A+ R A-
10 Δεκεμβρίου 2018
ΝΕΟΙ ΤΙΤΛΟΙ
ΠΡΕΒΕΖΑ

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016 19:45

Θέλουν να βάλουν «χέρι» στα Επιμελητήρια

Γράφτηκε από τον

|

Τι δήλωσε στην «Γ» ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννης Γιαμάς

 

 

 

 

Ρεπορτάζ:

ΑΡΗΣ ΤΣΕΛΙΚΟΣ

 

 

«Χέρι» και στα Επιμελητήρια ετοιμάζεται να βάλει η ‘άρχουσα αριστερά’, με τους Προέδρους να εκφράζουν την έντονη ανησυχία και αντίθεσή τους στην υπό διαβούλευση πρόταση που έχει κατατεθεί.

Για το θέμα μίλησε στη «Γ» ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννης Γιαμάς ο οποίος άφησε αιχμές λέγοντας πως στόχος των Κυβερνητικών δεν είναι άλλος από τον έλεγχο των Επιμελητηρίων και των Προγραμμάτων…

 

giamas-kali-giannis-66-a

 

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαμάς, αυτό που σχεδιάζει η κυβέρνηση είναι να συγχωνευθούν τα Επιμελητήρια σε επίπεδο περιφέρειας, κάτι που σημαίνει ότι για την Περιφέρεια Ηπείρου για παράδειγμα θα υπάρχει ένα, αυτό των Ιωαννίνων, ενώ τα υπόλοιπα, Πρέβεζας, Άρτας και Θεσπρωτίας θα εκπροσωπούνται…

Ο σχεδιασμός αυτός, αν και εφόσον προχωρήσει, αναμένεται να αλλάξει άρδην τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν μέχρι σήμερα.

Η Διοίκηση του Υπουργείου Οικονομικών ισχυρίζεται ότι με τη νέα δομή τα Επιμελητήρια θα καταστούν πιο αποτελεσματικά ως προς την παροχή υπηρεσιών (ανταποδοτικών ή μη) έναντι των επιχειρήσεων μελών τους και γενικότερα της επιχειρηματικότητας, ενώ θα επιτευχθεί σημαντική εξοικονόμηση πόρων μέσω της ομογενοποίησης δράσεων, όπως π.χ. εξωστρέφειας και της συμμετοχής σε εκθέσεις, αλλά και παρεμβάσεων στην πολιτεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση… κάτι που προξενεί πολλά ερωτηματικά. Ποια σχέση μπορεί να έχει η Αυτοδιοίκηση άραγε;

Η Διοίκηση του επιμελητηρίου Πρέβεζας, ωστόσο, παραμένει επιφυλακτική από τις κυβερνητικές προθέσεις, με τον πρόεδρο κ. Γιαμά να τονίζει ότι θα δυσκολέψουν αρκετά την εξυπηρέτηση όσων επιχειρήσεων δεν λειτουργούν στην έδρα των νέων Επιμελητηρίων και ότι το πρωταρχικό καθήκον της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η διασφάλιση της ίδιας της επιχειρηματικότητας.

«Διαφωνούμε κάθετα σε όλη αυτή τη φιλοσοφία, διότι αυτή τη στιγμή θα μπορούσαν ήδη όχι μόνο για το Επιμελητήριο Πρέβεζας που αριθμεί 5.500 μέλη – επιχειρήσεις, αλλά και σε μικρότερα, να μας δώσουν στοιχεία, να δώσουν την Κατάρτιση, την Εκπαίδευση, την Διαμεσολάβηση και πόσα άλλα κίνητρα, που υποτίθεται πρέπει να έχουμε για ανταποδοτικές υπηρεσίες και για να υποστηρίζουμε τα μέλη μας. Έρχονται να μας κλείσουν έμμεσα με το ‘περιφερειακό στυλ’, θέλουν να συστήσουν Περιφερειακά Συμβούλια, τετραετούς θητείας σε κάθε μία από τις 13 Περιφέρειες της Χώρας. Ποιες εκλογές και ποιες στατιστικές θα βγουν στην Πρέβεζα εάν για παράδειγμα υπάρχουν τέσσερις Συνδυασμοί στις εκλογές; Διότι δεν θα είναι 25μελή πλέον, καθώς το κάθε Περιφερειακό Συμβούλιο συγκροτείται από εκπροσώπους των Διοικητικών Συμβουλίων των Επιμελητηρίων. Ο αριθμός των εκπροσώπων θα είναι ανάλογος των εγγεγραμμένων μελών …

