A+ R A-
10 Δεκεμβρίου 2018
ΝΕΟΙ ΤΙΤΛΟΙ
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

|

Στο 100% η πληρότητα ξενοδοχείων στην Θεσπρωτία και την γειτονική Πάργα

 

 

 

 

Στους ρυθμούς της Ετήσιας Πανευρωπαϊκής Συνάντησης Μοτοσικλετιστών Ηarley-Davidson που βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες και έχει ως σημείο συνάντησης την παραλία Δρεπάνου (Camping) ζει η Θεσπρωτία, αφού πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός που προσελκύει στην περιοχή χιλιάδες μοτοσικλετιστών και μελών των οικογενειών τους από ολόκληρη την Ευρώπη.

Μέχρι και την Κυριακή, οπότε ολοκληρώνεται η συνάντηση, αναμένεται να επισκεφθούν το Νομό  Θεσπρωτίας περισσότερες από 2.500 μοτοσικλέτες, ενώ ο κόσμος θα ξεπεράσει τις 5.000, στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Συνάντησης.

Πρόκειται οπωσδήποτε για επιτυχία υπό την έννοια ότι η Θεσπρωτία προσελκύει για δεύτερη φορά μια τέτοια συνάντηση, που εκτός των άλλων, φέρνει σημαντικά κέρδη σε επαγγελματίες των κλάδων που σχετίζονται με τον τουρισμό, εστίαση κλπ.Βέβαια το ζητούμενο είναι να κυλήσουν όλα ομαλά και αν κρίνουμε από το 2001, όταν και τότε η πρώτη μάλιστα Πανευρωπαϊκή συνάντηση των μοτοσικλετιστών H-D στην Ελλάδα είχε γίνει στην Ηγουμενίτσα, δεν θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα.

Η φήμη που συνοδεύει μέρος των συγκεκριμένων μελών των μοτοσικλετιστών Η-D δεν είναι η καλύτερη δυνατή, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή θα… επιβεβαιωθεί και στην περιοχή μας.Ήδη εδώ και μήνες πολλοί εκ των μοτοσικλετιστών που επρόκειτο να βρεθούν στη θεσπρωτική πρωτεύουσα, είτε Έλληνες είτε ξένοι, είχαν φροντίσει να κλείσουν δωμάτια σε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής και λοιπά Καταλύματα, ενώ υπήρξαν και αυτοί που το άφησαν για την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες, αφού έχει γίνει κυριολεκτικά «κατάληψή» τους. Σύμφωνα με επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία στη Θεσπρωτία εμφανίζουν πληρότητα 100% κυρίως για το τριήμερο Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στη γειτονική Πάργα, την οποία κάποιοι επέλεξαν για τη διαμονή τους.500 περίπου άτομα αναμένεται να διανυκτερεύσουν μέσα στο Camping του Δρεπάνου.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:

"Η σιωπή είναι ντροπή", είναι

το μήνυμα που στέλνουν πέντε

μαθητές με την αφίσα τους

 


«Η σιωπή είναι ντροπή», απαντούν πέντε μαθητές της πέμπτης τάξης του Α’ Δημοτικού Ηγουμενίτσας, μέσα από την αφίσα που δημιούργησαν, στο ερώτημα του 18ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για το σχολικό έτος 2012-2013, με θέμα: «Η σιωπή είναι ανοχή;».Οι μαθητές, Αλέξανδρος Βαγγέλης, Γιάννης Βαζούτης, Νικόλας Γιόγιακας, Αντώνης Κάτσιος και Κωνσταντίνος Λιανός, κέρδισαν το 1ο βραβείο αφίσας. Τα παιδιά αποτυπώνουν στο χαρτί, τις σκέψεις και τα συναισθήματα για τη ρατσιστική βία και την προσφυγιά. «Πρωταγωνιστής» στην αφίσα είναι ένας νεαρός Αφρικανός, γιατί θέλησαν να πουν ότι οι ανθρώπινες αξίες δεν έχουν χρώμα.

