A+ R A-
23 Ιουλίου 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

http://forestr.com/?node=Mamma-Mia-slot&f3c=73 Mamma Mia slot فتحة سانتا الكفوف nieuw roulette online download http://impactsolutions.us/?art=%D9%81%D8%AA%D8%AD%D8%A9-%D8%AC%D8%B1%D8%A7%D9%86%D8%AF-7-%D9%84&31a=ce فتحة جراند 7 ل Gnuf netticasino

Ο Αμερικανός αστρονόμος , συγγραφέας και ιστορικός της Επιστήμης Στήβεν Ντικ έχει διακριθεί για το έργο του στο χώρο της αστροβιολογίας. Το διάστημα 2003-2009 διατέλεσε επικεφαλής του Ιστορικού Τμήματος στην Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA)και του ιδρύματος SΕΤΙ. Το 2006 τιμήθηκε από την Αμερικανική Αστρονομική Εταιρία με το Βραβείο LeRoy E.Doggett για την προσφορά του στην ιστορία της αστρονομίας. Άλλα έργα του είναι : «Άλλοι Κόσμοι : Οι απαρχές της διαμάχης για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής από τον Δημόκριτο στον Καντ», «Το Βιολογικό Σύμπαν : Η διαμάχη του 20ου αιώνα για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής και τα όρια της Επιστήμης», «Το ζωντανό Σύμπαν: Η ΝΑSA και η εξέλιξη της αστροβιολογίας» κ.α. 

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΑΧΑΝΑΣ  

Κυκλοφόρησε το βιβλίο με την ιστορία της Φιλιππιάδος,ένα βιβλίο που όλοι περιμέναμε πως και πως. Ο ακούραστος συγγραφέας-ερευνητής Αλέκος Γεωργίου μετά από πολύχρονη και δύσκολη έρευνα κατάφερε να συγκεντρώσει έναν μεγάλο όγκο ιστορικών και άλλων στοιχείων που αφορούν την πόλη μας και με την βοήθεια του φίλου δημοσιογράφου Φάνη Μπάρκα, η έκδοσή του είναι γεγονός. Ένα βίβλίο που θα κοσμεί την βιβλιοθήκη κάθε Φιλιππιαδιώτη.. Ο τίτλος του βιβλίου είναι “Φιλιππιάς και πέριξ” και αναμένουμε όλοι με αγωνία την παρουσίασή του.
Ο συγγραφέας μεταξύ των άλλων σημειώνει στον πρόλογο:
Η μεγαλοιστορία της περιοχής είναι σε γενικές γραμμές καταγεγραμμένη. Στο παρόν έγινε μία προσπάθεια να απομονωθούν τα γεγονότα της μεγαλοιστορίας και να καταγραφεί η μικροιστορία της περιοχής Φιλιππιάδας. Να ειδωθεί η ιστορία από τα κάτω προς τα πάνω.
Ο κάμπος Φιλιππιάδας-Αρτας και τα ορεινά προς τα βόρεια, καθ όλη τη διάρκεια της γνωστής ιστορίας, υπήρξε θέατρο πολεμικών αναμετρήσεων, εκστρατειών, μετακινήσεων λαών, καταστροφών κλπ. Σ αυτή τη γη γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε. Αξίζει τον σεβασμό μας και την πρέπουσα στάση μας στην ιερότητά της....

            Κυψέλη πολιτισμού αλλά και κόσμημα για το νέο διευρυμένο Δήμο της Άρτας αποτελεί η Δημοτική Πινακοθήκη «Γιάννης Μόραλης» η οποία εγκαινιάστηκε την προηγούμενη Δευτέρα απ’ το Δήμαρχο Αρταίων και πρόεδρο του Δ.Σ. της Πινακοθήκης Παναγιώτη Οικονομίδη, συνεπικουρούμενος απ το νέο Δήμαρχο Άρτας Γιάννη Παπαλέξη.

Η τελετή των εγκαινίων ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό απ’ το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Άρτας Ιγνάτιο. «Με τα εγκαίνια της Πινακοθήκης μας ολοκληρώνεται ένας δημιουργικός κύκλος της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής και εμένα προσωπικά» ανέφερε ο κ. Οικονομίδης κατά την ομιλία του στα εγκαίνια η οποία ήταν συναισθηματικά φορτισμένη, με διάχυτα συναισθήματα χαράς και συγκίνησης.

