A+ R A-
23 Ιουνίου 2018
ΝΕΟΙ ΤΙΤΛΟΙ
Κώστας Γκέτσης

Κώστας Γκέτσης

|

Ο πρόεδρος επιτέθηκε σε μέλος του φορέα που ζητούσε να παραλάβει τα έγγραφα και τους εκλογικούς καταλόγους, όπως άλλωστε είχε δικαίωμα...

 

 

 

 

Πρωτόγνωρες οι εξελίξεις στον ΤΟΕΒ Ζώνης Λούρου, καθώς δείχνουν ξεκάθαρα πως ο πρόεδρος Στ. Σφήκας, αρχίσει να χάνει την ψυχραιμία του! Επιτέθηκε σε μέλη του οργανισμού, που βρέθηκαν στα γραφεία του, προκειμένου να ζητήσουν τους εκλογικούς καταλόγους και άλλα έγγραφα, για να προετοιμαστούν σε σχέση με τις εκλογές που ακολουθούν. Η σημερινή ημέρα άλλωστε ήταν η τελευταία, για την κατάθεση υποψηφιοτήτων, ενώ για την διαδικασία της εκλογής νέου διοικητικού συμβουλίου, τα μέλη που δέχτηκαν την επίθεση, έχουν δείξει ενδιαφέρον.

Την σωματική επίθεση δέχτηκε το μέλος του οργανισμού Χρήστος Σκαμνέλος, ο οποίος έχει δηλώσει πως επιθυμεί να είναι υποψήφιος. Το θύμα κατευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Άρτας, όπου και υπέβαλλε μήνυση. Στην συνέχεια οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο Άρτας, όπου πριν λίγο ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις και αναμένεται την Δευτέρα, να εκδώσει το πόρισμα, ο ιατροδικαστής...

Ο δράστης αναζητείται και μέχρι αυτή την ώρα που επικοινωνήσαμε με την Αστυνομία Άρτας, δεν έχει εντοπιστεί...

Το περιστατικό προσφέρεται για πολλές αναλύσεις, μιας και ήδη έχει ενημερωθεί και ο περιφερειάρχης Ιωαννίνων Αλέκος Καχριμάνης, απ’ τις αντικρουόμενες αποφάσεις του οποίου, άρχισαν όλα τα παρατράγουδα, στον ΤΟΕΒ Ζώνης Λούρου...

|

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ:

«Κάστρο και ΞΕΝΙΑ και πάλι ανοικτά για όλους μετά από 25 χρόνια με χρηματοδότηση 3,5 εκ. ευρώ»

 

Συζήτηση για το μέλλον του ΞΕΝΙΑ Άρτας πραγματοποιήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων. Κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διάταξης συζήτησης και μετά από αίτημα συμπολιτών, αναλύθηκαν οι κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την αξιοποίηση του κτιρίου μέχρι και την προ ολίγων ημερών ένταξή του στο ΕΣΠΑ, μετά από πρόταση της Δημοτικής Αρχής, με συνολικό προϋπολογισμό 3,5 εκ. ευρώ για την αξιοποίησή του ως έναν πολιτιστικό πολυχώρο, με καφετέρια –εστιατόριο στο ισόγειο.

Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης παρουσίασε αναλυτικά το ιστορικό της υπόθεσης του ΞΕΝΙΑ, τις χρήσεις τις οποίες πρότειναν προηγούμενα δημοτικά συμβούλια και τα οποία έκαναν λόγο σε αποφάσεις τους για αξιοποίηση του κτιρίου ως καφέ-εστιατόριο και ως έναν πολιτιστικό πολυχώρο, ενώ αναφέρθηκε στην πρώτη πρόταση αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ ως ξενοδοχείο. Μια πρόταση που δεν πέρασε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και μάλιστα ομόφωνα αρνητικά.