Ο Αντώνης Κάτσιος, που πριν από τρία χρόνια, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, έγινε ένας «μικρός» αυτόπτης μάρτυρας συμπλοκής ανάμεσα σε παράνομους μετανάστες και την αστυνομία, λέει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Η σιωπή δεν είναι τρόπος αντιμετώπισης της βίας, γιατί η σιωπή είναι συνενοχή».

Για τον Νικόλα Γιόγιακα, «η προσφυγιά είναι ένας ξεριζωμός». Όπως αναφέρει, μαζί με τους συμμαθητές του και τη δασκάλα τους, αποφάσισαν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό γιατί θέλησαν να στείλουν το μήνυμα ότι «η προσφυγιά είναι αποτέλεσμα βίας των όπλων. H φτώχια είναι μορφή βίας και μάλιστα εξαναγκαστικής. Η βία γεννά βία».«Για μένα, η προσφυγιά είναι καταστροφή μιας ανθρώπινης ψυχής, γιατί σου παίρνει τα πάντα, γιατί σε αναγκάζει να χτίσεις μια ζωή από την αρχή, κάτι που είναι δύσκολο να γίνει», λέει ο Αλέξανδρος Βαγγελής.

Ο Κωνσταντίνος Λιανός γνωρίζει ότι «η Ελλάδα, δεν είναι μόνο χώρα υποδοχής προσφύγων. Πολλοί Έλληνες, έφυγαν από τον τόπο τους πρόσφυγες, όπως από την Κύπρο μετά την τουρκική εισβολή». Το βραβείο, θα το αφιερώσουν στους συμμαθητές τους γιατί -όπως αναφέρει ο Γιάννης Βαζούτης- «και εκείνοι είναι ευαισθητοποιημένοι στο θέμα της προσφυγιάς».

Η δασκάλα που δούλεψε και βοήθησε τους μαθητές στην εργασία, Έλενα Καλαμπάκα, μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για την προσπάθεια, την ιδέα, αλλά και τις ιδιαιτερότητες στην πόλη της Ηγουμενίτσας. «Η Ηγουμενίτσα, λόγω θέσης, είναι πύλη, και καθώς οι μετανάστες δεν μπορούν να πάνε στις χώρες που επιθυμούν, λόγω του στρουθοκαμηλισμού της Ευρώπης, συγκεντρώνονται εδώ. Δεν χρειάζεται διδακτορικό πυρηνικής φυσικής για να καταλάβει κανείς ότι μεγάλη συγκέντρωση πεινασμένων, άστεγων και απογοητευμένων ανθρώπων γεννά βία, η οποία καταφανώς δεν μένει αναπάντητη επί ίσοις όροις. Η Ηγουμενίτσα έχει μικρό πληθυσμό και, κατά συνέπεια, το επίπεδο της φιλανθρωπικής περίθαλψης έχει όριο και μάλιστα, με την οικονομική ύφεση που μας έχουν επιβάλει, το όριο αυτό περιορίζεται κάθε ημέρα. Τα κράτη της Βορείου Ευρώπης κάνουν ανεξόδως λεκτική ανθρωπιστική πολιτική, για εσωτερική κατανάλωση, ενώ ουσιαστικώς "ρίχνουν το μπαλάκι" στην νότια Ευρώπη που την αφήνουν με την "καυτή πατάτα" σε γυμνά χέρια».

Τα παιδιά, καταλήγει η κ. Καλαμπάκα, «ως παιδιά του Δημοτικού σχολείου, ξέρουν λίγα από την αρχαία ελληνική φιλοσοφία, αλλά ξέρουν πολύ καλά ότι ο Πλάτων λέει πως ο αληθινός ήρωας εξεγείρεται μπροστά σε κάθε μορφή αδικίας, όχι μόνο όταν επηρεάζεται ο ίδιος».

