συγκριτικά πολύ μεγαλύτερος, του μέσου Ευρωπαϊκού, αριθμός τους , να πέσει στα επίπεδά που τους εξυπηρετεί.

Αν, λοιπόν, αυτοί είναι στόχοι των δανειστών-που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η επίτευξή τους και καθόλου ποια θα είναι η κυβέρνησή της- τότε κ. βουλευτά, πως οι κύριοι αυτοί θα επιτρέψουν στον Μητσοτάκη, να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ, να αποτρέψει τη δήμευση της ακίνητης περιουσίας των φτωχών οφειλετών του Δημοσίου, να περιορίσει τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς των ακινήτων των «κόκκινων» δανειοληπτών από τραπεζικά δάνεια, που συνεχώς αυξάνονται ή να μειώσει την φορολογία των επιχειρήσεων»; Και ο αθεράπευτα αιρετικός Αντώνης Κολιάτσος έκλεισε την επιχειρηματολογία του, προσθέτοντας: «…πρέπει επί τέλους να καταλάβουμε ότι εμείς( όλες οι κυβερνήσεις των μνημονίων) ευθυνόμαστε γιατί επιτρέψαμε στους δανειστές να έχουν το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις και να μας εκβιάζουν ασύστολα. Επομένως, με το που οι τελευταίοι, με τα εκβιαστικά καμώματά τους θα μας έχουν μόνιμα «διασωληνομένους στην εντατική» ,άρα αδύναμους να πληρώσουμε τα χρέη μας, γιατί άραγε οι κύριοι αυτοί να προχωρήσουν σε κάποια «επαναδιαπραγμάτευση» για μια καλύτερη συμφωνία, από εκείνη του Τσίπρα; Δεν μας αρκεί, για παράδειγμα, που τους είδαμε πόσο άσχημα αντιμετώπισαν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του, στην απόφασή να μοιράσει τα 638 «ψωροεκατομμύρια» ευρώ, ως…13 η σύνταξη στους πενόμενους συνταξιούχους, αν και γνώριζαν, έστω ανεπίσημα, ότι το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2016, θα ήταν κοντά στα 4 δις ευρώ, και επομένως ότι αυτό επιτρέπονταν από το 3 ο μνημόνιο; Κοντολογίς, κ. βουλευτά, οι δανειστές με τα μνημόνια που μας φόρτωσαν και την εγγενή αδυναμία μας, σαν χώρα, να παράγουμε, γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να πάρουν τα λεφτά τους πίσω. Για αυτό εκείνο που τους ενδιαφέρει -και το επιδιώκουν- είναι να βάλλουν στο χέρι τον ορυκτό πλούτο μας, την ιδιοκτησία της ακίνητης περιουσίας του ελληνικού λαού και τα δυσθεώρητα υψηλά πλεονάσματα, που θα προκύπτουν από την άγρια φορολογία που μας έχουν επιβάλλει».

Τέλος δεν θα πρέπει να αφήσουμε ασχολίαστη την παρέμβαση του πρώην βουλευτή κ. Κ. Παπασιώζου, ο οποίος λίγο προτού λήξει η συνέλευση, παίρνοντας τον λόγο εγκάλεσε τα τοπικά γαλάζια στελέχη, γιατί από ολιγωρία ή σκοπιμότητα δεν καταγγέλλουν στον Αρτινό λαό την πλήρη εγκατάλειψη του νομού από την σημερινή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. «…Τυχαίνει να μετέχουν σε αυτή, εκτός του πρωθυπουργού, η Αρτινιά κ. Όλγα Γεροβασίλη, την οποία κανένας από τη ΝΔ δεν καταγγέλλει για την αδιαφορία που επιδεικνύει για τα προβλήματα της Άρτας. Αλήθεια, τι σημαντικό έκανε μαζί και οι άλλοι Αρτινοί υπουργοί(υπονόησε τους υπουργούς κ.κ Μπαλάφα, Τόσκα ) και περισσότερο ο πρωθυπουργός, για τις καταστροφές από τις πλημμύρες, τις αποζημιώσεις των Αγροτών από τον ΕΛΓΑ και για τα μεγάλα προβλήματα του νομού; Αλλά εκείνο που ενδιαφέρει τους τοπικούς παράγοντες της ΝΔ, είναι πως θα έχουν καλές σχέσεις με την κυρία υπουργό[…].Και εγώ, σας διαβεβαιώνω, ότι σε προσωπικό επίπεδο διατηρώ καλή σχέση με την κ. Γεροβασίλη», ήταν τα λόγια του.

