A+ R A-
10 Δεκεμβρίου 2018
ΝΕΟΙ ΤΙΤΛΟΙ
ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του ανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (Π.Ε.Α.Κ.Ι.) λόγω του κατεπείγοντος για την υλοποίηση του έργου

Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων για τα έργα:

Ø«Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης  Φιλιατών» προϋπολογισμού 1.649.000 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Θεσπρωτίας και του Δήμου Φιλιατών)

Ø«Ασφαλτόστρωση οδικών τμημάτων στο Δ.Δ. Φιλιππιάδας – Τσιμεντόστρωση αγροτικής οδού (Μπουσούλιζα) – Αντιπλημμυρικά έργα στο Δ.Δ. Τύριας Δήμου Ζηρού», προϋπολογισμού 96.000 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Πρέβεζας και του Δήμου Ζηρού)

Ø«Ολοκλήρωση αρχαιολογικών εργασιών αποκάλυψης και ανάδειξης Βασιλικών Β και Δ στη Νικόπολη», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Πρέβεζας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού)

Ø«Εργασίες συντήρησης στον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Καταρράκτη Άρτας (θέση Σκοτωμένο)» προϋπολογισμού 12.000 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/Π.Ε. Άρτας και της Ιεράς Μητρόπολης Άρτης)

Ακόμη, με απόφαση της Επιτροπής επικαιροποιήθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (Π.Ε.Α.Κ.Ι.) λόγω του κατεπείγοντος για την υλοποίηση του έργου «Εργασίες συντήρησης Ε.Σ.Ι. ‘Οι Ζωσιμάδες’», προϋπολογισμού 24.800 ευρώ.

Στη σημερινή συνεδρίασης εγκρίθηκε, επίσης,  η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε τουριστικές εκθέσεις για το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Ειδικότερα, πρόκειται για τις εκθέσεις: Sial (Παρίσι το διάστημα 16-20/10/2016), Ομογένεια 2016 (Μόναχο το διάστημα 23-27/11/2016) και Grecka Panorama- The Greek Food Show (Βαρσοβία το διάστημα 3-4/12/2016)

Τέλος, η Επιτροπή γνωμοδότησε επί Μ.Π.Ε. για έργα στο σύνολο της Ηπείρου. 

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016 11:14

«Άγγιξε την ψυχή των απλών ανθρώπων»

Γράφτηκε από τον

|

Τα Βόρεια Τζουμέρκα ήταν ο επόμενος σταθμός της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

 

 

 

 

 