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότεροι από 260 μαθητές και μαθήτριες από διάφορα σχολεία της Ελλάδας, με γραπτά κείμενα, ζωγραφιές, αφίσες και βίντεο. Τα πρώτα βραβεία του διαγωνισμού, με ατομικές και ομαδικές συμμετοχές απέσπασαν συνολικά 33 μαθητές και μαθήτριες, ενώ πολλές ήταν οι συμμετοχές που διακρίθηκαν για τη δημιουργικότητα, τα επιχειρήματα και την τεχνική τους.

Παράλληλα, στον διαγωνισμό συμμετείχαν δεκαπέντε ασυνόδευτοι ανήλικοι αιτούντες άσυλο, που φιλοξενούνται σε κέντρα υποδοχής. Με τις ειδικές συμμετοχές τους, τα παιδιά-πρόσφυγες και οι μαθητές αυτοί, δίνουν το δικό τους στίγμα κατά του ρατσισμού, μέσα από τα προσωπικά τους βιώματα και την ιστορία τους.H αξιολόγηση των συμμετοχών πραγματοποιήθηκε από ειδικές επιτροπές, στις οποίες συμμετείχαν μέλη της Επιτροπής Ευαισθητοποίησης Νέων.Η βράβευση θα γίνει σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 9 Νοεμβρίου.

 

Πηγή: ape-mpe.gr

Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 09:39

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» κάνει την γενική συνέλευση στην Πρέβεζα

Γράφτηκε από τον

Θα πραγματοποιηθεί

στο PREVEZA BEACH, με

επισκέψεις σε Νικόπολη και Κασσιόπη

 

 

 

 

Την 6η Γενική Συνέλευση του Σωματείου « Διάζωμα» θα φιλοξενήσει η Ήπειρος από 19 έως 22 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα για το θέμα αυτό καθώς και την πορεία της πρώτης πολιτιστικής διαδρομής με πυρήνα τα αρχαία θέατρα ης Ηπείρου θα παρουσιαστούν στην συνέντευξη τύπου που διοργανώνουν από κοινού το επόμενο διάστημα (Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας) ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, ο Πρόεδρος του Διαζώματος Σταύρος Μπένος (φωτογραφία) και ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Νικόπολης Κωσταντίνος Ζάχος.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για την εκδήλωση 3 συναυλιών που θα πραγματοποιήσει υπό την αιγίδα της κρατικής ορχήστρας Αθηνών το κουιντέτο ξύλινων πνευστών Αίολος στους αρχαιολογικούς χώρους της Νικόπολης, της Κασσώπης και της Δωδώνης, αποβλέποντας στην μεγαλύτερη προβολή των μνημείων αυτών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα τα μέλη του Σωματείου Διάζωμα θα φτάσουν στην Πρέβεζα την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, όπου στις 20.30 το βράδυ στον χώρο του Αρχαίου Σταδίου της Νικόπολης θα δοθεί συναυλία του κουιντέτου «Αίολος», υπό το φως της Πανσελήνου.

Το πρωί της Παρασκευής 20 Σεπτεμβρίου θα γίνει ξενάγηση στη Νικόπολη. Στις έξι το απόγευμα οι προσκεκλημένοι θα ξεναγηθούν στην Κασσώπη και αμέσως μετά θα απολαύσουν την συναυλία του κουιντέτου ξύλινων πνευστών. Το Σάββατο21 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην Γιτάνη, ενώ το απόγευμα οι προσκεκλημένοι θα μεταβούν στην Δωδώνη, όπου στις 19.30 το απόγευμα θα γίνει η έναρξη των εργασιών της 6ης Γενικής Συνέλευσης. Η ημέρα θα ολοκληρωθεί με συναυλία του κουιντέτου « Αίολος». Η συνέχιση και η λήξη των εργασιών της 6ης Γενικής Συνέλευσης θα γίνει το πρωί της Κυριακής στον συνεδριακό χώρο του PREVEZA BEACH.

