A+ R A-
25 Απριλίου 2017

|

"Να διαψεύσει το ΥΠ.ΕΣ. τις διαρροές για Καλλικράτη"

-Είναι ασέβεια γιατί η ΚΕΔΕ είναι εκείνη που εδώ και μήνες συμμετέχει ουσιαστικά στο διάλογο που ξεκίνησε η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου»

 

 

 

«Ασέβεια» προς την Αυτοδιοίκηση, χαρακτηρίζει η ΚΕΔΕ την ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος υπρόσδεκτη στο διάλογο για την αλλαγή του Καλλικράτη. «Κι είναι ασέβεια γιατί η ΚΕΔΕ είναι εκείνη που εδώ και μήνες συμμετέχει ουσιαστικά στο διάλογο που ξεκίνησε η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου, καταθέτοντας μάλιστα μια σειρά από τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις για τη Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Σε αντίθεση με την Κυβέρνηση, που μέχρι σήμερα δεν έχει καταθέσει δημόσια καμία πρόταση, πλην της θέλησης της να αλλάξει το εκλογικό σύστημα των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς και να διορίσει εκτελεστικούς γραμματείς- επιτρόπους, σε κάθε Δήμο, περιορίζοντας τις εξουσίες των αιρετών εκπροσώπων των τοπικών κοινωνιών».

Και επισημαίνει η ΚΕΔΕ τα εξής:

Σε Βόλο και Θεσσαλονίκη παρουσιάσαμε τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης Α' Βαθμού

Τόσο στο θεματικό Συνέδριο του Βόλου που έγινε τον Οκτώβριο του 2016, όσο και στο τακτικό συνέδριο του περασμένου Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, παραδώσαμε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αναλυτικά τις θέσεις μας για τη Μεταρρύθμιση. Τις θέσεις αυτές έχουμε επίσης παρουσιάσει κατά καιρούς και στις επιτροπές διαλόγου που έχουν συσταθεί, με αντικείμενο την αλλαγή του Καλλικράτη.

Είναι λοιπόν προφανές ποιος επιθυμεί πραγματικά τον ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο και ποιοι προφασίζονται τον διάλογο, για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.

Ας ψάξουν αλλού πρόθυμους υποστηρικτές

Αν η Κυβέρνηση ψάχνει "πρόθυμους" υποστηρικτές των σχεδίων της για άλωση της Αυτοδιοίκησης και μετατροπή των Δήμων σε κομματικά παραμάγαζα, ας τους ψάξει αλλού, όχι στην ΚΕΔΕ. Εμείς δεσμευόμαστε από τις αποφάσεις του Συνεδρίου μας, από τις οποίες δεν κάνουμε πίσω ούτε εκατοστό.

Η ΚΕΔΕ επιθυμεί το διάλογο και είναι πρόθυμη να συμμετάσχει σε αυτόν, αρκεί να είναι διάλογος κι όχι κοροϊδία.

Το Υπουργείο ευθύνεται για τις διαρροές. Να τις διαψεύσει άμεσα.

Αν ενοχλήθηκε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών από το γεγονός ότι σχολιάσαμε το περιεχόμενο των όσων διέρρευσαν σήμερα στον Τύπο, αναφορικά με τις προτάσεις της Επιτροπής του Υπουργείου, ας αναζητήσει τις ευθύνες σε αυτούς που έκαναν τις διαρροές. Δεν ευθυνόμαστε εμείς για το ότι κάποιοι συνεργάτες τους προτίμησαν την "πολιτικάντικη οδό", αντί την οδό της συνεννόησης και της συνεργασίας, συζητώντας μαζί με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης τις θέσεις αυτές στις επιτροπές διαλόγου. Το κλίμα το δυναμιτίζουν οι διαρροές επί του περιεχομένου των αλλαγών και όχι η τοποθέτηση της ΚΕΔΕ στις συγκεκριμένες διαρροές.

Η αποχώρηση μας από την Επιτροπή για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν αποτέλεσμα της κυβερνητικής εμμονής και τακτικής να μην αποκαλύπτει τις θέσεις και τις προτάσεις της και οι σημερινές διαρροές, δικαιώνουν την απόφαση μας.

Λέμε ΝΑΙ στο διάλογο με "ανοιχτά χαρτιά"

Επαναλαμβάνουμε ότι είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε στο διάλογο, αρκεί η κυβέρνηση να αποφασίσει επιτέλους να δημοσιοποιήσει επίσημα τις θέσεις της.

Ευχόμαστε πολύ σύντομα να έχουμε τη δυνατότητα να σχολιάζουμε επίσημες κυβερνητικές θέσεις και όχι διαρροές. Μέχρι να γίνει αυτό, καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να διαψεύσει άμεσα το περιεχόμενο των όσων διέρρευσαν στον Τύπο. Αν δεν το κάνει, ομολογεί έμμεσα ότι οι διαρροές προήλθαν από δικούς του "κύκλους".

Ας γνωρίζουν τέλος, ότι θεσμική επικοινωνία και συνεννόηση με διαρροές και υποκριτικούς διαλόγους, δεν μπορεί να υπάρξει.

 

kede-proedreio-00-a

|

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Βλαχοπάνου Ιστορικό Παλαιοντολογικό Μουσείο Πτολεμαΐδας

 

 

Στην Πτολεμαΐδα ταξιδεύει ο Δημήτρης Βλαχοπάνος με τον «Ισαάκ Μιζάν» και την τραγική ιστορία των Ελλήνων Εβραίων.Τετάρτη 8 Μαρτίου και ώρα 7.00 το απόγευμα παρουσιάζεται στο Ιστορικό Παλαιοντολογικό Μουσείο Πτολεμαΐδας τοβιβλίο «Ισαάκ Μιζάν – αριθμός βραχίονα 182641». Την εκδήλωση οργανώνουν η ΕΛΜΕ Εορδαίας, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Εορδαίας και οι εκδόσεις «Άπειρος Χώρα».