Τα Βόρεια Τζουμέρκα ήταν ο επόμενος σταθμός της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και του Προέδρου της κ. Στέφανου Γρ. Φούσα. Μάλιστα όπως επισήμανε ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων κ. Ιωάννης Σεντελές: «Άγγιξε την ψυχή των κατοίκων του Δήμου, με γλώσσα κατανοητή» η προληπτική παρέμβαση στο πλαίσιο ημερίδας που συντόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας. Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε άρτια εξοπλισμένη αίθουσα του Δημαρχείου, προλόγισε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, και Βελλαΐτης Βαγγέλης Γιωτόπουλος, ο οποίος και εκθείασε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.
Τον πολυθεματικό καμβά της προληπτικής ενημέρωσης των κατοίκων του ορεινού –πλην όμως πλούσιου σε φυσικό κάλλος και προοπτικές αειφόρου ανάπτυξης- Δήμου Βορείων Τζουμέρκων συναποτελούσαν διεπιστημονικές εισηγήσεις.
Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης η παράδοση -από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανο Φούσα στον Δήμαρχο κ. Σεντελέ- ενός εξωτερικού απινιδιστή που θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο του Δήμου ώστε να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση που κάποιος κάτοικος χρειαστεί βοήθεια μετά από καρδιακή ανακοπή.
Στην καθοριστική σημασία των παρεμβάσεων πρόληψης που συντονίζει ο Σ. Διευθυντής-Ε. Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Στέφανος Φούσας, τα τελευταία χρόνια, στο σύνολο της επικράτειας και δη του Νομού Ιωαννίνων αναφέρθηκαν με εγκωμιαστικά λόγια ο κ. Δημήτριος Φλώρος, Πρόεδρος του Συλλόγου Βελλαϊτών και ο κ. Σωκράτης Μπαλάφας, Γενικός Γραμματέας του αυτού Συλλόγου. Στον σακχαρώδη διαβήτη, στην πρόληψη του προδιαβήτη, στις επιπλοκές του, στη σημασία της έγκαιρης διάγνωσής του αλλά και στο γεγονός ότι η θεραπεία του απορροφά το 12% των συνολικών δαπανών για την υγεία αναφέρθηκε ο ειδικός καρδιολόγος κ. Γιώργος Βόβας. Μία σύγχρονη απειλή, ο εθισμός στο διαδίκτυο (internet addiction), αποτέλεσε το θεματικό άξονα που ανέλυσε ο κ. Σταύρος Σταύρου, ερευνητής με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση, αναλύοντας τεχνικές αξιολόγησης των πρόδρομων συμπτωμάτων της συγκεκριμένης ψυχικής διαταραχής και δράσεις πρόληψης στην οικογένεια αλλά και το εκπαιδευτικό σύστημα για την αποφυγή της εμφάνισής της. Στις ανεξάντλητες προοπτικές του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων αναφέρθηκε ο οικονομολόγος κ. Σπύρος Βασιλείου, δίνοντας έμφαση στο Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, στα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της περιοχής, στους τρόπους μετατροπής των αδυναμιών σε δυνατά σημεία και ευκαιρίες για το Δήμο, στην υιοθέτηση ενός Προτύπου Βιώσιμης Ανάπτυξης, στον στρατηγικό σχεδιασμό του μέλλοντος με την αξιοποίηση των παραδοσιακών προϊόντων, του πρωτογενούς τομέα αλλά και του συνεδριακού τουρισμού. Μετά από προσωπική πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Ιωάννη Σεντελέ, προγραμματίστηκε και πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο –μοναδικό για τις ιδιαιτερότητες του στην Ευρώπη- σπήλαιο, για την αδήριτη ανάγκη ανάπτυξης του οποίου συμφώνησαν ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας.

Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2016 09:58

Με επιτυχία υλοποιήθηκε ημερίδα της Π.Ε.Δ. Ηπείρου

Γράφτηκε από τον

|

Προετοιμασία των Δήμων για ένταξη του κοινωνικού τους έργου στο ΕΣΠΑ, ως του κυριότερου σήμερα εργαλείου χρηματοδότησης

 

 

 

 

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου στο πλαίσιο της ενημέρωσης και επιμόρφωσης των στελεχών των Δήμων και έπειτα από πρόταση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής
Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, διοργάνωσε ημερίδα στην αίθουσα συνεδριάσεών της με θέμα τη λειτουργία των Δομών που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014 - 2020, στο πλαίσιο του ΠΕΠ (Κέντρα Κοινότητας, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικά
Φαρμακεία, ΚΔΗΦ, ΑμεΑ κτλ).

Η προσέλευση στελεχών από όλους τους Δήμους της Ηπείρου και τα Νομικά τους πρόσωπα ήταν καθολική και η συμμετοχή στη συζήτηση που ακολούθησε πολύ μεγάλη και ουσιαστική. Περιγράφηκε το πλαίσιο λειτουργίας των δομών κοινωνικής υποστήριξης, έγινε ενημέρωση, περιγραφή προβλημάτων και δυσκολιών, ακόμα υπεβλήθησαν προτάσεις και απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα.

Την ημερίδα άνοιξε ο Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου κ. Γρηγ. Γκίκας. Στο χαιρετισμό του τόνισε την ανάγκη προετοιμασίας των Δήμων για ένταξη του κοινωνικού τους έργου στο ΕΣΠΑ, ως του κυριότερου σήμερα εργαλείου χρηματοδότησης καθώς και την υποχρέωση της ΠΕΔ να συμβάλλει στο συντονισμό και την ενημέρωση των άμεσα εμπλεκομένων. Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία τόσο για τους πολίτες όσο και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Π.Ε.Δ. Ηπείρου θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε οι Δήμοι να υποστηρίζονται και να ενισχύονται στον κοινωνικό τους ρόλο.