Ως αιτίες αναφέρει την περικοπή πόρων και τις οριζόντιες πολιτικές στις απολύσεις εργαζομένων

 

 

 

Με επιστολή του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας η οποία κοινοποιείται στον Υπουργό Εσωτερικών και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος υποβάλλει την παραίτησή του η οποία συνοδεύεται από τις παραιτήσεις της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η παραίτηση έρχεται λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ και με πολλούς δημάρχους της χώρας να είναι κυριολεκτικά έτοιμοι για πόλεμο με την κυβέρνηση εξ αιτίας της συνεχούς περικοπής πόρων και των οριζόντιων πολιτικών στις απολύσεις εργαζομένων.

Στην επιστολή παραίτησης ο κ. Κάτσινος αναφέρει:

«κ.Γενικέ
Τα τελευταία οριζόντια μέτρα της διαθεσιμότητας – απολύσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με κατάργηση του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων, οδηγούν το Δήμο Ηγουμενίτσας σε αδυναμία λειτουργίας και μια πλειάδα εργαζομένων στην εξαθλίωση.

Οι σημερινές απολύσεις προστίθενται στις προηγούμενες (10) τον αριθμό μετακινήσεις με αποτέλεσμα συνολικά το προσωπικό του Δήμου να μειώνεται κατά 42 άτομα.

Η ανάγκη για εξορθολογισμό και αποτελεσματική λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης με βρίσκει σύμφωνο αλλά η απάντηση δε βρίσκεται στις απολύσεις που δεν προσφέρουν κανένα δημοσιονομικό όφελος αλλά στην αξιολόγηση των δομών του Δήμου και στην εσωτερική αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού.

Η απαξίωση και ο διωγμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μας οδήγησε στον γκρεμό, ξεπεράστηκαν οι κόκκινες γραμμές που και η ΚΕΔΕ έθεσε και κάτω από αυτές τις συνθήκες αδυνατώ να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου.

Σας υποβάλλω την παραίτησή μου από Δήμαρχος Ηγουμενίτσας συνοδεύοντάς την και από τις παραιτήσεις της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου».

 

 

«Πρεσβεύει τον αγώνα και τη θυσία των ανθρώπων για την Ελευθερία»

 

 

 

 

«Η ιστορία του Σουλίου και ό,τι αυτό πρεσβεύει, δηλαδή τον αγώνα και τη θυσία των ανθρώπων για την Ελευθερία, είναι κάτι το οποίο ποτέ δεν αμφισβητήθηκε», επισημαίνει σε δηλώσεις που έκανε η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε στον Alpha 989, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση.

Η δήλωση της κας Μπραΐμη έχει ως εξής:

«Για μας, για τα παιδιά μας, γενιές ολόκληρες η ιστορία του Σουλίου και ό,τι αυτό πρεσβεύει, δηλαδή τον αγώνα και τη θυσία των ανθρώπων για την Ελευθερία, είναι κάτι το οποίο ποτέ δεν αμφισβητήθηκε. Οι ιστορικοί, οι επιστήμονες έχουν το δικαίωμα να κάνουν μια εκτενέστερη έρευνα σε βάθος, όμως όλα αυτά που εμείς τόσα χρόνια γνωρίζουμε, είναι τεκμηριωμένα και από το δημοτικό τραγούδι και από μαρτυρίες ξένων περιηγητών. Με αυτά μεγάλωσαν γενιές Ελλήνων και δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο πέραν από κάτι κατευθυνόμενο, έναν στόχο αμφισβήτησης της ιστορίας μας και διαστρέβλωσης των εθνικών αγώνων του έθνους μας. Δεν μπορώ να φανταστώ τίποτε άλλο, σε μία τέτοια εποχή, που βρίσκεται υπό αμφισβήτηση η αυτοδιαχείριση μας. Να το θεωρήσω ως όψιμο επιστημονικό ενδιαφέρον; Θεωρώ αδιανόητο, απαράδεκτο ελαφρά τη καρδία, να γίνονται τέτοιες δηλώσεις από δημόσιο βήμα, όχι μόνο ως δήμαρχος Σουλίου, αλλά και ως Έλληνας πολίτης, εκφράζω την αντίδραση και την δυσαρέσκειά μου και προτίθεμαι να θέσω το ζήτημα τέτοιων στοχευμένων δηλώσεων για ψήφισμα».