Το βιβλίο, το οποίο κυκλοφόρησε πριν δύο μήνες από τις εκδόσεις «Άπειρος Χώρα», ιστορεί το δραματικό οδοιπορικό του Αρτινού Εβραίου Ισαάκ Μιζάν από τη γενέτειρά του στα στρατόπεδα ομήρων Άουσβιτς – Μπιρκενάου, Μπέργκεν – Μπέλζεν κλπ. Η ιστορία, φυσικά, του Ισαάκ Μιζάν δεν είναι παρά η κοινή πορεία απ’ τη ζωή προς την τιμωρία και το θάνατο των εβδομήντα περίπου χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων, μεταξύ των οποίων βρέθηκαν οι 352 της Άρτας, οι 1725 των Ιωαννίνων και οι 250 της Πρέβεζας.

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Βλαχοπάνος υπηρέτησε για εννιά χρόνια ως φιλόλογος στο 1ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας. Και διατηρεί πολλές και ζεστές σχέσεις με πάρα πολλούς μαθητές του, συναδέλφους και φίλους του στην πόλη και την περιοχή της Πτολεμαΐδας. Σχέσεις φιλίας και αγάπης διατηρεί, επίσης, και με πολλούς Ηπειρώτες της περιοχής, όπου δραστηριοποιείται από πολλά χρόνια και παρουσιάζει σημαντικό έργο ο Σύλλογος Ηπειρωτών Εορδαίας.

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσουν η Βίκυ Χατζηκυριάκου, καθηγήτρια φιλόλογος του 3ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας, και ο Δημήτρης Πορφύρης, καθηγητής Πληροφορικής του 4ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας.

Μικρή παρέμβαση θα κάνει ο Γρηγόρης Πουγαρίδης, Μαθηματικός.

Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει η Ευγενία Κατσίδου, Φιλόλογος.

mizan-vivlio-00-a

Η Ηπειρώτικη παράδοση με τη γραφή του Σπύρου Νεραϊδιώτη έχει πολύ δρόμο να διανύσει. Και η Ηπειρώτικη ομογένεια, εντός και εκτός συνόρων, έχει πολλά να μάθει...

 

 

 

 

Την Τετάρτη, 15 Μαρτίου, και ώρα 7.45 ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών παρουσιάζει στο «Σπίτι του Ηπειρώτη» (Μουρούζη 14, Πάτρα) το βιβλίο «ΕΝ ΧΟΡΩ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΟΙΣ (επί των ορέων ωραιότης)», που έγραψε ο Σπύρος Νεραϊδιώτης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Αλέξανδρος Χάιδας, Φιλόλογος–Χοροδιδάσκαλος Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, η Παναγιώτα Π. Λάμπρη, Φιλόλογος – συγγραφέας, και η Αλέκα Γιολδάση, Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου "Τα Τζουμέρκα". Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Κώστας Τσίρης, Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών,  και ο Ανδρέας Σαμοθρακίτης, Πρόεδρος της Κίνησης ΠΡΟΤΑΣΗ. Θα προλογίσει και θα συντονίσει ο Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος, δημοσιογράφος της ΕΡΤ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από τη διάθεση του βιβλίου θα προσφερθούν στην Κίνηση "ΠΡΟΤΑΣΗ" για τη στήριξη των προγραμμάτων που υλοποιεί στην πρωτογενή πρόληψη των εξαρτήσεων.  

Την Τρίτη το πρωί, 14 Μαρτίου, ο Σπύρος Νεραϊδιώτης θα μιλήσει για το βιβλίο του στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ, καλεσμένος του δημοσιογράφου Παναγιώτη Θεοδωρακόπουλου, ενώ την Τετάρτη το πρωί, 15 Μαρτίου, θα μιλήσει για το χορό και το λαϊκό πολιτισμό στο Στρούμπειο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Πατρών, όπου και θα διδάξει χορούς της Ηπείρου στους μαθητές του Σχολείου.

Τέλος, το βράδυ της επόμενης μέρας, την Πέμπτη 16 Μαρτίου, θα διεξαχθεί σεμιναριακό μάθημα στο Σπίτι του Ηπειρώτη, όπου ο Σπύρος Νεραϊδιώτη θα διδάξει χορό στα τμήματα ενηλίκων του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών.

Η Ηπειρώτικη παράδοση με τη γραφή του Σπύρου Νεραϊδιώτη έχει πολύ δρόμο να διανύσει. Και η Ηπειρώτικη ομογένεια, εντός και εκτός συνόρων, έχει πολλά να μάθει και πολλές συγκινήσεις να δοκιμάσει ακολουθώντας τα βήματα των χορών που διδάσκει δεκαετίες τώρα ο Σπύρος Νεραϊδιώτης.

 

neraidiotis-exofillo-00-a

|

Ο Γ. Βασιλειάδης στον Δήμο Ζηρού, συζήτηση τα προβλήματα υποδομών με τους παράγοντες του Δήμου...

 

 

 

 

Την κατασκευή σημαντικών αθλητικών έργων υποδομής στον Δήμο Ζηρού, έθεσε στο επίκεντρο της συζήτησης με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γ. Βασιλειάδη, ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζής Νικόλαος, κατά τη σημερινή επίσκεψη του υφυπουργού στο Δημαρχείο του Δήμου στη Φιλιππιάδα, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στο Νομό Πρέβεζας.

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Δημάρχου Ζηρού και ήταν σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν πρόσφατα οι δύο άνδρες στο γραφείο του Υφυπουργού στην Γ.Γ.Α, όπου υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για το έργο αποκατάσταση – ανακαίνιση του γηπέδου τένις στη Φιλιππιάδα. Ο κ. Καλαντζής έδωσε στον υφυπουργό προκαταρκτική μελέτη που εκπόνησαν οι υπηρεσίες του Δήμου για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο Θεσπρωτικό, υπογραμμίζοντας την σπουδαιότητα του έργου, αλλά και κάποιες ακόμη ώριμες μελέτες για την αναβάθμιση υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου.

