A+ R A-
16 Ιανουαρίου 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκδήλωση για την νέα ΚΑΠ, με τον σημειολογικό τίτλο «ΑΡΤΑ: Το παρόν και το μέλλον των αγροτών μας» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Ιανουαρίου και ώρα 7 το απόγευμα, υπό την αιγίδα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο βουλευτής Άρτας της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Γιώργος Στύλιος ενώ την κεντρική ομιλία θα κάνει ο Ευρωβουλευτής και επικεφαλής της ομάδας ευρωβουλευτών της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Την εκδήλωση συντονίζει ο Γεωπόνος και Σύμβουλος για ευρωπαϊκά προγράμματα M.Cs Κώστας Αναγνώστου.

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 20:18

Κυνηγούσε παράνομα στο …Νεοχωράκι

Χωρίς να κατέχει τη νόμιμη άδεια θήρας, εντοπίστηκε και συνελήφθη από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ, ένας Έλληνας, που ασκούσε θήρα πτερωτών θηραμάτων.

Ο έλεγχος έγινε σε αγροτική περιοχή στο Νεοχωράκι Άρτας, όπου ο συλληφθείς εντοπίστηκε να ασκεί θήρα, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια. Στον έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε επίσης, ότι το κυνηγετικό όπλο που κατείχε ήταν παραποιημένο.

Κατασχέθηκαν το κυνηγετικό όπλο, τα φυσίγγια που έφερε μαζί του ο συλληφθείς και τα πτερωτά θηράματα που είχε ήδη θηρεύσει, ενώ σε βάρος του ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 20:07

Ο τουρισμός της Άρτας στο …ΕΣΠΑ

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Εργαζόμαστε στοχευμένα για την ανάπτυξη του τουρισμού και του πολιτισμού»

Στην υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ για το έργο «Καινοτόμες Δράσεις του Δήμου Αρταίων για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό» προϋπολογισμού 226.000 ευρώ προχώρησε σήμερα ο Δήμος Αρταίων.  Στόχος είναι η προβολή, η ανάδειξη, αλλά και η ορθολογική διαχείριση κρίσιμων τομέων πολιτισμού και τουρισμού, μέσω της ολοκληρωμένης ψηφιακής αναβάθμισης του Δήμου.

Μέσω της παρέμβασης ο Δήμος Αρταίων επιδιώκει να διαφυλάξει, να διευρύνει, να αναδείξει και να προβάλει τη σπάνια πολιτιστική κληρονομιά, το φυσικό πλούτο και το τουριστικό δυναμικό της περιοχής και παράλληλα να καταγράψει μια ουσιαστική πολιτιστική παρέμβαση, μέσω της ολοκληρωμένης ψηφιακής αναβάθμισής τους. Να σημειωθεί ότι η παραπάνω δράση αποτελείται από 4 επί μέρους ενέργειες και ειδικότερα:

-Πολυκαναλική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα για την προβολή πενήντα (50) σημαντικών σημείων ενδιαφέροντος (μνημεία, μουσεία, τουριστικοί προορισμοί, μονοπάτια κα) του Δήμου Αρταίων

-Ψηφιακή αποτύπωση σημείων υψηλής πολιτιστικής αξίαςκαι η ανάπτυξη οπτικοακουστικού υλικού (φωτογραφίες, τρισδιάστατες αναπαραστάσεις, ηχητικά ντοκουμέντα, ταινίες τεχνολογίας 360 μοιρών κλπ), το οποίο θα είναι διαθέσιμες σε γλώσσα που επιλέγει ο χρήστης

-Επέκταση του δικτύου Wi-Fi σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος

-Καινοτόμες υπηρεσίες, όπως μεταξύ άλλων, διαβούλευση πολιτιστικών δράσεων και διασύνδεση με τις τοπικές επιχειρήσεις.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στοχευμένα πάνω στο πολύ σημαντικό τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού. Χρειάζεται συστράτευση όλων των φορέων και του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ώστε να πετύχουμε τα αποτελέσματα που όλοι επιθυμούμε και που αξίζουν στην περιοχή μας, όπως η αύξηση των θέσεων εργασίας και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Μέχρι σήμερα, ως Δήμος δαπανούμε σημαντικό ποσό για την τουριστική ανάπτυξη και έχουμε εκπονήσει συγκεκριμένες και στοχευμένες ενέργειες στο τουριστικό κομμάτι, όπως το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής η συμμετοχή σε εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, η δημιουργία θεματικών video και φυλλαδίων για το Δήμο. Το επόμενο διάστημα σχεδιάζουμε την δημιουργία σύγχρονης ιστοσελίδας για το τουριστικό προϊόν της Άρτας, τη διοργάνωση και υποστήριξη ταξιδιών εξοικείωσης για δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες κ.α» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 20:00