Εισηγητές στη συνάντηση ήταν η κ. Δ. Σιατίτσα, από το γραφείο της Αν. Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θ. Φωτίου, ο κ. Ηλ. Μπάρδας από τη ΜΟΔ, ο κ. Χ. Κύρκογλου από την Ειδ. Υπηρ. ΕΚΤ, η κ. Ντ. Πέππα από την ΕΕΤΑΑ, η κ. Ε. Παπανικολάου και η κ. Σ. Τσιτουρίδου από την ΕΥΔ Ηπείρου.

Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016 11:15

Με αισιοδοξία κι ευχές η πίτα της Τράπεζας Πειραιώς

Γράφτηκε από τον

|

Την πίτα έκοψε ο κ. Αντώνης Γούσης, στέλεχος της τράπεζας επί σειρά ετών, ο οποίος έδωσε τις ευχές του για τη νέα χρονιά

 

 

 

Σε μια ζεστή εκδήλωση, η διοίκηση και οι εργαζόμενοι στα καταστήματα των Ιωαννίνων, της Τράπεζας Πειραιώς, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους. Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Γενικού Διευθυντή Αντώνη Γούση και του Περιφερειακού Διευθυντή κ. Βλανιάδη.

Την πίτα έκοψε ο κ. Αντώνης Γούσης, στέλεχος της τράπεζας επί σειρά ετών, ο οποίος έδωσε τις ευχές του για τη νέα χρονιά.

Στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που βιώνει η χώρα, στόχος της Τράπεζας είναι να παραμείνει φιλική στον πολίτη, να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και ειδικά τους μικρομεσαίους και να διατηρήσει τον ισχυρό κρίκο εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί με την τοπική κοινωνία εδώ και πολλά χρόνια.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της Πειραιώς στο Νομό Ιωαννίνων, τους οποίους η διεύθυνση ευχαρίστησε για την εργατικότητά τους και ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι γόνιμη και δημιουργική.

 

gousis-ant-00-a

 

 

 

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2016 00:03

Ο σύλλογος θα ξαναζωντανέψει σύντομα

Γράφτηκε από τον

|

Απέκτησε νέα διοίκηση ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Φιλιππιάδας και Κάμπου

 

 

 

Μετά από «δυστοκία» αρκετών μηνών, και ενώ κινδύνευε με διάλυση, απέκτησε νέα διοίκηση ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Φιλιππιάδας και Κάμπου.

Ο Σύνδεσμος ιδρύθηκε το έτος 1979 και έχει προσφέρει πολλά στα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής Φιλιππιάδας. Και είχε ακόμη έντονη παρουσία και δράση στα ζητήματα που αφορούσαν την ιδιαίτερη πατρίδα τους το Συρράκο. Να θυμίσουμε ότι ήταν ο μοναδικός σύλλογος που όλα αυτά τα χρόνια στεγάζονταν σε ενοικιασμένα γραφεία, τα ενοίκια των οποίων και τα άλλα λειτουργικά έξοδα πλήρωναν τα μέλη του και όχι ο Δήμος.

Η νέα Διοίκηση ελπίζει ότι με την βοήθεια φίλων και μελών ο σύλλογος θα ξαναζωντανέψει σύντομα.

Πρόεδρος: Σκαμνέλος Χρήστος, Αντιπρόεδρος: Σιόρεντας Παναγιώτης, Γραμματέας: Μπέλλος Ιωάννης, Ταμίας: Μπούτικος Σταύρος, Μέλη: Αρλέτος Ηλίας, Μαγκλάρας Ιωάννης και Κατραχούρας Μιχαήλ

Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015 10:37

Κολύμπησε και σώθηκε!

Γράφτηκε από τον

|

Φρίκη στα Ιωάννινα: Πέταξαν έγκυο στα παγωμένα νερά της λίμνης για να αποβάλει • Δράστες ο φίλος της και τρεις ακόμη άνδρες


 

 

 

Ένα απίστευτα φρικιαστικό περιστατικό σημειώθηκε τα Ιωάννινα με θύμα έγκυο γυναίκα που ευτυχώς σώθηκε λόγω του ψυχικού σθένους που είχε να σώσει το μωρό της.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές της περιοχής, η νεαρή που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της πόλης, την Πέμπτη στις 18:30, σε κατάσταση σοκ πήρε τηλέφωνο στην ΕΛΑΣ και κατήγγειλε ότι, ο σύντροφος της μαζί με τρεις ακόμη φίλους του, την πέταξαν στα παγωμένα νερά της λίμνης των Ιωαννίνων για να αποβάλει!