Ο υφυπουργός από την πλευρά του εξήρε την άψογη συνεργασία που έχει αναπτύξει με τον Δήμο Ζηρού και δεσμεύτηκε ότι, μέσα στα περιθώρια που δίνει ο προϋπολογισμός της Γ.Γ.Α, θα επιδιώξει να ικανοποιήσει τα αιτήματα ή μέρος αυτών. Σε σχετική δήλωση ο κ. Βασιλειάδης σημείωσε: “Η πρόσφατη υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για το έργο ανακαίνισης του γηπέδου τένις στη Φιλιππιάδα, ήταν η αρχή για την προώθηση της κατασκευής και αναβάθμισης κι άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων στον Δήμο Ζηρού, αλλά και σε όλη την Ήπειρο, που υστερεί σε αθλητικές υποδομές. Η επίσκεψή μου σήμερα στο Δημαρχείο του Δήμου Ζηρού επιβεβαιώνει την καλή συνεργασία που έχουμε με την δημοτική αρχή. Ο Δήμαρχος μου παρέδωσε κάποιες προτάσεις μεταξύ αυτών και την κατασκευή ενός κλειστού γυμναστηρίου. Αν και το νέο μοντέλο ενίσχυσης του αθλητισμού που ακολουθούμε είναι η αναβάθμιση υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων με στόχο την ασφαλή άθληση, θα εξετάσουμε το αίτημα και θα επιδιώξουμε την ικανοποίησή του”.

Ο Δήμαρχος Ζηρού από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη αλλά και τη διάθεση του υφυπουργού να συμβάλει στην ικανοποίηση των αιτημάτων του Δήμου. Υπογράμμισε την ανάγκη κατασκευής κλειστού γυμναστηρίου στο Θεσπρωτικό, αλλά και την ανακαίνιση και αναβάθμιση υπαρχουσών εγκαταστάσεων”.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πρέβεζας κ. Μπάρκας, τον οποίο τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο κ. Βασιλειάδης ευχαρίστησαν για την παρουσία και τη συνεργασία. Μετά το τέλος της συνάντησης στο Δημαρχείο, ο υφυπουργός Αθλητισμού συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Ζηρού κ. Καλαντζή, τον Βουλευτή κ. Μπάρκα και μέλη της συνοδείας του, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του γηπέδου τένις στη Φιλιππιάδα.

 

vasiliadis-filippiada-99-a

|

Ψηφίστηκε η τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Άρτας Βασίλης Τσίρκας...

 

 

 

 

 

 

 

Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, συνυπέγραψε τροπολογία με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την οποία αίρονται τα εμπόδια συνταξιοδότησης για χιλιάδες ασφαλισμένους του ΟΓΑ. Η σημαντική αυτή τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Υποχρεωτικός έλεγχος των ετήσιων και των ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων, δημόσια εποπτεία επί του ελεγκτικού έργου και λοιπές διατάξεις» και ψηφίστηκε την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, μετά την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης, ο ΟΓΑ διενεργεί αναδρομικό έλεγχο του χρόνου ασφάλισης. Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος δεν πληρούσε εξ αρχής τις προϋποθέσεις ασφάλισης ή έπαψε κάποια στιγμή να τις πληροί, χωρίς να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διακοπή της, ο ΟΓΑ προβαίνει σε αναδρομική διαγραφή ή διακοπή της ασφάλισης και σε επιστροφή των καταβληθεισών εισφορών, ατόκως. Πρόκειται για περιπτώσεις που κάποιος ασφαλισμένος έπαψε για κάποιο διάστημα να ασκεί το αγροτικό επάγγελμα ή δεν εμφάνιζε αγροτικό εισόδημα κ.α.

Με την ψήφιση της τροπολογίας οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ που μέχρι 31-12-2016 έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης θεωρείται ότι καλώς ασφαλίστηκαν για όσο χρόνο ασφάλισης έχουν καταβάλει ή θα καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές μέχρι 30-6-2017. Να σημειωθεί ότι η ως άνω ρύθμιση ισχύει με την προϋπόθεση ότι κατά τον ίδιο χρόνο δεν έχουν ασφαλιστεί ή δεν υπάγονται υποχρεωτικά στην ασφάλιση άλλου φορέα κύριας ασφάλισης ή έχουν ασφαλιστεί αλλά δεν δικαιούνται σύνταξη από την ασφάλισή τους αυτή ή δεν συνταξιοδοτούνται από άλλο φορέα κύριας ασφάλισης της Ελλάδας ή του εξωτερικού. Ο χρόνος αυτός θα υπολογιστεί με τη διαδοχική ασφάλιση.

Με την εν λόγω πρωτοβουλία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ επέρχεται η νομιμοποίηση του διανυθέντος χρόνου ασφάλισης και πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών μέχρι 31-12-2016 στους Κλάδους Πρόσθετης και Κύριας Ασφάλισης του ΟΓΑ. Με τον τρόπο αυτό λύνεται το πρόβλημα χιλιάδων ασφαλισμένων του ΟΓΑ, που κινδύνευαν να μην τους χορηγηθεί η σύνταξη που τους αναλογεί παρά το γεγονός ότι είχαν καταβάλει επί σειρά ετών εισφορές.

 

tsirkas-grafeio-nea-00-a

|

«Δεν καθόταν ήσυχα και τον έβαλα στη θέση του» είπε στον πατέρα ο εκπαιδευτικός

 

 

 

 

 

Μια νέα καταγγελία που έγινε στην εισαγγελία Ιωαννίνων από γονέα, συγκλονίζει τη μαθητική αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Σύμφωνα με την καταγγελία στην δικαιοσύνη αλλά και την μήνυση που κατατέθηκε στο αστυνομικό τμήμα κατά δασκάλου, χθες κατά τη διάρκεια μαθήματος στο ολοήμερο σχολείο και επειδή τρία παιδιά μιλούσαν μεταξύ τους, ο δάσκαλος φέρεται προέβη σε πράξεις που δεν συνάδουν με την σύγχρονη εκπαιδευτική πρακτική.

Πλησίασε έναν από τους τρείς μαθητές, έπιασε τον έναν από το γιακά και άρχισε να τον σέρνει προς την έδρα, όπου σύμφωνα με τις μαρτυρίες αλλά και την καταγγελία των γονέων, τον πέταξε σε μια καρέκλα και άρχισε να τον στολίζει με ένα σωρό κοσμητικά επίθετα.

Και όλα αυτά έγιναν ενώπιον 60 άλλων παιδιών που βρίσκονταν στην αίθουσα του ολοήμερου.