Και βέβαια από ό, τι πληροφορήθηκε η «Γ», οι απαντήσεις που δόθηκαν δεν ικανοποίησαν όχι μόνο τους ερωτώντες, αλλά και τους περισσότερους των παρισταμένων. Όμως αυτά τα έχει η πολιτική.

 

andrianos-22-ba

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο κάθε νέος έχει δικαίωμα να κάνει την δική του επιχείρηση και μακάρι να πετυχαίνει τους επαγγελματικούς στόχους που έχει θέσει. Με μια διαφορά όμως. Να μην πετυχαίνει η ιδιωτική επιχείρηση, τους δικούς της στόχους, εις βάρος ανάλογης δημοτικής...

 

 

Όπως ακριβώς τις είχαμε προβλέψει τις εξελίξεις... Με τις αβάντες του αντιδημάρχου του Δήμου Ζηρού, αλλά και του διευθυντή των παιδικών σταθμών του ίδιου Δήμου, οι γόνοι τους που δημιούργησαν τι ιδιωτικό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), θα έκαναν "χρυσές" δουλειές, εις βάρος του δημοτικού ΚΔΑΠ. Και η είδηση μαρτυράει το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργείται... Απ' τα ενενήντα παιδιά που είχε το δημοτικό ΚΔΑΠ, την περασμένη εβδομάδα είχαν φύγει πάνω από δέκα παιδιά και με τα στοιχεία που πληροφορηθήκαμε πως προκύπτουν σήμερα, ο αριθμός των παιδιών που ήδη έχουν φύγει, ξεπερνάει τα τριάντα παιδιά... Που σημαίνει ότι το Δημοτικό ΚΔΑΠ, οδηγείται σε κλείσιμο, με όσα συνεπακόλουθα στο προηγούμενο φύλλο, είχαμε επισημάνει.

Επαναλαμβάνουμε, ότι ο κάθε νέος έχει δικαίωμα να κάνει την δική του επιχείρηση και μακάρι να πετυχαίνει τους επαγγελματικούς στόχους που έχει θέσει. Με μια διαφορά όμως. Να μην πετυχαίνει η ιδιωτική επιχείρηση, τους δικούς της στόχους, εις βάρος ανάλογης δημοτικής. Γιατί αν υπήρχαν παιδιά που είχαν ενδιαφέρον να εγγραφούν στο δημοτικό ΚΔΑΠ και δεν είχε θέσεις, αυτονόητο είναι πως θα έπρεπε να πάνε σε κάποιο ιδιωτικό. Όχι όμως να διαλύεται το δημοτικό, για να προκύψει το ιδιωτικό, που ανήκει σε γόνους κορυφαίων παραγόντων του Δήμου Ζηρού. Άλλωστε το δημοτικό ΚΔΑΠ, επιχορηγείται απ' το ΕΣΠΑ και αν δεν έχει τον απαιτούμενο αριθμό παιδιών, θα κλείσει.

Να θυμηθούμε πως στο δημοτικό ΚΔΑΠ, η λειτουργία του αποδίδει και έσοδα για άλλες κοινωνικές δράσεις του Δήμου Ζηρού, σε μια εποχή που είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίες και χρήσιμες αυτές οι δράσεις. Η πληροφορία που είχε η "Γ", ανέφερε πως κάποια απ' τα έσοδα του ΚΔΑΠ του Δήμου Ζηρού, θα πήγαιναν για την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, το οποίο προγραμματίζει να λειτουργήσει ο Δήμο Ζηρού και μάλιστα έχει διαφημιστεί επαρκώς.

Ορατός λοιπόν ο κίνδυνος, να μπει λουκέτο στο Δημοτικό ΚΔΑΠ, όπως ορατός είναι και ο κίνδυνος να μπει λουκέτο και στην έτερη δομή του Δήμου Ζηρού, που αφορά στο πρόγραμμα "βοήθεια στο σπίτι". Αν το λουκέτο έμπαινε, γιατί δεν λειτουργούσε σωστά και υπήρχε ανταγωνιστικό καλύτερο, του οποίου η διαφορά θα είχε αποδειχτεί απ' την ίδια του την λειτουργία, τότε μπορούσε να πει κανένας, πως πρέπει να προσέχουν όσοι λειτουργούν την εν λόγω κοινωνική δομή. Την στιγμή όμως, που η δομή πάει πολύ καλά και κανένας δεν δηλώνει ότι έχει το παραμικρό πρόβλημα, οι διαρροές που προκύπτουν και θέτουν σε κίνδυνο την λειτουργία του, προκύπτουν εξ αιτίας των δημοτικών παρεμβάσεων.