Κυριακή, 26 Μαΐου 2013 20:20

Ολοκληρώθηκαν οι γιορτές του Σουλίου

Γράφτηκε από τον

 

ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Το Σούλι είναι συνυφασμένο στην συνείδηση των Ελλήνων, ως αγώνας για την ελευθερία

 

 

 

 

Κορυφώθηκαν με την αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου από τον καλόγερο Σαμουήλ, οι τριήμερες εκδηλώσεις σε ανάμνηση του Ολοκαυτώματος του Σουλίου.Στις 10 το πρωί πραγματοποιήθηκε δοξολογία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Παραμυθίας Τίτου στον Ιερό Ναό του Αγίου Δονάτου, που βρίσκεται στην απέναντι βουνοκορφή από το Κούγκι. Την αναπαράσταση ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Υποδομών, Σταύρος Καλογιάννης, ενώ παραβρέθηκαν βουλευτές κόμματων, καθώς και εκπρόσωποι της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας της Ηπείρου.

Ο κ. Καλογγιάνης δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Ήρθαμε και φέτος ως απλοί προσκυνητές. Το Σούλι είναι συνυφασμένο στην συνείδηση των Ελλήνων, ως αγώνας για την ελευθερία. Είναι ένα διαχρονικό μήνυμα».

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας, Αντώνης Μπέζας, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων , τόνισε ότι ο αγώνας των Σουλιωτών είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρος από ποτέ. «Εθνική ανεξαρτησία, δεν είναι μόνο η εδαφική ακεραιότητα, αλλά και οικονομική ακεραιότητα, γι αυτό αγώνας των Σουλιωτών είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρος από ποτέ. Σήμερα δίνουμε έναν μεγάλο αγώνα για να είναι η χώρα οικονομικά ανεξάρτητη, αυτοδύναμη για να βγούμε από τα μνημόνια» είπε.

Στο ίδιο πνεύμα, κινήθηκε και η δήλωση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, ο οποίος υπογράμμισε πως «όταν θέλουμε ως Έλληνες να έχουμε αύριο, χρειάζονται θυσίες».Νωρίς το πρωί, δρομείς από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στον «Δρόμο Θυσίας», καλύπτοντας διαδρομή 12 χιλιομέτρων, με αφετηρία τη Γλυκή και τερματισμό στο Σούλι μέσα από το φαράγγι του Αχέροντα.

 

Επιστολή του προέδρου της Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ στην δήμαρχο Σουλίου Σταυρούλα Μπραϊμη

 

 

 

 

«Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι η ''χρυσή αυγή'' είναι ο πολιτικός φορέας που εκφράζει το ναζισμό και το φασισμό στη χώρα μας», επισημαίνει σε επιστολή του προς την δήμαρχο Σουλίου Σταυρούλα Μπραϊμη, ο πρόεδρος του ΔΣ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γ. Οικονόμου, μεταφέροντας απόφαση του οργάνου.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Προς τη Δήμαρχο Σουλίου
Κα Σταυρούλα Μπραϊμη-Μπότση
Εις Παραμυθιά Θεσπρωτίας
Αθήνα 23 Απριλίου 2013.
Κυρία Δήμαρχε,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στη συνεδρίαση της 22 Απριλίου 2013, συμπεριέλαβε ως θέμα ημερήσιας διάταξης και την συμπεριφορά της ''χρυσής αυγής'' κατά τις περυσινές γιορτές του Σουλίου , στις οποίες , με την παρουσία της , τις πράξεις της και τις εκφράσεις των μελών της επεδίωξε και πέτυχε να μολύνει τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του έπους των Σουλιωτών. Εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τον ηρωισμό , την αυτοθυσία για την πατρίδα και τη λευτεριά . ιδέες που ούτε κατά διάνοια προσεγγίζουν το φασιστικό αυτό πολιτικό μόρφωμα.

Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι η ''χρυσή αυγή'' είναι ο πολιτικός φορέας που εκφράζει το ναζισμό και το φασισμό στη χώρα μας , ο οποίος αποτελεί το αποσταγμένο και αποκρυσταλλωμένο σύστημα στόχων και πεποιθήσεων του πλέον αντιανθρωπιστικού καθεστώτος.Σταθερή και μόνιμη επιδίωξή της είναι η διείσδυση και επικράτηση των φασιστικών ιδεών , αντιλήψεων και πρακτικών , καθώς προτιμούν τον εθνικιστικό , ρατσιστικό και μισαλλόδοξο μονόλογο τον οποίο επιβάλλουν δια του τραμπουκισμού.Δυστυχώς σήμερα λόγω της οδυνηρής πραγματικότητας που βιώνει ο λαός μας , τον οποίο χωρίς να το θέλει και δίχως να το ξέρει οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού , η ''χρυσή αυγή'' βρίσκει αποδέκτες και ανάμεσα στους δικαιολογημένα οργισμένους και αγανακτισμένους νέους μας .Ως υπεύθυνοι φορείς έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε αυτό το τμήμα της νεολαίας μας , που είναι το μέλλον της χώρας μας , να ταυτίζει τον εαυτό της με ένα φασιστικό , ναζιστικό παρελθόν και με ένα εξ ίσου αποκρουστικό νεοναζιστικό παρόν και μέλλον .Πρέπει λοιπόν όλοι μας να συμβάλλουμε ενωτικά και αποφασιστικά στην εξάλειψη του βρομερού, δολοφονικού και απάνθρωπου φαινομένου που λέγεται ''χρυσή αυγή''.

Για όλους τους παραπάνω λόγους το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε εκτιμώντας και την δική σας δημοκρατική ευαισθησία να ζητήσει από εσάς που είστε η Διοργανώτρια των εορτών του Σουλίου να μη προσκαλέσετε κατά τις επικείμενες εκδηλώσεις που θα γίνουν τη 26 Μαΐου 2013 , το εν λόγω κόμμα , είτε τοπικό ή περιφερειακό εκπρόσωπό του. Σε αντίθετη περίπτωση, σας δηλώνουμε ότι η Οργάνωσή μας που συμμετέχει κάθε χρόνο , δεν θα συμμετάσχει στις προσεχείς εκδηλώσεις».

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013 22:26

Ο αγροίκος που έριξε 35 μαχαιριές στην 25χρονη

Γράφτηκε από τον

 

 Του

ΒΑΣΙΛΗ ΧΗΤΟΥ

από «epirusgate.blogspot.gr»

 

 

 

 

Αυτή είναι η 20χρονη Μαρία –σπουδάστρια νοσηλευτικής- που με 35 μαχαιριές κατέσφαξε σαν «αρνί» ο 25χρονος γιδοβοσκός, επειδή εκείνη δεν ενέδιδε στις ασφυκτικές πιέσεις του για να συνάψει σχέση μαζί του . Ο αγροίκος που καυχιόταν επειδή υπηρέτησε ως φαντάρος στα επίλεκτα ΟΥΚ του Ελληνικού Στρατού, μέσα στην πόλη των Φιλιατών στη Θεσπρωτία , μέρα μεσημέρι έστησε ενέδρα στο κορίτσι και όταν εκείνη αρνήθηκε να μπει στο μαύρο και ολοκαίνουργιο αγροτικό 4Χ4, αυτός μ’ ένα μαχαίρι κατέβηκε από το Toyota και ως μανιακός τις επέφερε 35 απανωτά χτυπήματα.