Φεύγοντας το παιδί από το σχολείο και κατά τη διαδρομή προς το σπίτι του ενημέρωσε τον πατέρα του για το συμβάν με αποτέλεσμα ο πατέρας να γυρίσει πίσω στο σχολείο και να ζητήσει εξηγήσεις από τον δάσκαλο.

«Δεν καθόταν ήσυχα και τον έβαλα στη θέση του» είπε στον πατέρα σύμφωνα με την καταγγελία του, στο epirustvnews, ο δάσκαλος.

Έτσι οι γονείς του παιδιού που φοιτά στην τελευταία τάξη του δημοτικού πήγαν στον εισαγγελέα Ιωαννίνων όπου κατήγγειλαν το περιστατικό και στην συνέχεια στην αστυνομία όπου κατέθεσαν μήνυση κατά του δασκάλου για λόγω και έργω εξύβριση.

Το μεσημέρι ο εισαγγελέας κάλεσε τον εκπαιδευτικό για εξηγήσεις και συστάσεις, ενώ τον λόγο έχουν πλέον τα δικαστήρια.

«Δεν μπορώ να δεχθώ από κανέναν να εξευτελίζει ενώπιον των συμμαθητών του το παιδί μου το οποίο αρνείται πλέον να πάει στο σχολείο γιατί φοβάται τον δάσκαλο και ντρέπεται τους συμμαθητές του» είπε ο πατέρας , ο οποίος έκανε και έγγραφη καταγγελία για το περιστατικό στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 

kataggelia-66-q

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017 09:24

Δύο μέτρα χιόνι στο Σταυρό Θεοδωριάνων

|

Έρχονται νέες χιονοπτώσεις, που όπως φαίνεται θα δυσκολέψουν την καθημερινότητα των έντεκα μόνιμων κατοίκων, εκ των οποίων πέντε είναι ηλικιωμένοι!

 

 

 

 

 

 

 

 

Γράφει η

ΙΟΥΛΙΕΤΑ ΛΑΚΚΑ

 

Οι έντονες χιονοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδας είχαν σαν αποτέλεσμα το χιόνι στο «Σταυρό» Θεοδωριάνων να φτάσει περίπου στα δύο μέτρα, ενώ στην πλατεία του χωριού έφτασε περίπου το ένα μέτρο.

Οι έντεκα μόνιμοι κάτοικοι έχουν πρόσβαση μόνο από τον κάτω δρόμο προς Αγία Τριάδα, που συνδέεται με το δρόμο Άρτας- Τρικάλων, αλλά και αυτός για να ανεβεί κάποιος στο χωριό είναι ανηφορικός και έχει τις δυσκολίες του.

Την Παρασκευή 20 Γενάρη και το Σάββατο 21 Γενάρη μηχανήματα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων προσπάθησαν ν’ ανοίξουν το δρόμο από Αθαμάνιο προς Θεοδώριανα. Έδωσαν «μάχη» στο Σταυρό με τα χιόνια .

Από τη Δευτέρα 23 Γενάρη σύμφωνα με το δελτίο καιρού έρχονται νέες χιονοπτώσεις, που όπως φαίνεται θα δυσκολέψουν την καθημερινότητα των έντεκα μόνιμων κατοίκων, εκ των οποίων πέντε είναι ηλικιωμένοι. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την μόνιμο κάτοικο κ. Χ. Σκουτέλα που διατηρεί καφενείο –ταβέρνα στο κέντρο του χωριού μας είπε ότι η πρόσβαση είναι δύσκολη από τον δρόμο Αθαμάνιο - Θεοδώριανα στη θέση «Σταυρός» αλλά και από το σπίτι της προς τη πλατεία, ελπίζοντας στη βελτίωση του καιρού και την άνοδο της θερμοκρασίας, αφού όλα είναι παγωμένα. Ο δρόμος προς Αγία –Τριάδα έχει ανοίξει ώστε να υπάρχει πρόσβαση ,αφού το υψόμετρο είναι χαμηλό. Πρέπει να επισημάνουμε ότι ο λεγόμενος κάτω δρόμος είναι για άλλη μια φορά η λύση για επικοινωνία τους δύσκολους μήνες του χειμώνα με τις συχνές χιονοπτώσεις και την ομίχλη, αλλά και το καλοκαίρι για τους επισκέπτες που έρχονται από Θεσσαλία και Μακεδονία.   

 

   stavros-33-i

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017 09:14

Μετρήσιμο αποτέλεσμα υπάρχει;

Οι ίδιες κινήσεις, είχαν προγραμματιστεί να γίνουν και πέρυσι τέτοιον καιρό και αυτό ως γεγονός, τείνει να καταστεί απαρατήρητο, στη νέα ανακοίνωση που εκδόθηκε...

 

 

 

 

 

Κάθε σωστός προγραμματισμός, ιδιαίτερα σε θέματα που μπορούν να είναι συνυφασμένα, με το μέλλον του τόπου, αρχίζει απ' τον απολογισμό των προηγούμενων ανάλογων δράσεων, για να γνωρίζουν και οι προγραμματίζοντες, αλλά και οι πολίτες, που πάμε και πως θα φτάσουμε σο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων, ιδιαίτερα ελπιδοφόρα και αισιόδοξη, μιας και κάνει λόγο για "στοχευμένες κινήσεις", οι οποίες θα γίνουν για να φέρουν αποτέλεσμα. Με την διαφορά όμως, ότι οι ίδιες κινήσεις, είχαν προγραμματιστεί να γίνουν και πέρυσι τέτοιον καιρό και αυτό ως γεγονός, τείνει να καταστεί απαρατήρητο, στη νέα ανακοίνωση που εκδόθηκε...

Αναφέρει χαρακτηριστικά: "Ο Δήμος Αρταίων συμμετείχε το 2016 σε μια σειρά εκθέσεων και παρουσιάσεων του Ηπειρώτικου τουριστικού προϊόντος σε πολλές χώρες όπως Ρωσία (ΜΙΤΤ), Βαρσοβία, Σκόπια, Τίρανα, Ιταλία, Κύπρο, Αλβανία, ενώ στην Ελλάδα συμμετείχε στην Philoxenia (Θεσσαλονίκη) και στην «Ελλάδος Γεύση» (Αθήνα). Παράλληλα, εκπόνησε για πρώτη φορά στοχευμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής, το οποίο εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο".