Εάν δηλαδή η Πρέβεζα έχει εγγεγραμμένα 5.000 μέλη, η Άρτα 9.000 μέλη, η Θεσπρωτία 12.000, έναντι των 17.000 μελών των Ιωαννίνων, χρειάζεται ερώτημα για το ποιοι θα έχουν τους εκλέκτορες στο Συμβούλιο; Τελειώσαμε!» ανέφερε ο κ. Γιαμάς και πρόσθεσε «Πρόκειται για μία περίεργη φιλοσοφία κάποιων, που αποσκοπεί στο να συρρικνώσει τα Επιμελητήρια, να τα μειώσει σε 18 από 59 που είναι σήμερα, ουσιαστικά να τα αφανίσει. Εμείς δίνουμε στο Κράτος, δεν εισπράττουμε. Η Κυβέρνηση θέλει να μας ελέγξει απόλυτα σε επίπεδο διαχείρισης. Θέλουν να χάσουμε την αυτονομία μας και να σπάσουν ένα πολλών ετών κεκτημένο, διότι μη ξεχνάμε ότι δεν ανήκουμε στους Κοινωνικούς Εταίρους όπως ο ΣΕΒ ή η ΓΣΕΒΕΕ και αυτό αποτελεί ένα αγκάθι για την Κυβέρνηση» κατέληξε ο κ. Γιαμάς.

|

Δυστυχώς για τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου, θα συνεχίσουν μάλλον για αρκετό καιρό ακόμα να κάνουν τα μαθήματά τους στα κτίρια του πρώην ΤΕΙ Πρέβεζας, ακατάλληλα για μουσικά μαθήματα και με σοβαρές ελλείψεις…

 

 

 

 

Ρεπορτάζ:

ΑΡΗΣ ΤΣΕΛΙΚΟΣ

 

Αποφεύγει να δώσει απάντηση η Δημοτική Αρχή Πρέβεζας για τις δυσάρεστες εξελίξεις στο θέμα ανέγερσης κτιρίου για την στέγαση του Μουσικού Σχολείου. Ένα θέμα το οποίο απασχολεί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς εδώ και έξι τουλάχιστον χρόνια.

Μόνιμη δικαιολογία του Δημάρχου Χρ. Μπαΐλη είναι πως δεν παρέλαβε μελέτες για το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας ώστε αυτά τα έξι χρόνια να μπορέσει να τις «τρέξει».

Σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, ψηφίστηκε μετά από εισήγηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Ευάγ. Γιαννουλάτου και του Δημάρχου Πρέβεζας Χρ. Μπαΐλη, η ανάθεση της εκπόνησης μελετών για την ανέγερση Μουσικού Σχολείου στον Δημόσιο Φορέα ‘Κτηριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ) Α.Ε.’ και η παραχώρηση οικοπέδου 26,11 στρεμμάτων.

Ο λόγος σύμφωνα με τον κ. Γιαννουλάτο που δεν ανέλαβαν οι Υπηρεσίες του Δήμου, ήταν ότι… αδυνατούσαν…

Οι «χαμένες» μελέτες…

 

Προχωρήσαμε σε έρευνα και όπως διαπιστώσαμε, τον Σεπτέμβριο του 2010, υπήρχαν από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση (Βασίλη Ιωάννου) σημαντικές πιστώσεις για μελέτες στο Νομό Πρέβεζας, αλλά και ενταγμένη απόφαση έργου στο πρόγραμμα μελετών της Περιφέρειας Ηπείρου (ΣΑΜΠ 018/3) με προϋπολογισμό 285.848 ευρώ με τίτλο «Μελέτη Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας» και κωδικό 2010 ΜΠ 018/30015. Η τότε Νομαρχία δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση διότι μεσολάβησε ο «Καλλικράτης» και οι αρμοδιότητες για τη σχολική στέγη μεταφέρθηκαν στους Δήμους και στη συγκεκριμένη περίπτωση στην Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Χρ. Μπαΐλη. Υπήρξε στη συνέχεια κάποια ενέργεια για την εκπόνηση της μελέτης την στιγμή που ήταν εξασφαλισμένες οι πιστώσεις ή όχι; Προφανώς όχι!

 

mousiko sxoleio-11-a

 

Η συνάντηση και η κοινή παραδοχή…


Ας αφήσουμε όμως το θέμα της μελέτης διότι είναι μια πονεμένη ιστορία, για να επανέλθουμε στο σήμερα.

Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Χρ. Μπαϊλη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Ευάγγελου Γιαννουλάτου  και της Διευθύντρια του Τμήματος Μελετών της Εταιρείας Κτηριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ) Α.Ε κ. Μίχα.
Στη συνάντηση ο κ. Μπαϊλης  επισήμανε τις κινήσεις που έχουν γίνει από τον Δήμο (παραχώρηση οικοπέδου κλπ) προκειμένου να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό η διαδικασία  εκπόνησης των απαραίτητων μελετών από την ΚΤΥΠ.ΑΕ.
Η συνεργασία  με την κ. Μίχα πραγματοποιήθηκε μέσα σε πολύ καλό κλίμα  και  με την κοινή παραδοχή ότι το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας πρέπει το συντομότερο δυνατό να αποκτήσει το δικό του κτίριο,  καλύπτοντας τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες που προκύπτουν  από την  ανοδική τάση στις εγγραφές νέων μαθητών.

 

Στο σφυρί οι «Κτηριακές Υποδομές ΑΕ»…

 

Πριν προλάβει όμως να στεγνώσει το μελάνι στις Εφημερίδες που απένειμαν τα εύσημα στο Δήμαρχο Πρέβεζας, μάθαμε ότι η Κυβέρνηση προχωρά σε ιδιωτικοποιήσεις έξι ΔΕΚΟ, και μαντέψτε… μεταξύ αυτών και οι Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ Α.Ε.)!!!
Η Εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές» ξεπουλιέται, καθώς περιλαμβάνεται στο Πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τη δόση, μαζί με ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Αττικό Μετρό και ΕΛΒΟ.