«Ακόμη και τώρα εάν με ρωτήσετε θα σας πω ότι θέλω να γίνει ξενοδοχείο. Ωστόσο στην πολιτική δεν πρέπει να παλεύεις για το ιδεατό, αλλά για το εφικτό. Σεβόμαστε τις υπογραφές των συμπολιτών μας, ωστόσο δεν γνωρίζουμε ποιο ήταν ακριβώς το ερώτημα που τους τέθηκε. Ως υπεύθυνοι για την τύχη της Άρτας, πρέπει να λέμε αλήθειες στον κόσμο και να παραμερίζουμε εγωισμούς, βάζοντας το καλό της πόλης πάνω από το μπόι μας. Παλέψαμε το PlanΑ για την αξιοποίηση του χώρου ως ξενοδοχείο για σχεδόν 2 χρόνια, κάνοντας ο, τι ήταν δυνατό από την πλευρά μας. Έτσι, μετά την απόρριψη στο Κ.Α.Σ. της πρότασης για ξενοδοχείο και μπροστά στον κίνδυνο να μείνει το Κάστρο κλειστό για ακόμη περισσότερα χρόνια, υψώθηκε ένα μεγάλο δίλημμα: Ή αφήνουμε το ΞΕΝΙΑ ως έχει, με κίνδυνο την κατάρρευση και το Κάστρο κλειστό για τους πολίτες ή να αξιοποιήσουμε το χώρο του ΞΕΝΙΑ ως καφέ-εστιατόριο (όπως ήταν παλιά) και ως έναν πολιτιστικό πολυχώρο (Δημοτική Βιβλιοθήκη, Αμφιθεατρική Σκηνή, Δημοτικό Ωδείο κτλ)» ανέφερε ο Δήμαρχος και διερωτήθηκε: «Αλήθεια, τι έπρεπε να κάνουμε; Να το αφήσουμε να πέσει ή να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία που παρουσιαζόταν για να σώσουμε το κτίριο και έτσι να ανοίξει και να ξαναζωντανέψει ο χώρος του Κάστρου της πόλης μας; Θα μπορούσαμε και εμείς να μην υποβάλλουμε πρόταση στο ΕΣΠΑ και να το αφήσουμε ως έχει. Γιατί να μην είμαστε «αρεστοί» και σε αυτούς που ήθελαν το ΞΕΝΙΑ ως ξενοδοχείο; Εάν όμως έμενε αλλά τόσα χρόνια κλειστό τι θα γινόταν; Εάν γκρεμιζόταν τι θα λέγαμε; Δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να αγνοήσουμε την ευκαιρία που παρουσιάστηκε και να αφήσουμε την πρόσκληση για χρηματοδότηση 3,5 εκ. ευρώ (μέσω ΕΣΠΑ) να περάσει».

»Αποφασίσαμε, συνεδριάζοντας η Δημοτική μας παράταξη και λαμβάνοντας υπ’ όψιν το μέχρι τότε πλαίσιο διεκδίκησης, τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπήρχαν, την κατάσταση του ΞΕΝΙΑ και την βούληση των Αρτινών για επαναλειτουργία του ΞΕΝΙΑ και το άνοιγμα του Κάστρου να καταφύγουμε στο Plan B, για να σώσουμε το κτίριο και να ανοίξουμε το Κάστρο».

Να σημειωθεί ότι οι αποφάσεις παλαιότερων Δημοτικών Συμβουλίων, επί εποχής του αειμνήστου Κώστα Βάγια και του Παναγιώτη Οικονομίδη έκαναν λόγο για χρήση του ΞΕΝΙΑ ως πολιτιστικού πολυχώρου, αναφέροντας, μεταξύ άλλων: «Η απόφαση του Δ.Σ. ανέκαθεν ήταν να λειτουργήσει ο χώρος του πρώην ΞΕΝΙΑ ως ένα πολυπολιτισμικό κέντρο…» (απόφαση υπ’ αρίθμ. 258/2008)

Επιπλέον, το 2011 αναφέρθηκε από την τότε Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη (επί Υπουργίας Γερουλάνου), μεταξύ άλλων, ότι: «Η άποψή μας και νομίζω ότι και ο Δήμος δεν έχει καμία διαφωνία σε αυτό είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα χώρος καφετέριας, αναψυκτηρίου ή οτιδήποτε άλλο θέλει να κάνει ο Δήμος σε συνδυασμό όμως με πολιτιστικές χρήσεις».

Το 2012, με το άρθρο 36 του Ν. 4049/2012 (ΦΕΚ 35/Α’/23-2-2012) παραχωρείται στο Δήμο Αρταίων το Ξενία Άρτας. Αυτό έγινε επί Υπουργίας κ. Γερουλάνου, Δημαρχίας κ. Παπαλέξη και με τον κ. Στασινό ως Κυβερνητικό βουλευτή Άρτας. Τότε ήταν που θα μπορούσε να αναγραφεί στο ΦΕΚ αυτό και η χρήση του ΞΕΝΙΑ ως ξενοδοχείο, οπότε και δεν θα είχε κανένα λόγο το Κ.Α.Σ. να αποφασίσει για την συμβατότητα της χρήσης, κάτι το οποίο δεν έγινε!