-Και τι αποτέλεσμα είχαμε, απ' τις δράσεις (προφανώς στοχευμένες κι αυτές!) του περασμένου έτους;

-Μπορεί να είναι μετρήσιμο το αποτέλεσμα;

Φτάσαμε στα δύσκολα! Για τον απλούστατο λόγο, ότι δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Αν δει κανένας, χωρίς να κάνει ειδικές μετρήσεις το τι έγινε στην πόλη μας, το μόνο που μπορεί να πει είναι πως τον τουρισμό στην Άρτα, ας μην μιλάμε καλύτερα.

Κι αυτό, αν μη τι άλλο, επιβάλλει περισσότερη σκέψη περί τον προγραμματισμό της τουριστικής προβολής και λιγότερες εντυπώσεις, με βάση όσα περιγράφει η ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων και ιδιαίτερα η δήλωση του δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη.

Αλλά μάλλον στην δημοτική αρχή, η έννοια σκέψη, είναι άγνωστη!

 

mouseio-artas-kali-99-a

|

Ζητείται η ευημερία της ψυχής. Ανθρώπινης υπόστασης...

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη στην

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΧΙΣΜΕΝΟΥ

 

"Η οικονομική κρίση ήταν αποτέλεσμα της πνευματικής κρίσης που πέρασε ο τόπος από την δεκαετία του -80. Τώρα απλά ζούμε την πυορροούσα της πληγή της", επισημαίνει σε συνέντευξη ο παραχώρησε στην Κατερίνα Σχισμένου ο Νίκος Σταθούλης.

Επί πολλά χρόνια δημοσιογράφος, νυν σύμβουλος Τέχνης, άλλοτε στενός συνεργάτης και βιογράφος του Αλέξανδρου Ιόλα καταφέρνει και συνοψίζει σε λίγες λέξεις πολλά νοήματα. Και μάλιστα, δοσμένα με μια προσοχή στη γλώσσα, η οποία φανερώνει άνθρωπο με ιδιαίτερη αγάπη γι’ αυτή. Και φυσικά για την τέχνη και τον πολιτισμό, έννοιες που στην Ελλάδα είναι βασανισμένες.

Η ατάκα του για τους υπουργούς Πολιτισμού, οι οποίοι «δεν κάνουν ούτε για τις υπηρεσίες εντομοκτονίας του δήμου» είναι ενδεικτική για την άποψή του αναφορικά με τη στρατηγική του ελληνικού κράτους ως προς τον πολιτισμό. Άλλωστε, όντας πολλά χρόνια στο πλευρό του μαικήνα της τέχνης Αλέξανδρου Ιόλα, γνώρισε πολύ καλά την απουσία κρατικής στρατηγικής και για την αξιοποίηση της συλλογής του μετά το θάνατό του, αλλά και κατά τη διάρκεια της ζωής του. Και πιστεύει πως μόνο ο ιδιωτικός τομέας έχει μείνει πλέον να στηρίζει εμπράκτως το χώρο του πολιτισμού.

Σε κάθε περίπτωση όμως πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει δώσει τη ζωή του στην τέχνη. Πώς αλλιώς να το δεις, όταν συγκρίνει τα έργα τέχνης με τα παιδιά; Και καταλαβαίνει και αποδέχεται πως, όπως και τα παιδιά, και τα έργα τέχνης δημιουργούνται για να φύγουν από τα χέρια του δημιουργού, να απογειωθούν.

-Ποιά είναι θέση της τέχνης στην Ελλάδα της κρίσης σύμφωνα με τη δική σας εμπειρία και μάλιστα της μοντέρνας τέχνης κρίνοντας και από την τελευταία έκθεσή σας στο Zonars.

Η Τέχνη στην Ελλάδα της κρίσης, περνάει τον δικό της Γολγοθά. Η ευημερία είναι τροφός της. Αν δεν υπάρξει αυτή, ουσιαστικά και μεταφορικά, πως να δημιουργήσει ο Καλλιτέχνης; Η αρετή πάντα αρχίζει με την Ευημερία.

Μιλώ για ευημερία ψυχής. Ανθρώπινης υπόστασης. Με όλες της ανάγκες της. Υλικές και πνευματικές. Αν δεν υπάρχουν αυτές, πως να υπάρχει Τέχνη;

Αυτό έγινε στο Zonars. Να ξορκίσουμε την μιζέρια. Να δώσουμε ένα χαμόγελο έστω και παγωμένο, σαν αυτό της Μέριλιν Μονρόε, που ο Άντι Γουόρχολ, φρόντισε να είναι λαμπερό.

Ένα ξόρκι γεμάτο χρώμα, χαμόγελο και αισιοδοξία είναι το αφιέρωμα στον Αντι Γουόρχολ, ακριβώς 30 χρόνια απο τον θάνατο του, όπου παρουσιάζονται εμβληματικά έργα του καθώς και προσωπικά αντικείμενα του. Ήταν φίλος μου. Και μας έχουν συνδέσει πολλά. Ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω για έναν φίλο ο οποίος με τίμησε με την Φιλία του.

Ένα ξόρκι ήταν στην παρακμή της εποχής είναι αυτή η έκθεση. Να ξορκίσουμε ό,τι μας έχει βρεις τα τελευταία χρόνια.

Η οικονομική κρίση ήταν αποτέλεσμα της πνευματικής κρίσης που πέρασε ο τόπος από την δεκαετία του -80. Τώρα απλά ζούμε την πυορροούσα της πληγή της.

Μια άσχημη πόλη είναι η Αθήνα. Με κατοίκους που δεν σέβονται την πόλη τους και την βρωμίζουν. Και ένας δήμαρχος εντελώς ανύπαρκτος.

Θέλαμε να βάλει τα "Καλά του Ρούχα" ο πολίτης αυτής της πόλης και να αισθανθεί κάτοικος μιας Μητρόπολης που της αξίζει. Να πάει να πιει τον καφέ του σε ένα περιβάλλον πολιτισμένο. Χωρίς εισιτήριο. Και να καμαρώσει πίνοντας τον καφέ του με τον Αντι Γουόρχολ μαζι.