Αξίζει να πούμε πως στην ‘Κτιριακές Υποδομές’ υπάγονται ο πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), η πρώην Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσοκομείων (ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ) και η «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ».
Με την ένταξη των παραπάνω Δημόσιων Φορέων στο Υπερταμείο ο στόχος εκτός απ' την αξιοποίησή τους προς πώληση, είναι και ο οικονομικός εξορθολογισμός που μεταφράζεται στη φράση «παροχή οικονομικής ενίσχυσης με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο», κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξει μεγάλο ‘τσεκούρι’ των κρατικών επιχορηγήσεων.

Θα πρέπει να πούμε ότι σε επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για το θέμα Ευάγγελο Γιαννουλάτο, δεν λάβαμε σαφή απάντηση για το τι πρόκειται να γίνει από δω και πέρα…

Παραχωρήσαμε οικόπεδο σε έναν Δημόσιο Φορέα που θα ιδιωτικοποιηθεί; Θα γίνει ανάκληση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου;

Δυστυχώς για τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου, θα συνεχίσουν μάλλον για αρκετό καιρό ακόμα να κάνουν τα μαθήματά τους στα κτίρια του πρώην ΤΕΙ Πρέβεζας, ακατάλληλα για μουσικά μαθήματα και με σοβαρές ελλείψεις… ή μήπως δεν είναι έτσι;

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016 22:18

Δεν θα περάσει καλά...

Γράφτηκε από τον

|

Ο ανθυγιεινός αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης, δεν θα περνάει πάντα καλά μιας και στην πολιτική διαδρομή του, ο καθένας θερίζει ότι σπέρνει...

 

 

 

Δεν θα περνάει πάντα καλά, ο ανθυγιεινός αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης, μιας και στην πολιτική διαδρομή του, ο καθένας θερίζει ότι σπέρνει... Έχει προγραμματίσει επίσκεψη στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου δεν θα τον αναμένουν υποτακτικοί, όπως έχουν συνηθίσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, έχει διαφορετική γνώμη και θα... υποδεχτεί τον αναπληρωτή υπουργό, όχι με ανθοδέσμη, αλλά με την παρουσίαση της πραγματικής κατάστασης που επικρατεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα, ευθύνη για την οποία έχει και ο συγκεκριμένος υπουργός.

Το τι θα γίνει, το περιγράφει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων, που αναφέρει: "Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν. Πρέβεζας καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, συλλόγους, φορείς και όλους τους πολίτες της Πρέβεζας στη μεγάλη  αγωνιστική συγκέντρωση διεκδίκησης των αιτημάτων μας, διεκδίκησης της αναβάθμισης του Νοσοκομείου μας, στην αυλή του Γ.Ν. Πρέβεζας,  την ημέρα  και ώρα επίσκεψης στο Νοσοκομείο Πρέβεζας του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας".

 

pollakis-00-a

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016 22:12

Διαψεύδει ο Βασίλης Ιωάννου

Γράφτηκε από τον

|

Δεν έκρυψε ποτέ το ενδιαφέρον του, για τον Δήμο Πρέβεζας, που μπορεί σ' αυτή την φάση να είναι το ενδιαφέρον του πολίτη, αλλά δεν αποκλείεται να μετουσιωθεί και σε εκλογικό, που τότε, πάσα προσφορά, θα είναι δεκτή...

 

 

 

 

Το άνοιγμα που κάνει σε στελέχη της κεντροαριστεράς η ΝΔ, περιέγραψε το ρεπορτάζ του ΒΗΜΑΤΟΣ και άρχισαν οι συζητήσεις, μιας και τα ονόματα "πουλάνε", όπως λένε στην γλώσσα του τύπου. Ανάμεσα στα ονόματα που δημοσιεύτηκαν ως πιθανοί υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ και αυτό του πρώην νομάρχη Πρέβεζας και διακεκριμένου στελέχους του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Ιωάννου, ο οποίος έλαβε το μήνυμα και σε πρώτη φάση, έκανε μια δήλωση που ξεκαθαρίζει τα πράγματα μεν, αλλά δεν κλείνει οριστικά το ζήτημα της πολιτικής του αναζήτησης, η οποία πάντως, είναι δηλωμένη, σ' ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι σταθερά απέναντί του.

 

ioannou-vasilis-99-w

 

«Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση από μέρους μου. Σε όλα αυτά τα χρόνια ενασχόλησής μου με την πολιτική, δεν έχει δώσει δείγματα πολιτικού γυρολόγου. Δεν επιζητώ κομματικές στέγες και πάντα είμαι ταγμένος στην Κεντροαριστερά», είπε ο Βασίλης Ιωάννου, αλλά υπάρχει και η συνέχεια.