Ο κ. Οικονομίδης κάλεσε τον νεοεκλεγμένο Δήμαρχο Άρτας Γιάννη Παπαλέξη να κόψουν μαζί την κορδέλα των εγκαινίων. «Για να σας παραδώσουμε και τυπικά πλέον της ουσιαστικής παράδοσης στις 31/12 ένα έργο που πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να δώσει η νέα Δημοτική Αρχή στο σύνολό της μια μέγιστη σημασία και να το λειτουργήσει με τους καλύτερους δυνατούς τρόπους.

Νομίζω ότι είστε σε θέση να το καταφέρετε, έχετε τη δυνατότητα να το αντιμετωπίστε και σ’ ότι χρειαστείτε εμείς θα ‘μαστε δίπλα σας» είπε ο κ. Οικονομίδης απευθυνόμενος προς τον διάδοχό του στο Δήμο. Παράλληλα με τα εγκαίνια της Πινακοθήκης, την ίδια μέρα και ώρα πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Απόστολου Τσιρογιάννη με τίτλο «Αιγαίο – Λαύριο – Μοναστηράκι».

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή ως τις 3 Ιανουαρίου. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Νομάρχης Άρτας Γιώργος Παπαβασιλείου, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης, ο νεοεκλεγείς αντιπεριφερειάρχης Άρτας Κώστας Παππάς, ο Δήμαρχος Κομποτίου Στάθης Γιαννούλης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Άρτας Γιώργος Λάμπρος, επικεφαλής αυτοδιοικητικών παρατάξεων, δημοτικοί, νομαρχιακοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και φορείς της πόλης.

Επιστολή έστειλε ο Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος που λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσε παραβρεθεί στα εγκαίνια, στην οποία εξέφραζε τα συγχαρητήριά του και ευχόταν καλή συνέχεια. Μηνύματα έστειλαν επίσης οι βουλευτές του Νομού Δημήτρης Τσρώνης, Παύλος Στασινός και Κώστας Παπασιώζος που οι υποχρεώσεις τους στη Βουλή δεν τους επέτρεψαν να παραστούν, καθώς και ο Πρεσβευτής της Μπρατισλάβα, Νίκος Δανέλλος ο οποίος χαρακτήριζε εξαιρετική την πρωτοβουλία, καταπληκτική την ιδέα και πολύ όμορφο το κτίριο της Πινακοθήκης. Μετά τα εγκαίνια ακολούθησε περιήγηση στους χώρους της Πινακοθήκης ενώ υπήρχε και μπουφές για τους προσκεκλημένους.

 

Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010 16:29

Νέες δημιουργίες από την Ηρώ

Γι’ άλλη μια χρονιά η κα Μπακαγιάννη παρουσιάζει από σήμερα και μέχρι την Κυριακή δείγματα από τις

χειροποίητες δημιουργίες της σε μεταλλικές κατασκευές και ζωγραφική στο χώρο του allure cafe επί της οδού

Καραϊσκάκη 9 (πλατεία Κακκαβά).

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Ηρώ Μπακαγιάννη διοργανώνει από σήμερα και μέχρι την Κυριακή την έκθεσή της, αυτή την φορά στην καφετέρια allure cafe, με δημιουργίες της από μεταλλικές κατασκευές, αλλά και με πίνακες ζωγραφικής. Στο χώρο της καφετέριας ο οποίος ήδη έχει μετατραπεί ως ένα είδος art cafe, υπάρχει η δυνατότητα σε οποιονδήποτε να θαυμάσει, αλλά και να χαρίσει σε αγαπημένα του πρόσωπα διάφορα αξεσουάρ, χρηστικά αλλά και διακοσμητικά αντικείμενα από την πλούσια συλλογή με τις χειροποίητες δημιουργίες της Ηρώ Μπακαγιάννη.

Σίγουρα όσοι επισκεφθούν την έκθεση -και δεν θα είναι λίγοι κρίνοντας από τις προηγούμενες αντίστοιχες εκθέσεις της- θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί της και να αφεθούν στη βοήθειά της στο να επιλέξουν το χειροποίητο αντικείμενο που σίγουρα θα κάνει τον παραλήπτη του να αισθανθεί μοναδικός…

Για τις ανάγκες αυτού του ρεπορτάζ, επισκεφθήκαμε την δημιουργό στο εργαστήριό της και μείναμε έκπληκτοι από μια μαγευτική περιπλάνηση η οποία ήταν γεμάτη χρώμα, φαντασία και θετική διάθεση, σ’ ένα χώρο φιλικό και πολύ ζεστό. Τα όμορφα και πάσης φύσεως κοσμήματα, αλλά και οι άλλες κατασκευές που υπάρχουν στο χώρο του εργαστηρίου (Μακρυγιάννη 22), έδιναν μια ιδιαίτερη αίσθηση που σίγουρα προκαλούν με την καλαισθησία τους, αλλά και πολλές φορές με την μοναδικότητά τους.