Να μια μορφή Δημόσιας Τέχνης. Αυτό χρειάζεται ο Έλληνας. Να ξεχάσει την αναίδεια. Την αγένεια. Την αφροντισιά. Σε όλα τα επίπεδα. Το οφείλουμε πρώτα απ´ολα στον ίδιο τον εαυτό μας. Στα παιδιά μας και τους συντρόφους μας. Στην πόλη μας και στα σχολειά μας. Δείτε τα νοσοκομεία και τις δημόσιες υπηρεσίες. Τα ΜΜΕ και τα Κόμματα. Παντού. Ένα αίσθημα παρακμής και κατάρρευσης.

Πως να ανθίσει η Τέχνη εδώ. Ένα καλλιτεχνικό προλεταριάτο διαμορφώνεται με φθηνές παραγωγές. Αντιγραφές. Γκαλερί που φυτοζωούν. Θέατρα χωρίς κοινό. Εκμετάλλευση και κοροϊδία. Προχειρότητα, πασάλειμμα και επανάληψη.

Ένα "ξόρκι" ήταν και το Πολιτιστικό Πάρκο του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου που οι Αθηναίοι το αγκάλιασαν σαν ευλογία από χέρι Θεού σταλμένη.

Ελπίζω ο το ελληνικό κράτος να σεβαστεί αυτή την ολόλαμπρη Δωρεά και να μην την καταντήσει στα μέτρα του.

Το 2017 ξεκινά την λειτουργία του το πολυθρύλητο Μουσείο του Ιδρύματος του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή, στο Παγκράτι. Οι θησαυροί όταν είναι κλεισμένοι στο σκοτάδι πεθαίνουν. Όταν έρχονται στο φως και τις βλέπουν τα μάτια των ανθρώπων, ζουν. Και οι άνθρωποι γίνονται καλύτεροι.

-30 χρόνια από το θάνατο του Ιόλα και η Ελλάδα παραμένει ίδια.Ανοίξατε την λεηλατημένη οικία του Ιόλα μετά από τόσα χρόνια.....

Γιατί πιστεύετε πως η Ελλάδα "τιμά" μ΄αυτό το νόμισμα τους μεγάλα της παιδιά;

Τριάντα χρόνια ακριβώς συμπληρώνονται και από τον θάνατο του Αλέξανδρου Ιόλα. Ο Ελληναράς, συνεχίζει να θριαμβεύει. Δεν έχει σε καλό να πεί ένα καλό λόγο. Χτυπάει και δεν σέβεται τα ζώα. Τα βασανίζει και τα σκοτώνει. Δεν σέβεται τους ΑΜΕΑ. Τις γυναίκες. Την διαφορετικότητα. Έβγαλε μια κυβέρνηση που του αξίζει και έχει τον Τύπο που αναζητάει. Ο,τι ακριβώς συνέβαινε πριν ακριβώς από 30 ακριβώς χρόνια, συμβαίνει και σήμερα. Μόνο η Τέχνη θα μας σώσει. Θα μας κάνει Ανθρώπους. Εδώ γεννήθηκε. Εδώ θα ξανανθίσει.

Το σπίτι του Αλέξανδρου Ιόλα -όπως και τον ίδιο - το κανιβάλισαν. Τον σπόρο που έσπειρε όμως, όσο και αν προσπάθησαν δεν μπόρεσαν να τον κανιβαλίσουν. Έχει φυτρώσει. Και έχει γίνει αποδεκτός σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της γής. Και θα γιορτάσουμε αυτά τα 30 χρόνια με μια μοναδική έκθεση όπως αρμόζει στα πρόσωπα που φέρουν το κύρος του Μύθου.

Όποιος ξεφεύγει από τον μέσο όρο σ΄αυτόν τον τόπο τον "τσακίζουν". Γιατί γεννήθηκε η Τραγωδία εδώ; Εδώ τα πάντα είναι πνιγμένα στο αίμα. Μια Ιστορία συνεχούς εγκλήματος, πόνου, αίματος και φόνου είναι η ιστορία μας. Η Τραγωδία μας. Ακόμα και στους υπέροχους πολέμους μας, με μια αντίσταση μεγαλειώδη, πνιγήκαμε μόνοι μας στο αίμα.

-Οι φιλίες σας με σημαντικότατους σύγχρονους καλλιτέχνες πολλές και οι ιστορίες που θα έχετε να μας πείτε πολλές .Έχετε σκεφθεί να εκδώσετε ένα βιβλίο να μείνει όλος αυτός ο πλούτος;

Πολύ σύντομα σκέφτομαι να αποσυρθώ. Μακρυά. Από όλους και όλα. Να θυμηθώ και να γράψω. Να μείνω γυμνός. Γιατί γυμνοί γεννιόμαστε και γυμνοί φεύγουμε. Είναι τόσες πολλές οι αναμνήσεις μου, που με βαραίνουν. Είναι πολλές. Σιωπηρές. Και αυτές "σκοτώνουν". Άνθρωποι και καταστάσεις. Είναι ο θησαυρός της ψυχής και του κορμιού μου αυτός. Αυτός θα μείνει.

Άδειος θα πάω να ξαναβρώ τους Φίλους μου στην άλλη ζωή. Και μαζί τους, θα ξαναγεμίσω την ψυχή μου, όπως την γέμισα σε τούτη.

-Υπάρχει αγαπημένος σας καλλιτέχνης αγαπημένο έργο τέχνης αγαπημένη στιγμή ή ανάμνηση;

Είναι πολλοί, οι καλλιτέχνες και οι άνθρωποι που αγαπώ. Πολλά και τα Έργα Τέχνης που λατρεύω να έχω στη Συλλογή μου. Κάθε τι θυμίζει εμένα. Κάνει πιο πλούσια την φύση μου. Η οποία εμπλουτίζεται κάθε μέρα. Έχω μπόλικη ενέργεια να ξοδέψω. Όχι να σπαταλήσω πιά. Κάθε μέρα θέλω να γιορτάζω το δώρο της Ζωής. Δεν θέλω να το χαραμίζω.