Το 2014, επί Δημαρχίας Γιάννη Παπαλέξη ελήφθη η απόφαση σχετικά με τη σύνταξη όρων διακήρυξης δημοπρασίας για την εκμίσθωση του πρώην ΞΕΝΙΑ. Ελήφθη μια απόφαση Δ.Σ. χωρίς το ακίνητο που παραχωρήθηκε να έχει εγγραφεί στο Κτηματολόγιο και χωρίς να έχει ληφθεί προηγουμένως η γνωμοδότηση του Κ.Α.Σ.! Ήταν δηλαδή μια απόφαση που δεν μπορούσε να εφαρμοστεί!

Με την παρούσα Δημοτική Αρχή και με την αριθμ. 6/18.01.2016 απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Αρταίων εγκρίθηκε η αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ ως ξενοδοχειακή μονάδα, κάτι στο οποίο οι κυβερνητικοί βουλευτές (Όλγα Γεροβασίλη και Βασίλης Τσίρκας) ήταν αντίθετοι (μέσω δημοσιευμάτων στον Τύπο). Παράλληλα, κατά της ανωτέρω απόφασης προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας η παράταξη «Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή» των κ.κ. Κιτσαντά, Ξυλογιάννη και Παπακίτσου σχετικά με τη νομιμότητα της χρήσης ξενοδοχείου μέσα στο Κάστρο. Με την αρ. πρωτ. 79/22-6-2017 απόφαση απορρίφθηκε από την Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 του Ν. 3463/06 η προσφυγή αυτή.

Ο Δήμος Αρταίων έπρεπε να πάρει την έγκριση του Κ.Α.Σ. καθώς το συγκεκριμένο όργανο βάσει του νόμου 3028/2002 και των άρθρων 10 και 50 είναι αποκλειστικά αρμόδιο για το Κάστρο της Άρτας, μέσα στο οποίο είναι το ξενοδοχείο. Επομένως, ορθώς ο Δήμος ζήτησε τη γνωμοδότηση του Κ.Α.Σ. για την έγκριση της χρήσης του ΞΕΝΙΑ ως ξενοδοχείο και την παραχώρηση κατά χρήση της υφιστάμενης οδού πρόσβασης από την είσοδο του Κάστρου μέχρι τον οικοπεδικό χώρο του ΞΕΝΙΑ, διότι στο Δήμο παραχωρήθηκε ένα οικόπεδα 4.250 τ.μ. εντός του Κάστρου χωρίς την απαιτούμενη πρόσβαση (ένα τυφλό οικόπεδο!). Το επιχείρημα ότι δεν θα έπρεπε να γνωμοδοτήσει το Κ.Α.Σ. επειδή το κτίριο του ΞΕΝΙΑ χρονολογείται από το 1960 δεν ευσταθεί!

Ωστόσο, το Κ.Α.Σ. ήταν ομόφωνα αρνητικό στη γνωμοδότησή του προς την Υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, η οποία αποφάσισε περί μη έγκρισης του αιτήματος του Δήμου Αρταίων για τη χρήση ως ξενοδοχείου. Από τη στιγμή που η γνωμοδότηση του Κ.Α.Σ. υιοθετήθηκε από την Υπουργό Πολιτισμού, αποτελεί ένα δεδικασμένο σε ο, τι αφορά τη χρήση του ΞΕΝΙΑ ως ξενοδοχείο.

Έτσι, ο Δήμος Αρταίων κατέφυγε στην εναλλακτική λύση (PlanB) για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ και με την απόφασή του στις 15 Ιανουαρίου 2018 (5/2018) το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την υποβολή πρότασης για την «Αξιοποίηση του παλαιού Ξενοδοχείου ΞΕΝΙΑ στην Άρτα» στο ΕΣΠΑ, πρόταση που εν τέλει εντάχθηκε στις 15 Ιουνίου 2018 με απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης ως Καφετέρια και Εστιατόριο (400 τμ), Σύγχρονη Δημοτική Βιβλιοθήκη με εργαστήρια, Αμφιθεατρική σκηνή – Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, Δημοτικό Ωδείο, ενώ στον εξωτερικό χώρο προτείνεται διαμόρφωση οικολογικής παιδικής χαρά, χώρος για αθλητισμό ενηλίκων, διαμορφώσεις με παγκάκια και φυτεύσεις και διαμόρφωση οδού εισόδου. Στο μεταξύ, το Κ.Α.Σ. είχε αποφασίσει, αυτή τη φορά ομόφωνα θετικά, για την συγκεκριμένη χρήση του ΞΕΝΙΑ.