120 νέες επιχειρήσεις στην Άρτα

Έκρηξη ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων  παρατηρήθηκε το 2018 σε πανελλαδική κλίμακα, ενώ περιορίστηκαν σημαντικά τα «λουκέτα» σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ).

Σύμφωνα με αυτά, οι συστάσεις νέων επιχειρήσεων το 2018έφτασαν σε πανελλαδική κλίμακα τις 32.379, ενώ αντίθετα, οι διαγραφές  επιχειρήσεων ήταν μόλις 18.632.

Στο Επιμελητήριο της Άρτας οι νέες εγγραφές επιχειρήσεων  το 2018 έφτασαν τις 120, ενώ οι διαγραφές ανήλθαν σε 28. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν 14 εγγραφές, έναντι 3 διαγραφών στο τμήμα μεταποίησης, 41 εγγραφές έναντι 9 διαγραφών στο εμπορικό και 65 εγγραφές έναντι 16 διαγραφών στο τμήμα Υπηρεσιών.

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 19:54

Συνελήφθησαν για κατοχή ηρωϊνης

Συνελήφθησαν, χθες Δευτέρα το μεσημέρι, στην Εγνατία Οδό (στο ύψος του Δροσοχωρίου Ιωαννίνων), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Άρτας και του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 38 και 34 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο άνδρες, βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους 16,6 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 12:32

Αυξημένες ανάγκες σε αίμα

Την τελευταία χρονική περίοδο παρατηρήθηκε μειωμένη συλλογή αίματος, εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας αλλά και της αύξησης των κρουσμάτων ιώσεων που είχαν ως αποτέλεσμα την μείωση της προσέλευσης των εθελοντών αιμοδοτών προκαλώντας πρόβλημα στην ισορροπία των αποθεμάτων αίματος.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας και η Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας σας προσκαλούν σε έκτακτη Εθελοντική Αιμοδοσία την Τετάρτη 16 και την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου στα Γραφεία του  Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας (Σκουφά 79) στην Άρτα με στόχο την κάλυψη των αυξημένων αναγκών αίματος αυτή τη χρονική περίοδο.

Στις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες, οι ανάγκες των ασθενών που πρέπει να μεταγγιστούν εξακολουθούν να παραμένουν αυξημένες, δημιουργώντας πίεση για τη θεραπεία τους.

Ας συνεισφέρουμε όλοι, όπως μπορούμε, δίνοντας αίμα για τον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη.

«Να είσαι εκεί για τον Άλλον. Δώσε Αίμα. Μοιράσου τη Ζωή»

Τετάρτη 16 και Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, 9.00 πμ-2μ.μ.

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

Να είσαι 18-65 ετών

Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία

Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες

Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας

Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες

 Πληροφορίες:

Γραφείο του  Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας (Σκουφά 79) τηλ. 2681400356

Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας Γενικού Νοσοκομείου Άρτας τηλ. 2681361173-4

Σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να δίνετε αίμα και στο χώρο της Αιμοδοσίας του Γεν. Νοσ. Άρτας (Λόφος Περάνθης) καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 9-1 το πρωί και 6-8 το απόγευμα καθώς και Σάββατο 10-1 το πρωί.

Αίτημα    ένταξης στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I»   του Υπουργείου Εσωτερικών,  του έργου με τίτλο «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος Τηλε-ελέγχου/Τηλεχειρισμού για τον έλεγχο των διαρροών- ποιότητας- απολύμανσης πόσιμου νερού και την αυτόματη- απομακρυσμένη διαχείριση του ηλεκτρομηχανολογικού  εξοπλισμού (Η/Μ) στο εξωτερικό Υδραγωγείο της Δημοτικής Ενότητας Φαναρίου του Δήμου Πάργας», κατέθεσε ο Δήμος Πάργας.