Ωστόσο, η ίδια με σθένος για να σωθεί και να σώσει και το μωρό της κατάφερε και κολύμπησε και βγήκε στον παραλίμνιο δρόμο.

Αμέσως, κινητοποιήθηκαν οι άνδρες της ΟΠΚΕ και λίγο αργότερα συνέλαβαν τον ένα κατηγορούμενο, στη συνέχεια προσήγαν τους άλλους δύο, ενώ καταζητούν ακόμη ένα τέταρτο πρόσωπο. Οι συλληφθέντες οδηγηθήκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών με τις κατηγορίες για έκθεση σε κίνδυνο κατά συναυτουργία και απόπειρα τεχνητής διακοπής εγκυμοσύνης. Οι κατηγορούμενοι από την πλευρά τους, υπέβαλαν μήνυση στην νεαρή γυναίκα, για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση. Πλέον, πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στο ανακριτή την ερχόμενη Τρίτη.

Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2015 20:25

Ένα σύγχρονο ασθενοφόρο, δωρεά ζωής στα Πράμαντα

Γράφτηκε από τον

Aποτελεί δωρεά της Μαρίας Ζαρμπαλά από τους Καλαρρύτες, στη μνήμη του αδερφού και της αδερφής της, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο όχι απλά να τους τιμήσει, αλλά και να συμβάλει στην πληρέστερη υγειονομική κάλυψη της περιοχής

 

 

 

 

 

Ένα σύγχρονο ασθενοφόρο που θα καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων και επισκεπτών του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, απέκτησε το Κέντρο Υγείας Πραμάντων.

Το ασθενοφόρο αποτελεί δωρεά της Μαρίας Ζαρμπαλά από τους Καλαρρύτες, στη μνήμη του αδερφού και της αδερφής της, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο όχι απλά να τους τιμήσει, αλλά και να συμβάλει στην πληρέστερη υγειονομική κάλυψη της περιοχής.

Για την παράδοση του ασθενοφόρου οργανώθηκε στο Κέντρο Υγείας Πραμάντων μια σεμνή τελετή, στην οποία έδωσαν το παρών ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ, ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» Λάμπρος Γεωργόπουλος, ο Διευθυντής και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας και κάτοικοι των Πραμάντων.

Παρούσα και η ίδια η δωρήτρια Μαρία Ζαρμπαλά, η οποία με αισθήματα χαράς και συγκίνησης παρέδωσε τα κλειδιά του ασθενοφόρου στον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πραμάντων, ενώ η ίδια παρέλαβε μία τιμητική πλακέτα από τον Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη δωρεάς της.

Για το μεγαλείο ψυχής των Ηπειρωτών ευεργετών μίλησε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενώ από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές ευχαρίστησε τη δωρήτρια, αναφερόμενος στη σημασία του ασθενοφόρου για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της περιοχής, αλλά και στους πολυάριθμους επισκέπτες.

Για ένα «δώρο ζωής για τους πολίτες της περιοχής των Τζουμέρκων» μίλησε ο Διοικητής του «Χατζηκώστα» κ. Γεωργόπουλος, ευχαριστώντας τόσο τη δωρήτρια για τη σπουδαία πράξη κοινωνικής ευαισθησίας, όσο και όλους όσοι ενεπλάκησαν και με fast track διαδικασίες συνέβαλαν στην παραλαβή του ασθενοφόρου.

|

Πληροφορίες ότι κατηγορείται για ηθική αυτουργία πολιτικό πρόσωπο που πρόσκειται στη Ν.Δ.

 

 

 

Ποινική δίωξη κατά τριών ατόμων φέρεται να έχει ασκήσει η εισαγγελία Ιωαννίνων για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του φοιτητή της Γαλακτοκομικής σχολής που βρέθηκε νεκρός τον περασμένο Φεβρουάριο μετά από εξαφάνιση πέντε εβδομάδων.