Σε ο, τι αφορά τις επόμενες κινήσεις, η μελέτη αξιοποίησης των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΞΕΝΙΑ είναι έτοιμη και δημοπρατείται τις επόμενες ημέρες και στη συνέχεια, αφού η μελέτη εγκριθεί εκ νέου από το Κ.Α.Σ. θα δημοπρατηθεί η κατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΞΕΝΙΑ σύμφωνα με την απόφαση ένταξης.

Μετά και την ευχάριστη εξέλιξη της ένταξης του ΞΕΝΙΑ στο ΕΣΠΑ, στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να διαμορφωθεί και να λειτουργήσει το ΞΕΝΙΑ ως ένας χώρος συνάθροισης Αρτινών και επισκεπτών της πόλης, με τη λειτουργία Καφετέριας και Εστιατορίου (400 τμ), Σύγχρονης Δημοτικής Βιβλιοθήκης με εργαστήρια, Αμφιθεατρικής σκηνής – Αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, Δημοτικού Ωδείου, οικολογικής παιδικής χαράς, χώρου για αθλητισμό ενηλίκων, διαμορφώσεις με παγκάκια και φυτεύσεις και διαμόρφωση οδού εισόδου. Έτσι, θα είναι το Κάστρο ανοικτό και προσβάσιμο όλο το χρόνο και θα αποτελέσει και πάλι ένα σημείο αναφοράς για όλη την Άρτα.

 

tsirog-xenia-77-a

|

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας, συμμετέχει στις εκδηλώσεις «Ελευθέρια 2018», με μια συναυλία δίπλα στο ιστορικό Γεφύρι

 

 

 

 

 

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετέχει στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αρταίων για την απελευθέρωση της πόλης με τίτλο «Ελευθέρια 2018», με μια συναυλία δίπλα στο ιστορικό Γεφύρι, την Κυριακή 24 του Ιούνη, στις 9.30 το βράδυ, ανήμερα της επετείου της απελευθέρωσης. Στη συναυλία αυτή με τίτλο:

«…θλιμμένα τα τραγούδια μας και γελαστοί ανθρώποι…»

θα ακουστεί μια σειρά από τραγούδια, εμπνευσμένα από τη θάλασσα του Αιγαίου. Μια θάλασσα – γέφυρα που ένωνε πάντα τον Ελληνικό πολιτισμό με τους πολιτισμούς της Ανατολής, μια θάλασσα απολύτως συνδεδεμένη με τη ιστορία του λαού μας, που μας ταξίδεψε, μας ενέπνευσε, μας πρόσφερε χαμόγελο αλλά και πολλές φορές μας λύπησε γιατί έπαιρνε μακριά τους αγαπημένους μας, μια θάλασσα που αγαπήσαμε και που προσδίδει τον εξαιρετικά ιδιαίτερο χαρακτήρα της χώρας μας, μια θάλασσα που μας γέμισε μουσικές και λόγο σπάνιας αξίας, μια θάλασσα που μας πρόσφερε αμέτρητα «θλιμμένα» τραγούδια που όμως τραγουδούμε «γελαστοί».

Στη συναυλία αυτή συμμετέχει το Σύνολο Ελεύθερης Έκφρασης του Μουσικού Λυκείου Άρτας. Στο σύνολο αυτό θα έχουμε τη χαρά να βρίσκονται και πάλι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου. Είναι μια συναυλία αφιερωμένη σε αυτούς, για να κλείσουν τον υπέροχο κύκλο που άνοιξαν πριν από έξι χρόνια όταν ξεκίνησαν να φοιτούν στο αγαπημένο τους σχολείο.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να τραγουδήσουμε όλοι μαζί και να τιμήσουμε την επέτειο της απελευθέρωσης και της έναρξης μιας νέας περιόδου που ξεκίνησε στις 24 του Ιούνη του 1881 για την αγαπημένη μας πόλη, μέσα στο νεοσύστατο Ελληνικό κράτος, εκεί ακριβώς που ήταν το σύνορο, στο ιστορικό Γεφύρι. Επίσης να ευχηθούμε στους μαθητές που ξεκινούν ένα νέο κύκλο στη ζωή τους, καλή συνέχεια με δημιουργικότητα, φαντασία, όνειρα και πολλή δουλειά.