-Πώς θα ορίζατε την σημερινή κατάσταση τέχνης στην Ελλάδα της κρίσης;

Ο Έλληνας σπαταλήθηκε. Ξοδεύτηκε. Δανείστηκε. Προδόθηκε. Έπιασε πάτο με θόρυβο. Ταρακουνήθηκε. Αλλά δεν έχει ωριμάσει ακόμα να φτιάξει μια "Συμμορία των Αθώων", η οποία θα πάρει τις τύχες της χώρας επάνω της. Πίστεψε στον Λεβέντη. Όπως προηγουμένως στον Τσίπρα. Σειρά έχει ο Σώρρας.

Πριν από χρόνια, ο αγαπημένος μου Φίλος, ζωγράφος, Αλέξης Ακριθάκης, μου είχε στείλει μια κάρτα, η οποία απεικόνιζε μια επικίνδυνη, πέτρινη κλειστή στροφή, με την ένδειξη : " Πρόσεξε : Έρχεται Άλλος..."

Αυτόν τον " Άλλον", περιμένουμε όλοι μας. Μέσα μας. Γύρω μας. Παντού.

-Συχνά οι πράξεις αντίστασης μας δωρίζουν ανάσες ελευθερίες από τη βαριά μιζέρια της χώρας μας όπως κάνετε και κάνετε εσείς. Έχετε κάνει σημαντικές τέτοιες κινήσεις και είμαι βέβαιη πως θα συνεχίσετε να κάνετε....(εδώ αν μπορείτε να μου πείτε και ποιές)Πού βρίσκετε τη δύναμη και συνεχίζετε και γιατί; Υπάρχει φώς και ελπίδα; Υπάρχει Ελλάδα και πολιτισμός;

Έχω την αίσθηση οτι από μας εξαρτάται η υποδοχή του. Και είναι παρήγορο. Γιατί το βλέπω στα μάτια των νέων παιδιών. Που κλαίνε. Γελούν. Δακρύζουν. Πονάνε. Δεν μπορεί το μέλλον να μην είναι ελπιδοφόρο. Να ξορκίσουμε τον παλιό, κακό, γερασμένο μας εαυτό και να βρούμε τον Άλλο. Μας το οφείλουμε. Ψάχνουμε όλοι μας το Φως. Αλλά όπως λέει ο ποιητής : " Ίσως το φως νάναι μια νέα τυραννία. Ποιος ξέρει τι καινούργια πράγματα θα δείξει...: "Κωνσταντίνος Καβάφης. 1868-1933

Έλληνας ποιητής

Τα λόγια είναι φτωχά όταν πλέον έχουν όλα ειπωθεί από έναν από τους τελευταίους Κυρίους της Τέχνης της Ευγένειας και Κομψότητας- μιας εποχής που έχει χαθεί εδώ και αιώνες.

 

stathoulis-nikos-44-a

|

Ο νέος προπονητής της Αμβρακίας Κωστακιών ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΑΛΑΚΑΣ μιλάει στο "epithesi.gr"

 

 

 

 

Ξεκίνησε απ' τον Παναγροτικό Αγίου Σπυρίδωνα, για να κάνει μια ενδιάμεση στάση στην Αναγέννηση Άρτας, όπου διακρίθηκε και να καταλήξει στην Παναχαϊκή, όπου αγωνίστηκε εννιά (9) χρόνια, εκ των οποίων τα έξι (6) στην Α' Εθνική.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Νταλάκα, ο οποίος αποτελεί μια απ' τις σπουδαίες προσωπικότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου και βεβαίως η σημαντικότερη του νομού Άρτας, μαζί με άλλα παιδιά που στα γήπεδα της Α' Εθνικής διαφήμισαν την Άρτα.

Πολυσχιδής προσωπικότητα, δεν ασχολήθηκε μόνο με το ποδόσφαιρο επιστρέφοντας απ' την Πάτρα, στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Ασχολήθηκε με τα κοινά και εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος, για ν' αναλάβει και καθήκοντά αντιδημάρχου, όπου ειρήσθω εν παρόδω, ως υπεύθυνος του τομέα καθαριότητας, τα πήγε πολύ καλά. Χωρίς σε καμία περίπτωση να εγκαταλείπει το ποδόσφαιρο, που λογικά αποτελεί ένα απ' τα πρώτα ενδιαφέροντά του.

Πριν δέκα πέντε ημέρες εκλήθη απ' την διοίκηση της Αμβρακίας Κωστακιών, ν΄ αναλάβει την τεχνική ηγεσία της. Μιας ομάδαw, που πρέπει να δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα, για να κρατηθεί στην κατηγορία, γιατί όπως θα μας πει και ο νέος προπονητής της, έχει αυτή την δυνατότητα.

-Θα τα καταφέρετε να παραμείνει η Αμβρακία, στην Γ' Εθνική;

Πιστεύω ότι έχουμε πάρα πολύ καλή ομάδα, όλα τα παιδιά, πέρα απ' το ότι είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, είναι και πολύ καλοί χαρακτήρες και θεωρώ πως πρέπει να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό, για να σωθεί η ομάδα. Έχει το έμψυχο υλικό που μπορεί να το καταφέρει. Γι' αυτό άλλωστε κι εγώ αποδέχτηκα την πρόταση της διοίκησης της ομάδας και είμαι αποφασισμένος να εργαστώ σκληρά μαζί με τα παιδιά, ούτως ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τον στόχο μας πραγματικότητα.

-Τι έφταιξε και η Αμβρακία, ενώ ξεκίνησε με καλές προοπτικές, βρέθηκε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα;

Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες... Διάφορες συγκυρίες και σε καμία περίπτωση, η θέση που βρίσκεται σήμερα η ομάδα, δεν ταιριάζει στην ποιότητα που έχει. Γιατί και καλό ποδόσφαιρο έχει παίξει... Αλλά είπαμε... Στο ποδόσφαιρο παίζει σημαντικό ρόλο και η τύχη. Η Αμβρακία σε πολλά παιχνίδια στάθηκε άτυχη...