Η δίωξη αφορά σε δύο άτομα εντός της σχολής για παράβαση καθήκοντος καθώς και ένα τρίτο άτομο εκτός σχολής και πιθανότατα πολιτικό πρόσωπο για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος. Τουλάχιστον δύο τοπικά μέσα ενημέρωσης διατείνονται ότι το πολιτικό πρόσωπο, το οποίο εμπλέκεται στην υπόθεση, είναι ο πρώην βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Οι ιστοσελίδες epiruspost και epirusgate έχουν πληροφορίες ότι η δίωξη που ασκήθηκε στο πολιτικό πρόσωπο αφορά την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος.

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα tvxs.gr επικοινώνησε με τον συνήγορο της οικογένειας Γιακουμάκη στα Γιάννενα Δημήτρη Μπούκα, ο οποίος ανέφερε: «Πράγματι ασκήθηκε ποινική δίωξη σε πολιτικό πρόσωπο με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος, καθώς και σε δύο πρώην μέλη του διδακτικού προσωπικού της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων για παράβαση καθήκοντος, επειδή δεν παρενέβησαν ώστε να αποτρέψουν τα όσα δεινά βίωνε ο 20χρονος σπουδαστής Βαγγέλης Γιακουμάκης». Ο κ. Μπούκας πάντως, αρνήθηκε να μπει στη διαδικασία της ονοματολογίας, επικαλούμενος ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά το θάνατο του 20χρονου φοιτητή ένας πολιτικός των Χανίων, είχε παρέμβει στη διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ώστε να αποφύγουν την βαριά τιμωρία Κρητικοί φοιτητές, οι οποίοι ασκούσαν σωματική και ψυχολογική βία σε βάρος του νεαρού συμπατριώτη τους. Ο κ. Μαρκογιαννάκης έχει παραδεχθεί ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη διοίκηση της Σχολής αλλά για θέμα που αφορούσε άλλο σπουδαστή.

|

ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Είναι ένας σχεδιασμός που αφορά όλη την Ήπειρο, ώστε η περιοχή μας να αλλάξει σελίδα

 

 

 

 

Τον Επιχειρησιακό Προγραμματισμό της Περιφέρειας Ηπείρου για την περίοδο 2015-2019 συζήτησε και ψήφισε κατά πλειοψηφία στη σημερινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο, αναπτυξιακής προοπτικής, το οποίο σε εκτιμώμενο προϋπολογισμό ανέρχεται σε 1,742 δισ. ευρώ, πόροι που θα επιδιωχθούν να εξασφαλιστούν από διάφορα χρηματοδοτικά μέσα, με κύριο "βραχίονα" το Σύμφωνο Εταιρικής Συμφωνίας 2014-2020. "Πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, με την προσδοκία να βρεθούν πόροι", υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, δίνοντας το στίγμα των επόμενων κινήσεων της Περιφερειακής Αρχής.

"Η επιτυχής υλοποίηση του προτεινόμενου σχεδιασμού θα δημιουργήσει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα και θα συντελέσει αποτελεσματικά στη δημιουργία γενικού οφέλους", τόνισε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Σιαράβας, αναπτύσσοντας την εισήγηση εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής, υπογραμμίζοντας την "εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση" την οποία καλείται να διαχειριστεί η Περιφέρεια και το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοψίζοντας τη συζήτηση, υπογράμμισε ότι είναι κοινή η αγωνία για το αύριο: "Υπάρχουν- τόνισε- δύο δρόμοι. Ο ένας χωρίς επιστροφή και ο άλλος ο δύσκολος στο πλαίσιο της Ε.Ε.. Αυτό το πρόγραμμα είναι γενικό, πέρασε από τη σχετική διαβούλευση και τώρα έρχεται για τελική έγκριση. Είναι ένας Σχεδιασμός που αφορά όλη την Ήπειρο, ώστε η περιοχή μας να αλλάξει σελίδα". Σε άλλα σημεία της τοποθέτησής του αναφέρθηκε σε επιμέρους ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, τα οδικά έργα, τη διαχείριση απορριμμάτων κ.α..