Δεν έκρυψε ποτέ το ενδιαφέρον του, για τον Δήμο Πρέβεζας, που μπορεί σ' αυτή την φάση να είναι το ενδιαφέρον του πολίτη, αλλά δεν αποκλείεται να μετουσιωθεί και σε εκλογικό, που τότε, πάσα προσφορά, θα είναι δεκτή...

Εκείνο που έχει σημασία, είναι πως ο Βασίλης Ιωάννου, είναι ενεργός στην πολιτική αναζήτηση, ενώ έχει αποδείξει, πως είναι πάντα χρήσιμος...

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016 22:05

Θα πάμε και στην Πρέβεζα...

Γράφτηκε από τον

 

Δεκάδες τα τηλεφωνήματα που δεχόμαστε απ' την Πρέβεζα, με ανάλογο περιεχόμενο και είναι αυτός ο λόγος, ένα κίνητρο, να δούμε και την πιό σταθερή παρουσία της εφημερίδας μας, στην Πρέβεζα

 

 

 

 

Την επόμενη ημέρα της κυκλοφορίας της "Γ" στην Άρτα, διανέμεται σε ικανοποιητικό αριθμό φύλλων και στην Πρέβεζα, ως πρώτη κίνηση, μιας απόπειρας, να καλύψει και το σύνολο του γειτονικού νομού, η εφημερίδα μας. Μιας απόπειρας, που μπορεί στο μέλλον να φανεί χρήσιμη.

Μετά την διανομή του περασμένου Σαββάτου, δεχτήκαμε ένα τηλεφώνημα, από σοβαρό και συγκροτημένο κύριο (σ.σ. δεν είναι αναγκαίο να δημοσιοποιήσουμε το όνομά του), ο οποίος μας έδωσε πολλά συγχαρητήρια και περιέγραψε την εφημερίδα μας, με τα καλύτερα λόγια, σημειώνοντας πως είναι μακράν η καλύτερη σε όλη την Ήπειρο και πως πρέπει να συνεχίσει να είναι έτσι...

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό, πως είναι δεκάδες τα τηλεφωνήματα που δεχόμαστε απ' την Πρέβεζα, με ανάλογο περιεχόμενο και είναι αυτός ο λόγος, ένα κίνητρο, να δούμε και την πιό σταθερή παρουσία της εφημερίδας μας, στην Πρέβεζα, ίσως με την δημιουργία γραφείων και την συνεργασία, δημοσιογράφων απ' την γειτονική πόλη...

Θα το προσπαθήσουμε, χωρίς να προεξοφλούμε και το πως θα το καταφέρουμε, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι...

 

lefki-preveza-55-d

 

Η Λευκή Νύχτα

 

Μένουμε Πρέβεζα, μιας και αυτό το Σάββατο, έχει την τιμητική της... Λευκή Νύχτα, οργανωμένη καλύτερα από πέρυσι, όπως μας πληροφορούν οι διοργανωτές της και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, όσων γνωρίζουν την κατάσταση, αλλά και το πως οργανώθηκε η συγκεκριμένη εκδήλωση, φέτος θα παρατηρηθεί αδιαχώρητο. δεν θα χωράει ο κόσμος, που έχει προγραμματίσει να περάσει μια ξεχωριστή βραδιά, στην όμορφη Πρέβεζα.

Μεταξύ των διοργανωτών ο καταξιωμένος δημοσιογράφος Τάκης Λούπας, ο οποίος έχει αναλάβει και το επικοινωνιακό μέρος της προσπάθειας, που το πάει πολύ καλά και έχει εξασφαλίσει την προβολή, σε όλη την Ήπειρο, την Αθήνα και όχι μόνο.

Θα είμαστε εκεί και είναι σίγουρο πως στο επόμενο φύλλο, η παρουσίαση της βραδιάς, θα είναι πολύ αναλυτική...

 

Ποιά Άρτα...

 

Από πέρυσι η "Γ", με πολλούς τρόπους είχε καταθέσει την πρόταση, να γίνει ανάλογη προσπάθεια, για το φετινό καλοκαίρι και στην Άρτα. Ουδείς συγκινήθηκε και αυτοί που έπρεπε (σ.σ ο Εμπορικός Σύλλογος) να είναι οι περισσότερο ευαίσθητοι, απέναντι σ' αυτή την πρόταση, δεν είχαν να πουν τίποτα... "Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα στην Άρτα", έλεγαν και νόμιζα, ότι έτσι "καθάριζαν" με τις υποχρεώσεις που έχουν απέναντι στον κλάδο τους αλλά και τον τόπο.

Τι να κάνουμε όμως; Να τους αλλάξουμε εμείς τα μυαλά;

Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 19:55

Ο Ιταλός βουλευτής και τα σκυλάκια της Αμμουδιάς!

Γράφτηκε από τον

|

Έφυγε με την διαβεβαίωση ότι ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα στην δημιουργία της απαραίτητης δομής για την περίθαλψη των αδέσποτων

 

 

 

 

Αυτά τα πανέμορφα κουταβάκια βρίσκονται πλέον σε έναν χώρο που διαμορφώθηκε αστραπιαία έξω από το Δημαρχείο της Πάργας, στο Καναλάκι. Μέχρι όμως να φτάσουν εκεί έζησαν μία μεγάλη περιπέτεια και την σωτηρία τους την οφείλουν αποκλειστικά σε έναν Ιταλό βουλευτή!

