A+ R A-
16 Ιανουαρίου 2019
Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017 09:54

Να τηρηθεί η συνταγματική τάξη

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Του

Γιώργου Χαλκιά

 

Η πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για τα αποτελέσματα του Eurogroup, υπήρξε ακόμη ένας σταθμός πολιτικής και Συνταγματικής αταξίας. Κλήθηκαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων, τα οποία εισήλθαν στο ελληνικό Κοινοβούλιο από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, εκτός από τον κ. Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής.
Εδώ και κάποια χρόνια παίζεται στο πολιτικό σκηνικό από τους εκάστοτε κυβερνώντες ένα παιχνίδι εναντίον του κόμματος της άκρας δεξιάς που αγγίζει τα όρια της Συνταγματικής εκτροπής. Δεν είναι δυνατόν ο οποιοσδήποτε πρωθυπουργός να αποκλείει αρχηγό κόμματος που έχει ψηφιστεί από τον ελληνικό λαό και μέχρι πρότινος ήταν το τρίτο σε δύναμη κόμμα στη Βουλή. Αυτό θα φάνταζε αδιανόητο ακόμη και στα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τη σκληρή δεξιά.
Όταν το 1977 η άκρα δεξιά αποσχίστηκε από την παραδοσιακή δεξιά (Ν.Δ.) και δημιούργησε το κόμμα της Εθνικής Παράταξης, που είναι ο πολιτικός πρόγονος της Χρυσής Αυγής, είχε από το πολιτικό σύστημα της εποχής εκείνης την αναγνώριση και την αντιμετώπιση που ορίζει το Σύνταγμα της χώρας. Και μάλιστα σε μια εποχή, η οποία ήταν χρονικά κοντά στην πτώση της Χούντας με τις ιδιαίτερες πολιτικές ευαισθησίες ένεκα της επτάχρονης δικτατορίας των επίορκων αξιωματικών. Και σήμερα που υποτίθεται ότι έχει παγιωθεί η ελευθερία του λόγου και της πολιτικής αντιπαράθεσης, αποκλείονται πολιτικά κόμματα από Συνταγματικά κατοχυρωμένες δράσεις.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας όλο μεγάλες κουβέντες είναι και στο θέμα αυτό σιωπά ενώ έπρεπε να επιβάλει τη Συνταγματική τάξη. Με αφήνει αδιάφορο αν κάποια ελληνική κυβέρνηση πάρει πρωτοβουλία προκειμένου η Χρυσή Αυγή να τεθεί εκτός Νόμου με ψήφισμα της Βουλής, ως “εγκληματική οργάνωση”. Από τη στιγμή όμως κατά την οποία το αρμόδιο τμήμα του Άρειου Πάγου επιτρέπει στο κόμμα της Χρυσής Αυγής να μετάσχει σε βουλευτικές εκλογές, το κόμμα αυτό θεωρείται νόμιμο.
Οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας είναι υπεράνω του Αρείου Πάγου; Αυτοί αποφαίνονται αν ένα εκλεγμένο από τον ελληνικό λαό κόμμα είναι νόμιμο ή παράνομο; Τότε γιατί τους δέχονται στη Βουλή; Γιατί τους δίνουν βήμα και μιλάνε είτε σε πολιτικές συζητήσεις είτε σε νομοθετική εργασία; Γιατί τους επιτρέπουν να ψηφίζουν; Απαράδεκτο και αντισυνταγματικό. Ο πολιτικός πολιτισμός μας βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο και είναι λυπηρό ότι αυτή η πολιτική και Συνταγματική αταξία προέρχεται από αριστερό κόμμα του οποίου οι πολιτικοί πρόγονοι είχαν τεθεί εκτός Νόμου με τον περίφημο Νόμο 509. Εκείνη η πολύκροτη δίκη κατά των ηγετών της Χρυσής Αυγής έχει γίνει “Γεφύρι της Άρτας”.
Μέχρι να υπάρξει τελεσίδικη ή αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση, αν υπάρξει, ισχύει για τους υπόδικους Χρυσαυγίτες το τεκμήριο της αθωότητας. Πώς λοιπόν είναι δυνατόν προ της δικαστικής κρίσης να τίθενται στο περιθώριο βουλευτές που έχουν εκλεγεί νόμιμα από ένα ποσοστό των Ελλήνων πολιτών; Στο Βέλγιο ο ακροδεξιός υποψήφιος έφτασε ante portas. Στη Γαλλία η ακροδεξιά υποψήφια Μαρίν Λεπέν έφτασε στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Αρνήθηκε ο σημερινός πρόεδρος Μακρόν να αναμετρηθεί τηλεοπτικά μαζί της; Τελικά οι κοντόφραγκοι έχουν περισσότερο μυαλό από μας τους εξυπνάκηδες που έχουμε δώσει τα φώτα της δημοκρατίας σ’ όλο τον κόσμο ενώ εμείς μείναμε στην Τουρκοκρατία. Ποιος ωφελείται βρε κορόιδα από τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής;
Ο παραγκωνισμός του κόμματος αυτού συγκρατεί τους 500.000 ψηφοφόρους του και τους δημιουργεί αισθήματα μίσους εναντίον των πολιτών των άλλων κομμάτων. Αυξάνουν έτσι τη δύναμή τους, γιατί αισθάνονται ότι η Πολιτεία τους κοροϊδεύει, αφού από τη μια μεριά ο δικαστικός αντιπρόσωπος τους δίδει και το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής και από την άλλη όταν εκλέγουν τους βουλευτές τους, αυτοί είναι βουλευτές β’ κατηγορίας. Επιβάλλεται συνεπώς να λήξει αυτό το κρυφτούλι και να ληφθεί μια απόφαση. Αν η Χρυσή Αυγή λαμβάνει μέρος στις βουλευτικές εκλογές, πρέπει οι εκλεγόμενοι βουλευτές της να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους βουλευτές των άλλων κομμάτων. Αν το κόμμα αυτό είναι παράνομο, να τεθεί εκτός Νόμου. Η συνέχιση αυτής της Συνταγματικής αταξίας θα βλάψει τελικά τη δημοκρατική ομαλότητα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017 09:56

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

14272433
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
2065
12914
79942

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 77 επισκέπτες και κανένα μέλος