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 20:20

Οργισμένη ανακοίνωση του Βαγγέλη Αργύρη!

Γράφτηκε από τον

«Συμβουλεύω τον τυχοδιώκτη ανεξάρτητο έλληνα αρχιτέκτονα της βρώμιας και της λάσπης που χρόνια τώρα δηλητηριάζει την πολιτική ζωή της πόλης μας με παρόμοιες ενέργειες πάντα στο σκοτάδι και στην κακομοιριά που τον διακρίνει να σταματήσει ΕΔΩ»

 

 

 

 

«Τον τυχοδιώκτη ανεξάρτητο έλληνα αρχιτέκτονα της βρώμιας και της λάσπης», δείχνει με ανακοίνωση που εξέδωσε, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης, ως εμπνευστή της εκστρατείας κατασυκοφάντησής του, η οποία προέκυψε με την διανομή εντύπου, που τάχα αποτελεί την λίστα των πολιτικών, οι οποίοι έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό.

Οργισμένη η ανακοίνωση του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής, προαναγγέλλει και άλλες εξελίξεις, τις οποίες θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον.

Το κείμενο της ανακοίνωσης ακολουθεί!

«Οι αμετανόητοι επαγγελματίες συκοφάντες και πολιτικοί γυρολόγοι έκαναν πάλι την εμφάνιση τους με πιο προκλητικό τρόπο αυτή τη φορά αφού και η χρονική πολιτικά συγκυρία βολεύει πάντα τέτοιους θλιβερούς ανθρώπους .

Έβαλαν 2 καθόλα συμπαθητικά γεροντάκια περίπου 80 χρόνων να μοιράζουν στη Πλ. Πάργης (τυχαίο;) την περιβόητη λίστα των 180 βουλευτών που το 2010 έβγαλαν τα λεφτά τους έξω. Το είχαν ξανακάνει πριν τις εκλογές κάποια ανύπαρκτα μπλογκς και τότε παρενέβη και η Τράπεζες Ελλαδος και η Βουλή και δήλωσαν ότι αυτό το δημοσίευμα αφορά το πόθεν εσοχές των βουλευτών του 2009 γι αυτό άλλωστε περιλαμβάνει βουλευτές όλων των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου. Είχε δε δημοσιοποιηθεί τότε σε όλα τα μέσα με δίκη μου απόφαση ως αντιπροέδρου της βουλης. Άλλωστε με μια απλή αλλά καλοπροαίρετη ματιά καταλαβαίνει ο καθένας τι αφορά αυτό το κατάπτυστο δημοσίευμα.

Επειδή λοιπόν σε αυτή τη λίστα περιλαμβάνεται και το όνομα μου και επειδή στην εικοσαετή θητεία μου στο κοινοβούλιο τα πάντα ήταν στο φως του ηλίου και επειδή δεν επιτρέπω σε κανέναν να υπονοεί στα παιδιά μου το οτιδήποτε κακόβουλο και ανεύθυνο: Συμβουλεύω τον τυχοδιώκτη ανεξάρτητο έλληνα αρχιτέκτονα της βρώμιας και της λάσπης που χρόνια τώρα δηλητηριάζει την πολιτική ζωή της πόλης μας με παρόμοιες ενέργειες πάντα στο σκοτάδι και στην κακομοιριά που τον διακρίνει να σταματήσει ΕΔΩ. Τον αγνοήσαμε τόσα χρόνια αλλά επειδή μόνο έτσι μπορεί να ικανοποιεί τον πολιτικό του τυχοδιωκτισμό ας βρει άλλο τρόπο να περνάει το χρόνο του. Αν δε επιθυμεί να συνεχίσει την έρευνα τον εξουσιοδοτώ με κάθε νόμιμο μέσο μόλις ανακαλύψει τον «θησαυρό» θα είναι όλος δικός του για να τον χαρίσει σε οποία εκκλησία θέλει μήπως και τον συγχωρέσει η θεία δίκη μιας και ως εθνικός πατριώτης χριστιανός κάτι ξέρει παραπάνω απο τους κοινούς θνητούς. ΩΣ ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ.

Σελίδα 1 από 26

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

14097844
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
2999
2999
46898

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 48 επισκέπτες και κανένα μέλος