Ο Ιταλός βουλευτής, εκλεγμένος με το κόμμα του Μπερλουσκόνι, κάνει διακοπές με την οικογένειά του στη Λούτσα Πρέβεζας. Μαζί τους ένας Ιταλός ιατροδικαστής με την οικογένειά του επίσης.

Κατά την διάρκεια εξόρμησης που έκαναν στην Αμμουδιά για να γνωρίσουν τα αξιοθέατα και τις παραλίες, εντόπισαν έναν σάκο.

Κάποιος ασυνείδητος είχε βάλει μέσα στο σάκο τα πέντε κουταβάκια και τον είχε πετάξει ώστε να πεθάνουν.

Ο Ιταλός έγινε έξω φρενών... Επικοινώνησε με το Προξενείο και την Πρεσβεία της χώρας του και αφού ενημερώθηκε για το καθεστώς που ισχύει στην Ελλάδα κατέληξε ο ίδιος με τον σάκο και τα κουταβάκια στο Δημαρχείο της Πάργας.

Φανερά εκνευρισμένος απαίτησε την προστασία των ζώων. Στο δημαρχείο βρίσκονταν ο αντιδήμαρχος Ιωσήφ Σίσκας, ο οποίος επιχείρησε να καθησυχάσει τον Ιταλό βουλευτή, ότι θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες. Ο Ιταλός όμως ήταν ανένδοτος. Δεν θα έφευγε από τον χώρο πριν βεβαιωθεί ότι θα διασφαλίζονταν η ζωή των μικρών κουταβιών. Έτσι λοιπόν ήταν παρών στον κτηνίατρο όπου πήγαν τα κουταβάκια για να εμβολιαστούν και να τσιπαρτιστούν αλλά και στην ετοιμασία του πρόχειρου καταλύματος που δημιουργήθηκε στο δημαρχείο όπου στεγάζονται τα μικρά σκυλιά.

Έφυγε με την διαβεβαίωση ότι ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα στην δημιουργία της απαραίτητης δομής για την περίθαλψη των αδέσποτων όμως δήλωσε ότι θα διερευνήσει αν αυτό θα γίνει πραγματικότητα. Στο δήμο Πάργας πήραν όλοι φωτιά και ήδη κινούνται προς την κατεύθυνση δημιουργίας χώρου που θα παρέχει φροντίδα στα αδέσποτα.

Όσο για τα κουταβάκια... Ζουν χαρούμενα και μάλιστα φέρουν Ιταλικά ονόματα. Ο Ιταλός βουλευτής πριν φύγει από το δημαρχείο έδωσε στα τρία τα ονόματα των παιδιών του και στα άλλα δύο τα ονόματα των παιδιών του φίλου του ιατροδικαστή!

|

"Χρησιμοποιούμε σύγχρονη τεχνογνωσία για να προσφέρουμε σε όποιον επιλέξει την Ήπειρο μια ζεστή γεύση παραδοσιακής ηπειρώτικης φιλοξενίας"

 

 

 

 

 

 

ΑΛΕΞΗΣ ΓΑΓΛΙΑΣ  |  HuffPost Greece

 

 

Ο κ. Στράτος Ιωάννου είναι τα τελευταία έξι χρόνια αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας και θεματικός αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου. Με σπουδές πολιτικού μηχανικού, είναι και ο ίδιος επαγγελματίας στον χώρο του τουρισμού (ιδιοκτήτης ξενοδοχείων σε Πρέβεζα και Πάργα). Άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό της ευρύτερης περιοχής μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τον ίδιο και το πόσο σημαντικό είναι ένας πολιτικός να είναι καλός γνώστης της περιοχής και του τομέα ευθύνης του.

«Παρά την εκπληκτική ομορφιά της, η Ήπειρος δεν είναι ανάλογα γνωστή ως προορισμός», μου λέει. «Για εμάς αυτό σημαίνει ότι είμαστε σε φάση ανάπτυξης και σταδιακής ενίσχυσης του προορισμού «Ήπειρος», αλλά μας επιφορτίζει και με την ευθύνη αυτή η τουριστική ανάπτυξη που προωθούμε να εξασφαλίζει την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ηπειρωτών, όχι πρόσκαιρα και δυσανάλογα, αλλά σε μια ισόρροπη διάχυση και με όρους αειφορίας. Αυτό το διττό στόχο υπηρετούμε».

Τι προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης υπάρχουν;

Τα περιθώρια ανάπτυξης είναι τεράστια- τόσο ως προς την mainstream τουριστική ανάπτυξη όσο και για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προωθούμε και για τις οποίες η Ήπειρος είναι ιδεώδης τόπος. Στην Ήπειρο υπήρχε η σημειακή μεγάλη ανάπτυξη (η οποία αμβλύνεται) κάποιων προορισμών, όπως των Συβότων και της Πάργας ή του Μετσόβου. Είναι στρατηγική μας στόχευση η διασπορά του τουριστικού ρεύματος τόσο χωρικά, δηλαδή σε όλη την επικράτεια της Ηπείρου, όσο και χρονικά, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και όλες τις εποχές. Η Ήπειρος προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες για τουρισμό ολόκληρο τον χρόνο.

Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής;

Καταρχήν η άγνωστη (ή λίγο γνωστή) πλευρά της Ηπείρου για το καλοκαίρι: Στην παραλιακή διαδρομή από Πρέβεζα, Πάργα, Σύβοτα ως το Δρέπανο και τη Σαγιάδα οι εκπληκτικές παραλίες μήκους 100 χιλιόμετρων, με τα γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά του Ιονίου Πελάγους εναλλάσσονται συνεχώς με τα πευκοδάση που ακουμπούν στη θάλασσα και δίνουν στον επισκέπτη ποικίλες επιλογές για διαμονή και αναψυχή. Πρόκειται για 100 χιλιόμετρα εξαίσιας ακτογραμμής στο Ιόνιο, με κοσμοπολίτικες παραλίες αλλά και παραλίες παρθένες, ανενόχλητες από τα στίφη των τουριστών. Στα παράλια της Ηπείρου οι κάτοικοι αισθάνονται ότι πραγματικά ζουν σε νησί. Αλλά και κάτοικοι πολλών ορεινών περιοχών της Ηπείρου νιώθουν προνομιούχοι, αφού η θάλασσα βρίσκεται σε μικρή απόσταση. Η πιο γνωστή πλευρά της Ηπείρου είναι βέβαια η αναλλοίωτη «άγρια» φύση, που διατηρείται σε παρθενική μορφή και περιλαμβάνει τόσο την φυσική ομορφιά των ορεινών όγκων και χωριών, των πανέμορφων ποταμών και λιμνών, του Αμβρακικού. Μέσα εδώ βρίσκεται η σπάνια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, αλλά και οι πανέμορφες πόλεις και χωριά, όπως τα Ιωάννινα, η Άρτα, η Πρέβεζα, η Ηγουμενίτσα, τα Ζαγόρια, το Μέτσοβο, κ.α.

Κατόπιν υπάρχει η παράδοση, που στην Ήπειρο είναι ζωντανό στοιχείο, στην καθημερινότητα, στα γλέντια, στη μουσική, στη γαστρονομία. Οι αρχαιότητες και η ιστορία, άριστα διατηρημένες και μοναδικές, όπως η Νικόπολη, το Νεκρομαντείο του Αχέροντα, η Κασσώπη, η Δωδώνη, η Αμβρακία, τα Γίτανα, κ.α. αλλά και ο σπάνιος πλούτος των βυζαντινών εκκλησιών και μονών: η Μονή Παναγιάς Παρηγορήτισας στην Άρτα, Παναγίας της Μολυβδοσκέπαστης στην Κόνιτσα, οι Μονές Ντουραχάνης και Καστρίτσας στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, η Μονή Αγίας Παρασκευής στο Ζαγόρι, η Μονή Κηπίνας στα Τζουμέρκα, ο Άγιος Αθανάσιος και Άγιος Χαράλαμπος στην Πρέβεζα, η μονή Αβάσσου , κ.α.Τέλος, το γεγονός ότι η Ήπειρος είναι ένας οικονομικός προορισμός, που ανταποκρίνεται στις δυνατότητες της ελληνικής οικογένειας σε μέρες κρίσης, και αυτό είναι κάτι που θέλουμε να τονίσουμε. Η πρόσβαση έχει βελτιωθεί σημαντικά, καταρχήν με την Εγνατία από τη Βόρεια Ελλάδα, με το αεροδρόμιο του Ακτίου με απευθείας πτήσεις από την Αθήνα και το εξωτερικό, αλλά και σε λίγο με την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού. Το σύγχρονο λιμάνι της Ηγουμενίτσας αποτελεί μια σημαντική διεθνή πύλη εισόδου στην Ήπειρο.

Πως διαμορφώνεται η κατάσταση από την αρχή της ελληνικής κρίσης μέχρι σήμερα;

Ασφαλώς η κρίση έχει επηρεάσει πολύ τους Έλληνες, πολλοί δεν έχουν πια τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές. Όμως, η Ήπειρος είναι μια ανερχόμενη τουριστικά περιοχή που έχει την ανάπτυξη μπροστά της. Και φέτος έχουμε πάλι αισθητή αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την περιοχή μας. Πιστεύω και χάριν των προσπαθειών των επαγγελματιών του κλάδου, αλλά και των δικών μας πρωτοβουλιών, πηγαίνουμε καλύτερα από άλλους προορισμούς. Η βελτίωση αυτή καταγράφεται κάθε χρονιά, με την αύξηση των αφίξεων στο αεροδρόμιο του Ακτίου, στο οποίο προστίθενται συνεχώς νέες εταιρίες και πτήσεις από το εξωτερικό, στις κρατήσεις στα ξενοδοχεία, κ.α. Ειδικά για το αεροδρόμιο του Ακτίου, προσδοκούμε ότι με την παραχώρησή του στην Fraport και τον εκσυγχρονισμό του, θα υπάρξει σημαντική αύξηση των πτήσεων και συνακόλουθα της τουριστικής ανάπτυξης της Ηπείρου.