Το έργο  έχει συνολικό προϋπολογισμό (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), 1.479.135 ευρώ και προβλέπει την  επέκταση του αντίστοιχου συστήματος Τηλε- ελέγχου/Τηλεχειρισμού -που έχει αρχίσει να τοποθετείται  με χρηματοδότηση από το ΠΔΕ και   διαθέτει 1 Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου και 28 Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου-    για το εξωτερικό και εσωτερικό υδραγωγείο της Δημοτικής Ενότητας Πάργας.

Σύμφωνα  με την ολοκληρωμένη μελέτη του Δήμου Πάργας, η επέκταση αυτή θα προσθέσει στο σύστημα 2 Φορητούς Σταθμούς Ελέγχου και 63 Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου, οι οποίοι θα  ελέγχουν τη λειτουργία του εξωτερικού και εσωτερικού υδραγωγείου της Δημοτικής Ενότητας Φαναρίου. Επιπλέον, θα εγκατασταθεί πρόσθετο λογισμικό διαδικτυακής αρχιτεκτονικής, ώστε οι Φορητοί Σταθμοί να επικοινωνούν με τον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου μέσω του διαδικτύου (internet).

Με τον τρόπο αυτό θα  δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα που θα επιβλέπει και θα  ελέγχει το υδραγωγείο των δύο Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου, Φαναρίου και Πάργας, από οποιοδήποτε  σημείο και θα προσφέρει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων καθώς και  στοιχεία για την ποιότητα, την απολύμανση του πόσιμου νερού, την κατανάλωση, τις διαρροές και τα αποθέματα του νερού στις δεξαμενές.

Ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνης Νάστας δήλωσε ότι «πρόκειται για ένα σημαντικό και  πρωτοποριακό έργο που μαζί με το αντίστοιχο της Δημοτικής Ενότητας Πάργας θα μας βοηθήσει να έχουμε εξοικονόμηση νερού, προστασία της υγείας και άμεσο εντοπισμό και διόρθωση των βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου μας». Πρόσθεσε επίσης, ότι «παρά τις μεγάλες  ελλείψεις που υπάρχουν στη στελέχωσή του Δήμου, έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια το τελευταίο διάστημα για  να ανταποκριθούμε στις προσκλήσεις των Προγραμμάτων που ανακοινώνονται και η προσπάθεια αυτή θα φέρει πολλές χρηματοδοτήσεις για την επόμενη περίοδο».

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 12:15

Εκδήλωση της ΤΟ Πρέβεζας της ΝΔ

Η ΔΗΜΤΟ Πρέβεζας της Νέας Δημοκρατίας διοργανώνει εκδήλωση/ομιλία με θέμα «Επικαιρότητα των Ημερών και Τρέχουσες Πολιτικές Εξελίξεις» με επίσημο προσκεκλημένο ομιλητή τον Ευρωβουλετή Νέας Δημοκρατίας κύριο Μανώλη Κεφαλογιάννη το Σάββατο 19/01/19 και ώρα 12:00 μ.μ. στο πολιτιστικό κέντρο Δήμου Πρέβεζας «ΟΑΣΗ».

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 11:57

Η αλληλεγγύη φωτίζει τον ουρανό

Εκδηλώσεις από το Κέντρο Πρόληψης Άρτας

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Άρτας, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του 9ου δημοτικού σχολείου (Γ΄ τάξη) και του δημοτικού σχολείου & νηπιαγωγείου Κορφοβουνίου πραγματοποίησε βιωματικό Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι με τους μαθητές με τίτλο: «Το ξεσκονιστήρι του Αϊ Βασίλη».

Μέσα σε μια εορταστική ατμόσφαιρα, τα παιδιά ως Άγιος Βασίλης ξωτικά, τάρανδοι και άλλες αγαπημένες φιγούρες των παιδιών, συζήτησαν, έπαιξαν, τραγούδησαν και ευχήθηκαν, χαρίζοντας στιγμές ξεγνοιασιάς και διασκέδασης.