Πριν λίγο μίλησε ο καθηγητής της Ιατροδικαστικής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης ο οποίος μας είπε: «Οι θανατηφόρες κακώσεις ήταν στο λαιμό, ενώ στο θώρακα είχε μαχαιριές και από μπροστά αλλά και από πίσω. Ο δράστης έβαλε όλη του τη δύναμη στο μαχαίρι, το οποίο εισχώρησε μέχρι και την σπονδυλική στήλη … ». Στις 2 το μεσημέρι συγχωριανοί της κοπέλας από το Γαρδίκι Θεσπρωτίας συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο Ηγουμενίτσας και προκάλεσαν επεισόδια διαμαρτυρόμενοι για την ενέργεια Εισαγγελέα και Ανακριτή να μην διατάξουν την μεταγωγή του δολοφόνου στο δικαστικό μέγαρο αλλά να πάνε οι ίδιοι στην Ασφάλεια Ηγουμενίτσας για του πάρουν κατάθεση. Τον γιδοβοσκό κάτοικοι των Φιλιατών περιγράφουν ως έναν «προκλητικό –για τη θητεία του στα ΟΥΚ- νεαρό τον οποίο δεν θυμούνται να έχει καμία ερωτική σχέση στην πόλη».

Κυριακή, 07 Απριλίου 2013 19:24

Ελπίδα η κρουαζιέρα…

Γράφτηκε από τον

Στις 21 Απριλίου «δένει» στην Ηγουμενίτσα το πρώτο πλοίο

 

 

 

Tα κρουαζιερόπλοια, που θα δέσουν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας το επόμενο διάστημα, το πρώτο στις 21 Απριλίου και το δεύτερο στις 28 Απριλίου, θα τονώσουν την τοπική οικονομία, ανέφερε στην εφημερίδα  «Πρωινός Λόγος» ο διευθυντής ανάπτυξης του ΟΛΗΓ Κώστας Γκρίνιας.Ο κ. Γκρίνιας έχει κάνει ιδιαίτερες και συστηματικές προσπάθειες για να αναπτύξει στην περιοχή τον τουρισμό, μέσω τις έλευσης κρουαζιερόπλοιων, που απέδωσαν καρπούς και θεωρεί πως η ωφέλεια θα είναι σημαντική, όχι μόνο για την Ηγουμενίτσα, αλλά για την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και θα τονώσει την τουριστική κίνηση, που είναι και το ζητούμενο.
Όπως έχει γίνει γνωστό, δεδομένα είναι τα 16 από τα 30 προγραμματισμένα δρομολόγια, καθώς μια από τις εταιρίες απέσυρε για πώληση ένα από τα πλοία της, το οποίο θα πραγματοποιούσε 14 δρομολόγια. Η ακύρωση δεν αφορά μόνο στην Ηγουμενίτσα, αλλά και στις άλλες χώρες, που θα προσέγγιζε το πλοίο, όπως η Γαλλία, η Κροατία κ.λπ.Πάντως, από τον ΟΛΗΓ ξεκαθαρίζεται με σαφήνεια, ότι η ματαίωση των 14 δρομολογίων, έχει καθαρά να κάνει με την πλοιοκτήτρια εταιρία και δεν σχετίζεται με τις εργασίες πλαγιοπρυμνοδέτησης, με την εκβάθυνση και διαπλάτυνση του διαύλου, καθώς και με τον χώρο υποδοχής. Άλλωστε, ο ΟΛΗΓ δεν έχει αρμοδιότητα για τα έργα στο λιμάνι Ηγουμενίτσας. Μάλιστα είχε στείλει αλλεπάλληλα έγγραφα στο υπουργείο Υποδομών, ζητώντας την επιτάχυνση των εργασιών.
Τέλος, με αφορμή δημοσιεύματα που φιλοξενούσαν δηλώσεις του ναυτιλιακού πράκτορα και εκπροσώπου της εταιρίας MSC CRUISES SA Γρ. Βλαχόπουλου, ότι δήθεν αναστέλλονται τα δρομολόγια των κρουαζιερόπλοιων προς την Ηγουμενίτσα, ο ίδιος ο κ. Βλαχόπουλος έστειλε επιστολή διάψευσης προς τον ΟΛΗΓ.