Εικαστικό σημαίνει και απεικονιστικό, δηλαδή φτιάχνω ομοίωμα, παριστάνω με εικόνα. Η λέξη «εικάζω» στην αρχαία ελληνική γλώσσα είχε ακριβώς αυτή τη σημασία. Όπως για παράδειγμα, εικαστικές τέχνες λέγονται οι τέχνες που απεικονίζουν το ωραίο στο χώρο, γλυπτική, ζωγραφική και αρχιτεκτονική. Χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι και η οποιαδήποτε άλλη δημιουργία, όπως ως παράδειγμα αυτών της Ηρώ Μπακαγιάννη, να αποκλείονται από αυτή την έκφραση.

Είναι σίγουρο ότι πολλά χρόνια η δημιουργός, εκπλήσσει ευχάριστα τους φίλους της και όχι μόνο. Αποτέλεσμα αυτής της πολύχρονης παρουσίας της, στις χειροποίητες καλλιτεχνικές της εκφράσεις. Πιστοποιεί πέρα από κάθε αμφιβολία ότι έχει γίνει αποδεκτή από την μικρή μας κοινωνία και μπορούμε να ισχυριστούμε ότι κάθε χρόνο επιφυλάσσει και καινούργιες εκπλήξεις.

Έτσι και αυτό το τριήμερο, με την απόλαυση του καφέ ή του ποτού, φίλες και φίλοι της δημιουργού, αλλά και διάφοροι επισκέπτες, θα αφήσουν την φαντασία τους να καλπάσει, ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία χειροποίητων χρηστικών και διακοσμητικών αντικειμένων.

Ο Νίκος Τσιαμτσίκας και οιBlues Report είναι μια ανερχόμενη Rhythm n' Blues μπάντα που τον τελευταίο χρόνο μόνο μετρά πάνω από 15 επιτυχημένες εμφανίσεις στα πιο ιστορικά και φημισμένα club της Αθήνας, ενώ συμμετέχει και σε μουσικά φεστιβάλ της περιφέρειας, όπως η Ευρωπαϊκή γιορτή της Μουσικής στην Πρέβεζα, τη Φιλλιπιάδα , το καλοκαιρινό φεστιβάλ στην Τήνο ακόμη και σε εκδηλώσεις του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων με “Chicago music nights” κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης  στο Θησείο.

Η μπάντα με σεβασμό στην ιστορία του μπλουζ του Σικάγο, αποδίδει όσο πιο πιστά γίνεται, και με πάθος πρωτόγνωρο, πασίγνωστα κομμάτια όπως: "Sweet home Chicago", "Messing with the kid", "I just wanna make love to you", "Aint no sunshine" , Dust my Broom και δεκάδες άλλα, μεγάλων αμερικανών συνθετών της Blues όπως οι Wllie Dixon, Buddy guy, Muddy waters, Billy Boy Arnold, Mat guitar Merphy, Robert Johnson και πολλών άλλων.

Τη μαγεία του μπλουζ πλαισιώνει μια ομάδα μουσικών έμπειρων με τη δική τους ιστορία ο καθένας στο χώρο, όπως ο Τάσος "The beast" Δημητριάδης στα ντραμς, o Γιάννης "Handsome" Σαμμαράς στο μπάσο, ο Γιάννης "Fabulus" Παχίδης στη φυσαρμόνικα , οι Παύλος "J.Warbird" Ξένος και Δημήτρης "Mr man" Μαθέας στις ηλεκτρικές κιθάρες και ο Μάριος Χριστόπουλος στο Σαξόφωνο και το φλάουτο.

Δυνατό ηλεκτρικό Blues με Soul συναίσθημα που ταρακουνά το κοινό. Δεν λείπουν οι reggae και top rock n roll απόπειρες, καθώς το μπλουζ είναι η μεγάλη μαμά της μουσικής.

Για τους λάτρεις του είδους και όχι μόνο, η υπόσχεση είναι για μια μοναδική ροκ βραδιά με δυνατή ηλεκτρική κιθάρα και χορευτικές τρίλιες από το μελωδικό σαξόφωνο. Η νύχτα θα σας μεταφέρει στην καρδιά του Σικάγο, θα σας κάνει να ξεχάσετε για λίγο την κρίση ….

Είσοδος ελεύθερη

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

11617328
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
2164
41722
138388

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 58 επισκέπτες και κανένα μέλος