Εκ μέρους του Συνόλου Ελεύθερης Έκφρασης του Λυκείου

Παναγιώτης Γιαννούτσος

|

Ημερίδα με θέμα «Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι: Προκλήσεις και προοπτικές για το μέλλον»

 

 

 

 

 

Στην Κοιλάδα του Αχελώου ο Ευρωπαίος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης για την παρουσίαση του νέου ευρωπαϊκού συστήματος για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, Περιοδεία στην Κοιλάδα του Αχελώου θα πραγματοποιήσει ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για Ανθρωπιστική βοήθεια και διαχείριση κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, στις 22 Ιουνίου 2018.

Ο κ. Στυλιανίδης θα παρουσιάσει το RescEU, ένα νέο ευρωπαϊκό σύστημα για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, σε ημερίδα με θέμα “Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι: Προκλήσεις και προοπτικές για το μέλλον” που θα πραγματοποιηθεί στην Κοιλάδα του Αχελώου την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 στο Περδικάκι Αιτωλοακαρνανίας. Θα συμμετέχουν επίσης οι ευρωβουλευτές Γιώργος Γραμματικάκης, Στέλιος Κούλογλου και ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Αντώνης Αλαφογιώργος.

Μετά την ημερίδα ο Επίτροπος και οι ευρωβουλευτές θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στα πολιτιστικά μνημεία της Κοιλάδας του Αχελώου και επίσκεψη σε μικρά έργα της περιοχής που έχουν χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τέλος φορείς και οι φιλόξενοι κάτοικοι της περιοχής θα προσφέρουν παραδοσιακά προϊόντα της Κοιλάδας του Αχελώου στην πλατεία του χωριού Αυλάκι με σκοπό να γνωρίσουν οι καλεσμένοι τοπικά προϊόντα και γεύσεις που με την ιδιαίτερη ταυτότητα και την εξαιρετική ποιότητά τους εντοπίζουν και αναδεικνύουν τις παραδόσεις, την τοπική τεχνογνωσία και την ιστορία του τόπου.

«Προσπάθησα μέσα από γόνιμο διάλογο να αποφευχθούν οι συγκρούσεις και να δείξω στο δήμαρχο κυρίως, ότι ο ρόλος των δημοτικών συμβούλων δεν είναι να λένε ΝΑΙ σε όλα»...

 

 

-Κάποιοι ρωτούν γιατί, εφόσον ήσασταν δυσαρεστημένος, δεν κάνατε την κίνηση αυτή εσείς νωρίτερα και δεν παραιτηθήκατε;

Η απάντησή μου σε αυτό είναι απλά...ανθρώπινη. Έδωσα ευκαιρίες όπως δίνουμε όλοι μας καθημερινά στις επαγγελματικές και προσωπικές μας σχέσεις, και μια και δυο και τρεις φορές, προσπάθησα μέσα από γόνιμο διάλογο να αποφευχθούν οι συγκρούσεις και να δείξω στο δήμαρχο κυρίως, ότι ο ρόλος των δημοτικών συμβούλων δεν είναι να λένε ΝΑΙ σε όλα, αλλά αντίθετα, οι δημότες τους εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους για να ασκούν εποικοδομητική κριτική και αύστηρό έλεγχο, ώστε να αποφεύγονται οι αυθαιρεσίες εις βάρος των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας.

Η άρνηση του δημάρχου για διαβούλευση του θέματος του ΞΕΝΙΑ και η άρνησή του παρά τις 4.000 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν , να έρθει το θέμα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο πριν ακόμη έρθει η χρηματοδότηση για άλλους σκοπούς, ήταν δύο κινήσεις άκρως αντίθετες με τις δικές μου δημοκρατικές αξίες, με τη δική μου πολιτική ιδεολογία περί προάσπισης των συμφερόντων της πλειοψηφίας και ειλικρινά δηλώνω ότι ήταν θέμα ωρών να ανεξαρτητοποιηθώ, θα το έκανα επίσημα στην αποψινή συνεδρίαση του ΔΣ.

Εν τέλει, αυτό που έχει σημασία είναι να πορεύεται κανείς στη ζωή με το κεφάλι ψηλά υπηρετώντας το σκοπό που ο αρτινός λαός τον ψήφισε να υπηρετεί, κι εγώ αισθάνομαι ότι δεν έδειξα αδράνεια και παθητικότητα για να διατηρήσω την «καρέκλα» μου, αλλά αντιθέτως, αγωνίστηκα με απαράμιλλο θάρρος ενάντια σε κατεστημένα συμφέροντα, τίμησα με κάθε τρόπο τη βούληση της πλειοψηφίας του λαού και προάσπισα δυναμικά τα συμφέροντά του.

Σελίδα 1 από 583

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

13309480
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
2167
21249
77971

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 69 επισκέπτες και κανένα μέλος