Πόσο κρίσιμος παράγοντας είναι ο τουρισμός για το εισόδημα και τη ζωή των κατοίκων της περιοχής;

Αναμφισβήτητα ο τουρισμός δημιουργεί θέσεις εργασίας, δίνει εισόδημα στους Ηπειρώτες και αναβαθμίζει το βιοτικό τους επίπεδο. Για την Ήπειρο, τουρισμός και πρωτογενής τομέας (γεωργία-κτηνοτροφία), αποτελούν τους δύο μοχλούς στήριξης της τοπικής οικονομίας και της ανάπτυξης. Αλλά υπάρχουν περιοχές, όπως η Πάργα, που σχεδόν εξ ολοκλήρου βασίζουν την οικονομία τους στον τουρισμό.

Σχέδια από πλευράς Περιφέρειας για περαιτέρω ανάπτυξη υπάρχουν;

Συνεχίζουμε να οικοδομούμε, με σύγχρονους όρους προώθησης, την Ήπειρο ως προορισμό 4 εποχών, καθώς είναι πραγματικά από τις λίγες περιοχές που έχουν προτάσεις για όλο το χρόνο. Προωθούμε την Ήπειρο με βάση όλες τις μορφές τουρισμού που προσφέρει, εκτός από τον ήλιο, τη θάλασσα και το βουνό, τον πολιτιστικό τουρισμό, το θρησκευτικό τουρισμό, τον γαστρονομικό τουρισμό, τον θαλάσσιο τουρισμό, τον τουρισμό περιπέτειας και τον τουρισμό φύσης. Χρησιμοποιούμε σύγχρονη τεχνογνωσία για να προσφέρουμε σε όποιον επιλέξει την Ήπειρο μια ζεστή γεύση παραδοσιακής ηπειρώτικης φιλοξενίας. Εμπλουτίζουμε την εμπειρία του επισκέπτη με την περίφημη γαστρονομία μας από τα αγνά ηπειρώτικα προϊόντα, προωθώντας ιδέες όπως το Ελληνικό πρωϊνό Ηπείρου. Εισάγουμε καινοτόμες προσεγγίσεις όπως οι «Πολιτιστικές διαδρομές στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου»- είναι ένα καινοτόμο προϊόν που δημιουργούμε σε συνεργασία με τα Υπουργεία Τουρισμού και Πολιτισμού και το σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ», και αποτελεί δείγμα του πως αντιλαμβανόμαστε την τουριστική ανάπτυξη. Επαινέθηκε ως πρότυπη ενέργεια από τον ευρωπαίο επίτροπο και προεντάχθηκε με προϋπολογισμό 37 εκ. Ίσως είναι το πιο καινοτόμο πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης που υλοποιείται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Τα αρχαία θέατρα της αρχαίας Νικόπολης και της Κασσώπης στην Πρέβεζα, της Αμβρακίας στην Άρτα, των Γιτάνων στη Θεσπρωτία και της Δωδώνης στα Ιωάννινα, συγκροτούν από κοινού μια πρόταση -υψηλών προδιαγραφών- επίσκεψης της Ηπείρου, σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που έχουμε ορατά αποτελέσματα και σημαντική μετρήσιμη πρόοδο. Αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες μας διαρκώς, βελτιωνόμαστε, ανταποκρινόμαστε καλύτερα σε ό,τι ζητούν οι επισκέπτες μας και οι καιροί. Είμαστε πραγματικά αισιόδοξοι για το τουριστικό μέλλον της Ηπείρου.

|

Έχει προηγηθεί, την περασμένη Τετάρτη, τοποθέτηση αντίστοιχης κατασκευής στην παραλία Δρεπάνου του Δήμου Ηγουμενίτσας

 

 

 

 

 

Ολοκληρώθηκε σήμερα από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Αμμουδιάς Δήμου Πάργας, η τοποθέτηση της δεύτερης αυτόνομης διάταξης για πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα. Στο χώρο υπάρχει διαθέσιμο πάρκινγκ αυτοκινήτων, ενώ η διάταξη τέθηκε ήδη στη διάθεση των λουομένων ΑμεΑ.

Σημειώνεται ότι έχει προηγηθεί, την περασμένη Τετάρτη, τοποθέτηση αντίστοιχης κατασκευής στην παραλία Δρεπάνου του Δήμου Ηγουμενίτσας, με το συνολικό προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται σε 73.800 ευρώ. Οι συγκεκριμένες παραλίες, για την τοποθέτηση των μηχανισμών, υποδείχτηκαν από εκπροσώπους αναπήρων.

|

ΜΠΑΪΛΗΣ: Στόχος μας είναι ο εμπλουτισμός του δάσους, που αποτελεί πνεύμονα πρασίνου για τον Δήμο

 

 

 

 

H προστασία , η διαχείριση και η ανάδειξη του περιαστικού δάσους της Κυανής Ακτής αποτελεί αντικείμενο μελέτης που θα εκπονηθεί από τον Δήμο της Πρέβεζας με την συνεργασία της Διεύθυνσης Δασών. μελέτη θα δώσει την δυνατότητα να διαμορφωθεί για πρώτη φορά μια ολοκληρωμένη εικόνα του δάσους των ευκαλύπτων , το οποίο είναι στενά συνδεδεμένο με το περιβάλλον και την ιστορία της περιοχής.