Το Κέντρο Πρόληψης ευχαριστεί θερμά τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που συνέβαλαν στην επιτυχία των δύο εκδηλώσεων και απέδειξαν, ότι παρά τις αντιξοότητες, η αλληλεγγύη φωτίζει ακόμα τον χριστουγεννιάτικο ουρανό.

"Η Αστυνομία εδραίωσε στη διεθνή κοινότητα την πεποίθηση ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και υπόδειγμα δημοκρατικής και ανθρωπιστικής συμπεριφοράς", δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη σε εκδήλωση για την ΕΛ.ΑΣ

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποκτήσει ουσιαστικό νόημα και περιεχόμενο η προστασία όλων ανεξαιρέτως των πολιτών», τόνισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, στον χαιρετισμό της κατά την εκδήλωση που με θέμα «Αστυνομία: Χτες, σήμερα, αύριο», πραγματοποίησε χθες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

«Η ασφάλεια των πολιτών, η ασφάλεια της κοινωνίας, είναι αξία συνδεδεμένη με την ενίσχυση της δημοκρατίας, του κοινωνικού κράτους, την αναχαίτιση των κοινωνικών ανισοτήτων... Θέλουμε η εμπέδωση της ασφάλειας να γίνεται με αίσθημα δικαίου και με σεβασμό στον άνθρωπο και με γνώμονα την ίση μεταχείριση των πολιτών έναντι του νόμου», επεσήμανε η υπουργός.

Η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι η Αστυνομία «συνέβαλε στη θωράκιση της χώρας κρατώντας ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας σε όλη την επικράτεια και βεβαίως στην Αθήνα, η οποία είναι μια από τις πιο ασφαλείς πρωτεύουσες της Ευρώπης» και συμπλήρωσε:

«Επιπλέον εδραίωσε στη διεθνή κοινότητα την πεποίθηση ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και υπόδειγμα δημοκρατικής και ανθρωπιστικής συμπεριφοράς».

"Δεν θα αφήσουμε το ελάχιστο περιθώριο για ακροδεξιές εκτροπές"

Έδωσε επίσης η υπουργός με σαφήνεια το μήνυμα ότι η χώρα μας δεν θα αφήνει «το ελάχιστο περιθώριο για ακροδεξιές εκτροπές».

«Ρατσισμός, ξενοφοβία, ομοφοβία, διακρίσεις με βάση το φύλο, τη φυλή, την εθνότητα, τη θρησκεία, τις πεποιθήσεις και τον γενετήσιο προσανατολισμό δεν έχουν την παραμικρή θέση στο δημοκρατικό μας πολίτευμα», είπε η Όλγα Γεροβασίλη.

Αναφέρθηκε ακόμα στο υψηλό επίπεδο της Αστυνομίας αφήνοντας αιχμές για όσους την αμφισβητούν. «Όποιος δεν το αναγνωρίζει αυτό διαπράττει και απρέπεια και αδικία, υποθάλπει τα πιο φοβικά ένστικτα της κοινωνίας και υπονομεύει την κοινωνική ασφάλεια και ειρήνη», είπε.

Τόνισε επιπλέον ότι «δεν προκρίνουμε την τυφλή, άκρατη καταστολή όχι από ανεξήγητη εμμονή, αλλά επειδή δεν οδηγεί πουθενά αλλού εκτός από τον πλήρη εκτροχιασμό της τάξης και της ασφάλειας».

Για το μέλλον του Σώματος είπε ότι θα συνεχίσει αυτό που άρχισε ο προκάτοχος της Νίκος Τόσκας με την βελτίωση της εκπαίδευσης και εκσυγχρονισμό σε όλα τα επίπεδα και έκλεισε την ομιλία της κάνοντας ειδική μνεία στους πεσόντες αστυνομικούς στο καθήκον.

«Θέλω να βεβαιώσω ότι στο προσκλητήριο της ατομικής και συλλογικής συνείδησης όλων των Ελλήνων, σε κείνους που έπεσαν στην ώρα του καθήκοντος, φυλάσσεται για τον καθένα ξεχωριστά η ονομαστική του θέση», ανέφερε η υπουργός.

Σελίδα 1 από 308

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

14272321
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
1953
12802
79830

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 111 επισκέπτες και κανένα μέλος