-Τι μπορεί να κάνει ένας προπονητής, όταν αναλαμβάνει μια ομάδα στο "χείλος του γκρεμού";

Πάνω απ' όλα, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία... Αυτό που μ' έκανε να πάω στην ομάδα είναι το γεγονός ότι υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές, που είναι και καλά παιδιά... Πιστεύω στην δουλειά που θα κάνουμε. Μόνο στην δουλειά στηρίζομαι. Πιστεύω ότι με την σκληρή δουλειά, όλα τα παιδιά θα δώσουν μέσα στο γήπεδο, αυτό που μπορούν και πρέπει να δώσουν... Εξ άλλου υπάρχουν περιθώρια, στα υπόλοιπα παιχνίδια, να κάνουμε την υπέρβαση και να πάρουμε τους βαθμούς, που χρειάζονται για να σωθεί η ομάδα...

-Και γιατί δεν το έδωσαν μέχρι τώρα;

Τίποτα το συγκεκριμένο δεν έφταιξε. Είπαμε όμως οι διάφορες συγκυρίες και η τύχη. Ήταν άτυχοι! Όταν η ομάδα χάνει στο 90' είναι φυσικό να χάνουν οι ποδοσφαιριστές, την ψυχολογία και το ένα κακό αποτέλεσμα να διαδέχεται το άλλο...

-Στο σημείο που βρίσκεται σήμερα η ομάδα, τι άλλο πρέπει να γίνει; Θα χρειαστούν ας πούμε, προσθήκες ποδοσφαιριστών;

Αν υπάρχουν στην περιοχή, ναι. Ήδη έχουμε κάνει διάφορες συζητήσεις με κάποια παιδιά... Πιστεύω πως κάθε καλός ποδοσφαιριστής είναι απαραίτητος, για τον λόγο αυτό σε συνεργασία με την διοίκηση, θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε στην διοίκηση, τρεις, τέσσερις νέους ποδοσφαιριστές...

-Η συνεργασία με την διοίκηση, πως εξελίσσεται;

Η συνεργασία, είναι άριστη... Κάθε πρόβλημα που προκύπτει και αφορά την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές λύνεται άμεσα. Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων, είναι το οικονομικό, που στην Αμβρακία δεν υπάρχει. Οι άνθρωποι της διοίκησης, με την αγάπη που έχουν για την ομάδα τους, προσπαθούν απ' το υστέρημά τους, να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις που έχουν έναντι των ποδοσφαιριστών.

-Πως βλέπετε το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής;

Δεν είναι το πρωτάθλημα που ήταν πριν δέκα -δέκα πέντε χρόνια... Υπάρχουν βέβαια ιστορικές ομάδες, αλλά στην πλειοψηφία είναι ομάδες, που θεωρώ πως είναι μικρής δυναμικότητας. Αυτό είναι αποτέλεσμα της συνολικότερης παρακμής που περνάει το ελληνικό ποδόσφαιρο...

-Απ' τις ομάδες του ομίλου, ποιές θεωρείτε πως ξεχωρίζουν;

Σε κάθε όμιλο, οι πρώτες ξεχωρίζουν και αυτές είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, η ΑΕ Καραϊσκάκης, η Νίκη Βόλου, ο Απόλλων Λάρισας και ο Διαγόρας Σεβαστής...

-Για την ΑΕ Καραϊσκάκης, ποιά είναι η γνώμη σας;

-Γίνεται μία πάρα πολύ καλή προσπάθεια απ' την διοίκηση της ομάδας. Η ομάδα είναι σ' ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο. Πιστεύω πως ούτε για τον Καραϊσκάκη χάθηκε τίποτα... Απλά εκείνο που θα πρέπει να πω είναι πως πρέπει να στηρίζουν τις επιλογές τουςκαι ν' αφήνουν περιθώριο στον κάθε προπονητή που έρχεται και στους παίχτες... Να έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή και επαναλαμβάνω πως ακόμη τίποτα δεν χάθηκε, αν έχουμε υπ' όψιν μας και την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, που φημολογείται πως θα γίνει...Η διοίκηση της ομάδας κάνει τα πάντα και αυτό αναγνωρίζεται απ' όλους και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ποδοσφαιρική Άρτα.

-Να πάμε και λίγο πάρα πέρα... Για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ποιά είναι η γνώμη σας, μιας και έχετε αγωνιστεί σε πολύ υψηλά επίπεδα;

Αυτή την στιγμή, δεν είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, μιας και έχουν πάψει να έρχονται μεγάλοι ποδοσφαιριστές στις ομάδες. Η οικονομική κρίση στην χώρα μας, έχει επηρεάσει και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Απ' την μια είναι καλό, μιας και αγωνίζονται πολλοί έλληνες ποδοσφαιριστές, αλλά απ' την άλλη χρειάζονται και οι μεγάλοι ξένοι ποδοσφαιριστές, για να δώσουν μια ξεχωριστή ποιότητα στα ελληνικά γήπεδα. Αυτοί που θα κάνουν την διαφορά, υπέρ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό άλλωστε φαίνεται και απ' την ποιότητα της Εθνικής Ομάδας, αλλά και την ποιότητα των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

-Όλα καλά με το ποδόσφαιρο, αλλά έχουμε και τα δημοτικά μας πράγματα... Έχουμε εκφράσει την άποψη ως εφημερίδα, πως φύγατε ή σας έφυγαν κάπως άδοξα απ' την θέση του αντιδημάρχου, όπου στον τομέα της καθαριότητας, είχατε καλή και αποδοτική πορεία...

Το ότι αντικαταστάθηκα απ' την θέση του αντιδημάρχου, είναι αποκλειστικά επιλογή του δημάρχου, ο οποίος τηρεί την συμφωνία που κάναμε όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, στα πλαίσια της λειτουργίας της ομάδας της πλειοψηφίας. Εγώ δημοτικός σύμβουλος εκλέχτηκα και ως δημοτικός σύμβουλος προσπαθώ, να δικαιώσω όσους με επέλεξαν και με στήριξαν να εκλεγώ. Απ' την άλλη μεριά και ο δήμαρχος δικαιούται να κάνει τις επιλογές του. Και βεβαίως με την ευκαιρία αυτή, θέλω και δημόσια να ευχαριστήσω τον δήμαρχο και όλους τους δημοτικούς συμβούλους, για την συνεργασία που είχαμε.

 

ntalakas-syn-dim-77-a

Σελίδα 1 από 38

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

11026183
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
3722
8281
143786

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 165 επισκέπτες και κανένα μέλος