-Θα θυσιάσει την λειτουργία μιας κοινωνικής δομής του Δήμου, για την ευημερία γόνων συνεργατών του, ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής;

Το ερώτημα θέτουν πολλοί αναγνώστες απ' την Φιλιππιάδα, οι οποίοι επικοινώνησαν μαζί μας, μετά τα όσα αποκάλυψε η "Γ". Το ίδιο ερώτημα, θέτουμε κι εμείς, αν και γνωρίζουμε πως ο κύριος δήμαρχος δεν πρόκειται να απαντήσει.

Όμως την απάντηση, την δίνουν οι ίδιοι οι πολίτες, ένας εκ των οποίων μας έλεγε πως αν ο δήμαρχος δεν επιθυμούσε να... αβαντάρει την προσπάθεια των γόνων του συνεργατών του, θα είχε καθαρίσει όλο το θέμα. Δεν θα διατηρούνταν στην θέση τους, ο αντιδήμαρχος και ο προϊστάμενος των παιδικών σταθμών... Θα είχαν αποχωρήσει και θα μετρούσαν τις δυνάμεις τους, χωρίς τον φόντο των δημοτικών αξιωμάτων που κατέχουν σήμερα...

Απ' την άλλη πλευρά, αν η δημοτική δομή δεν είναι επαρκής και αναγκάζει τα παιδιά να φύγουν απ' αυτή και να στραφούν στην δημοτική, πάλι θα έπρεπε να κάνει διορθωτικές κινήσεις. Ας πούμε να ζητήσει την παραίτηση της προέδρου της δημοτικής επιχείρησης, η οποία λειτουργεί το εν λόγω πρόγραμμα. Ούτε και προς αυτή την κατεύθυνση έκανε τίποτα. Να ζητήσει, για παράδειγμα την παραίτηση της προέδρου κας Ξόνα.

Βεβαίως και η αξιότιμη κυρία πρόεδρος, δεν μπορεί να... λουφάζει! Πρέπει να βγει δημόσια και να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει και υπαιτιόητι τίνος, το δημοτικό ΚΔΑΠ, έχει τις απώλειες που έχει και πιό απλά, γιατί τα παιδιά εγκαταλείπουν την δημοτική δομή, για να πάνε στην ιδιωτική.

Απ' την πλευρά και του δημάρχου Νίκου Καλαντζή, αλλά και της προέδρους Γεωργίας Ξόνα, παρατηρείται η στάση που προαναφέρουμε...

-Οι απλοί πολίτες, με δεδομένη και την σιωπή, τι μπορούν να υποθέσουν;

 

adiafaneia-00-a

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017 21:17

Κυκλοφορεί αύριο "Η ΓΝΩΜΗ"

Αφιερώματα στον θάνατο του Γιώργου Παπαγεωργίου και τις εκδηλώσεις της "Γ" για το Κυπριακό...

 

 

 

Σχεδόν διθεματική η εφημερίδα που κυκλοφορεί αύριο, με μια ημέρα καθυστέρηση, λόγω της γενικής απεργία της περασμένη Τετάρτης, μιας και αυτό επιβάλλουν τα γεγονότα. Απ' την μια η τραγική απώλεια ενός σημαντικού ανθρώπου, του πρώην υφυπουργού Γιώργου Παπαγεωργίου και απ' την άλλη οι εκδηλώσεις για το Κυπριακό, που εστέφθησαν από απόλυτη επιτυχία, μονοπωλούν το ενδιαφέρον, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σχόλια και αναλύσεις, για τα τρέχοντα ζητήματα της περιοχής.

Η "Γ" και σ' αυτό το φύλλο, επαναφέρει το θέμα της λειτουργίας ιδιωτικού ΚΔΑΠ στον Δήμο Ζηρού, εις βάρος του δημοτικού και με την ανοχή του δημάρχου, μιας και οι ιδιοκτήτες του, είναι γόνοι σημαντικών στελεχών του Δήμου. Ζητούνται παραιτήσεις...

Είχε πολλά κι ενδιαφέροντα, η Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΔ Άρτας, τα οποία καταγράφει με ιδιαίτερη προσοχή, ο συνεργάτης της "Γ", που έχει τις πληροφορίες..

Και πολλά άλλα θέματα και στις ειδικές ενότητες της εφημερίδας, που αφορούν και στον πολιτισμό και τον αθλητισμό...

 

000001-19-05-2017-a

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

13216147
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
400
400
105208

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 87 επισκέπτες και κανένα μέλος