Όπως αναφέρει, «ενημερωθήκαμε ότι κυκλοφορούν διάφορα κακόβουλα δημοσιεύματα σε μικρή μερίδα του τοπικού τύπου της Ηγουμενίτσας σύμφωνα με τα οποία ως ναυτιλιακός πράκτορας της MSC CRUISES SA φέρομαι να έχω δηλώσει δημοσίως ότι ανακαλούνται όλα τα δρομολόγια της εν λόγω ναυτιλιακής εταιρείας προς τον κεντρικό λιμένα της Ηγουμενίτσας. Με την παρούσα σπεύδω να σας δηλώσω ότι ουδέποτε ειπώθηκε από εμένα κάτι σχετικό και ότι ουδεμία απολύτως πληροφορία ή εντολή έχω λάβει από την εταιρεία που εκπροσωπώ προς αυτήν την κατεύθυνση».

Μάλιστα, επισημαίνει πως «η ναυτιλιακή εταιρεία που εκπροσωπώ, επιθυμεί θερμά την αγαστή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και ότι ουδέποτε τροποποίησε τις προγραμματισμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων προς τον λιμένα της Ηγουμενίτσας. Επίσης επιθυμούμε με την παρούσα να σας ευχαριστήσουμε για την μέχρι σήμερα αγαστή συνεργασία για την καλύτερη εξυπηρέτηση προς τα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας μας».

Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013 21:25

3 χρόνια στον Β. Γιόγακα

Γράφτηκε από τον

Παρέλαβε τυλιγμένα σε εφημερίδα χαρτονομίσματα , προκειμένου να αναθέσει περιβαλλοντικές μελέτες σε συγκεκριμένη εταιρεία

 

 

Σε 3 χρόνια και 6 μήνες καταδικάστηκε πριν από λίγο ο Βασίλης Γιόγιακας, ως πρώην νομάρχης Θεσπρωτίας που επί Καραμανλή, ο Θωμάς Δήμας πρόεδρος της Ν.Ε της Ν.Δ, τον κατέγραψε με κρυφή κάμερα να παραλαμβάνει τυλιγμένα σε εφημερίδα χαρτονομίσματα , προκειμένου να αναθέσει περιβαλλοντικές μελέτες σε συγκεκριμένη εταιρεία.

Επίσης στην ίδια καταδίκη προστέθηκε και το μίνι «Βατοπέδι» στην παραθαλλάσια περιοχή Δρέπανο, όπου ο τότε νομάρχης έδινε παράνομες βεβαιώσεις για δασικές εκτάσεις «βαπτίζοντάς» αυτές ως «βοσκοτόπια» και ανοίγοντας τον δρόμο της οικοπεδοποίησης. Ο κ. Δήμας τότε είχε αναφέρει τον χρηματισμό στον αρμόδιο υπουργό Παυλόπουλο, που όμως δεν ανέλαβε κανένα απολύτως πειθαρχικό μέτρο σε βάρος του «προστατευόμενου» του νομάρχη. Η καταδίκη είναι γροθιά στο στομάχι και για τον νυν περιφερειάρχη Ηπείρου ο οποίος στις εκλογές είχε ορίσει τον Γιόγιακα ως «κομματάρχη» του στη Θεσπρωτία, με τον τελευταίο να περιφέρει (φωτο) από χωριό σε χωριό τον κύριο Καχριμάνη.

Η διαμάχη ήταν τέτοια που "κονταροχτυπήθηκαν" στη δικαστική αίθουσα και δυο δικηγόροι των Αθηνών, πρώην μάλιστα Βουλευτές του ιδίου κόμματος. Από την ψυχρολουσία ο πρώην υπουργός και συνήγορος υπεράσπισης Αντώηνης Φούσας μετά την καταδίκη έγινε «άφαντος» από την Ηγουμενίτσα, ενώ ο αντίδικος Πέτρος Μαντούβαλος παρέμεινε για να απολαύσει την επιτυχία του!

«fimotro»

Σελίδα 1 από 3

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

14097987
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
3142
3142
47041

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 77 επισκέπτες και κανένα μέλος