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι πρωτίστως η προστασία και ο εμπλουτισμός του δάσους που αποτελεί πνεύμονα πρασίνου για τον Δήμο. Μέσω της μελέτης και με τις υποδείξεις των ειδικών (δασολόγων, γεωπόνων κλπ) θα “χαρτογραφηθούν” οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για την διαχείριση την ευκαλύπτων, τον εμπλουτισμό της υπάρχουσας βλάστησης, την αξιοποίηση των υπαρχουσών υποδομών καθώς και την πρόβλεψη δράσεων για το μέλλον.

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 21:29

Αυξήθηκαν τα κρούσματα οζώδους δερματίτιδας

Γράφτηκε από τον

|

Σε υποχρεωτικό εμβολιασμό προσανατολίζεται η Περιφέρεια Ηπείρου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ε. Πρέβεζας


 

 

 

Με ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Ενότητα (ΠΕ) Πρέβεζας ενημερώνει τους κατόχους βοοτροφικών εκμεταλλεύσεων της περιοχής ότι τα κρούσματα οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών αυξήθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

Ενημερώνουμε τους κατόχους βοοτροφικών εκμεταλλεύσεων της ΠΕ Πρέβεζας ότι τα κρούσματα οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών αυξήθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα. Το μήνα Μάιο επιβεβαιώθηκαν νέες εστίες στις...
ΠΕ Σερρών, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Καβάλας και Πέλλας. Ως εκ τούτου πρόκειται να ενταχθεί σε καθεστώς υποχρεωτικού εμβολιασμού και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, (Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα).Η Περιφέρεια Ηπείρου λαμβάνοντας υπόψη τόσο την προστασία του ζωικού κεφαλαίου, όσο και τις σημαντικές κοινωνικό-οικονομικές επιπτώσεις της εξάπλωσης του νοσήματος (σοβαρή μόνιμη βλάβη στα δέρματα, μείωση στην αύξηση του σωματικού βάρους, προσωρινή ή οριστική παύση της παραγωγής γάλακτος και προσωρινή ή μόνιμη στειρότητα), προσανατολίζεται στην εφαρμογή προγράμματος ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ - ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ εμβολιασμού για την Οζώδη Δερματίτιδα των Βοοειδών.Προκειμένου να προετοιμαστούν όλοι οι κάτοχοι των βοοτροφικών εκμεταλλεύσεων της ΠΕ Πρέβεζας, για την επιτυχή εφαρμογή του εμβολιασμού σε όλα τα βοοειδή και σε κάθε εκτροφή, θα πρέπει να πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:
1. Ενημέρωση (απώλειες, γεννήσεις) του «Μητρώου Εκμετάλλευσης Βοοειδών».
2. Ατομική σήμανση σε όλα τα βοοειδή. Όσοι έχουν απώλειες σε μέσα σήμανσης των ζώων τους, πρέπει να προσέλθουν άμεσα στο Αγροτικό Κτηνιατρείο όπου ανήκουν για την αντικατάστασή τους.
3. Παγίδες (ράμπες παγίδευσης) για την ακινητοποίηση των ζώων, ώστε να γίνει ο εμβολιασμός γρήγορα και με ασφάλεια.
4. Επιπλέον βοηθητικό προσωπικό, το οποίο θα παρευρίσκεται στην εκτροφή κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού.
Ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός και θα εφαρμοστεί σε όλες τις εκτροφές βοοειδών.Ο εμβολιασμός αποτελεί μέτρο πρόληψης για την αποφυγή εξάπλωσης της νόσου. Παραμένει όμως επιβεβλημένη η εφαρμογή των μέτρων βιοασφάλειας στις εκτροφές:
-απαγόρευση εισόδου-εξόδου στις εκτροφές σε όσους δεν έχουν εργασία.
-χρησιμοποίηση κατάλληλων απολυμαντικών στις εισόδους-εξόδους των εκμεταλλεύσεων και στα μεταφορικά μέσα.
-χρήση εγκεκριμένων εντομοαπωθητικών επάνω στα ζώα.
-τακτικός καθαρισμός, απολύμανση, εφαρμογή εγκεκριμένων εντομοκτόνων στους χώρους των εκμεταλλεύσεων.
-ελαχιστοποίηση των σημείων με αυξημένη υγρασία ή στάσιμα νερά.
Σε όσους κτηνοτρόφους δεν συνεργάζονται και δεν συμμορφώνονται με τα παραπάνω η Υπηρεσία μας θα προβεί σε διοικητικά μέτρα και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όπως και σε κοινοποίηση έκθεσης ελέγχου στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. για περαιτέρω κυρώσεις.

Σελίδα 1 από 24

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

14097770
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
2925
2925
46824

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 80 επισκέπτες και κανένα μέλος