A+ R A-
26 Μαΐου 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

http://therapaxia.se/?url=Saturday-Night-Fever-svenska-spelautomater-online&be2=e5 Saturday Night Fever svenska spelautomater online DaVinci Diamonds Dual Play hedelmäpelit netissä http://gmplivsmedel.se/?node=h%C3%A4mta-videopoker-p%C3%A5-n%C3%A4tet&10b=f4 hämta videopoker på nätet المال الحقيقي الفضلات المكافآت على الانترنت http://filmo.fi/?node=Lucky-8-%E2%80%93-Line-kolikkopelit&c0c=94 Lucky 8 – Line kolikkopelit

 

 

 

Πανέτοιμο να μπει σε αφρικανικούς ρυθμούς είναι το γνωστό και καλό bar της οδού Γ. Μάτσου JOKER, καθώς επιχειρεί να προσφέρει στους νέους της Άρτας και της ευρύτερης περιοχής το κάτι παραπάνω... Προσκεκλημένος είναι ο Adedeji Adetayo, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του στο " themachine.gr", δηλώνει ότι "το τραγούδι πηγάζει από την προσωπική εμπειρία μου, ως τακτικός ταξιδιώτης και μουσικός που περιοδεύει και αγγίζει το ευαίσθητο θέμα της μετανάστευσης, μιλώντας για τους λόγους που κάνουν κάποιον να φύγει από την χώρα του και όσα αντιμετωπίζει στα σύνορα, στα αεροδρόμια και τελικά στο εξωτερικό".

 

adedeji-11-a

 

Ο νιγηριανής καταγωγής και πολυπράγμων μουσικός, Adedeji Adetayo, φέρνει το Afrikanism Project του και στην Άρτα την Πέμπτη 25 Μαΐου. Με μία σημαντική έως τώρα πορεία που περιλαμβάνει από συμμετοχές σε μπάντες όπως οι Datfunk Trio και Singularity Project μέχρι και τη συνεργασία του με τον σπουδαίο μουσικό, David Lynch, θα επιχειρήσει μαζί με την μπάντα του να συνδυάσει τις jazz, funk, soul και R&B επιρροές του με το αφρικανικό στοιχείο, που εξαιτίας της μοναδικότητάς του αναγνωρίζεται σε όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Αναζητώντας τον Adedeji Adetayo, πριν παρουσιαστεί στο αρτινό κοινό διαβάζουμε ακόμη ότι με τα τραγούδια του, στέλνει μήνυμα, το οποίο περιγράφει ο ίδιος, τονίζοντας: "Το γενικό μήνυμα έχει να κάνει με την σπουδαιότητα της συντροφικότητας. Επίσης δείχνει την πολιτιστική κληρονομιά της Αφρικής και πώς οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε άλλα από αυτά που «κουβαλάμε», αντί να αναπτύσσουμε και να βελτιώνουμε αυτά που έχουμε. Πιστεύω ότι κάθε χώρα έχει την μοναδικότητά της και το πρόβλημα έγκειται στο να παλεύουμε να γίνουμε κάτι άλλο από αυτό που είμαστε. Κατά τη γνώμη μου, ο δυτικός πολιτισμός έχει κάνει καλά και κακά, είναι κατά κάποιο τρόπο παράδοξο το γεγονός ότι ένας τόπος που θεωρείται λίκνο της γης πρέπει να «εκπολιτίζεται»! Έτσι, η μουσική μου αφορά κυρίως το να ανακαλύψουμε ξανά την αληθινή κληρονομιά μας και όχι να χάνουμε ποιοι είμαστε πραγματικά. Είμαστε άνθρωποι, Έλληνες, Νιγηριανοί, Αμερικανοί, Ινδοί, όλοι. Το μήνυμα είναι δίκοπο μαχαίρι, μιλά για την συντροφικότητα, την αγάπη και την προδοσία. Για τον εθνικισμό αλλά και για την ευχάριστη συμβίωση την ίδια στιγμή. Όλοι χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον αλλά ταυτόχρονα πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον"!

Η είσοδο στο JOKER, είναι ελεύθερη και είναι λογικό το κοινό ραντεβού να είναι εκεί, για να ταξιδέψουμε με την μουσική του Adedeji Adetayo, σε άλλους δρόμους, που ίσως δεν θα μας δοθεί η ευκαιρία, ν' απολαύσουμε...


JOKER

Ο χώρος που θα καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα με το νέο καθεστώς, μπορεί να είναι και ο μισός απ' αυτόν, που σήμερα καταλαμβάνουν...

 

 

 

 

Νέα εποχή, στην πορεία του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς στην προχθεσινή συνεδρίαση που είχε ως αποκλειστικό θέμα συζήτησης, την λειτουργίας των πλατειών και των δημόσιων χώρων, τέσσερις παρατάξεις συμφώνησαν με την αναγκαιότητα διευθετήσεων και αλλαγών στις πλατείες και μίαν, εμφανίστηκε να ζητάει αναβολή της όποιας καθυστέρησης, με την αναμονή της όποιας μελέτης.

Η πρόταση που κατέθεσε η δημοτική αρχή, που έγινε και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρει πως όλες οι κατασκευές που υπάρχουν σήμερα στην κεντρική πλατεία, θ' αντικατασταθούν από ομοιόμορφες ομπρέλες, οι οποίες θα ορίζουν ακριβώς και τον χώρο που θα μπορεί να εκμεταλλεύεται η κάθε επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα θα εφαρμοστεί αυστηρά και η νομοθεσία που προβλέπει ότι το κάθε κατάστημα, δικαιούται στην πλατεία, ανάλογο χώρο με αυτόν που είναι ο ωφέλιμος χώρος στο εσωτερικό του. Που σημαίνει πως ο χώρος που θα καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα με το νέο καθεστώς, μπορεί να είναι και ο μισός απ' αυτόν, που σήμερα καταλαμβάνουν οι καταστηματάρχες και υπό το βάρος των τεράστιων κατασκευών, που δείχνουν καταστήματα πάνω στην πλατεία.

Ανάμεσα στις τέσσερις παρατάξεις που ψήφισαν υπέρ της ομπρέλας, που σημαίνει υπέρ της απελευθέρωσης πολλών χώρων στην πλατεία, οι παρατάξεις της κας Λίτσας Κιτσαντά και του κ. Κ. Παπαϊωάννου, έθεσαν και την αίρεση, να μην μετακυλήσει το κόστος της κατασκευής των ομπρελών, το οποίο αναλαμβάνει ο Δήμος, στους δημότες. Στο σημείο αυτό, ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, εξήγησε πως εκεί που έφτασαν τα πράγματα και με φόντο κινήσεις προηγούμενων δημοτικών αρχών, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Οι δύο παρατάξεις διατήρησαν τις επιφυλάξεις τους, αλλά ψήφισαν την πρόταση με την οποία επιχειρείται ν' αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το πρόβλημα των πλατειών και των δημόσιων χώρων.

Η παράταξη του Παύλου Στασινού, διαφώνησε με την πρόταση της δημοτικής αρχής, ζητώντας ν' αρχίσει τώρα η διαδικασία της σύνταξης μελέτης, με βάση την οποία θα γίνει η κάθε κίνηση και στην κεντρική πλατεία, αλλά και σ' όλες τις πλατείες της πόλης. Στην συζήτηση που ακολούθησε, επί της συγκεκριμένης πρότασης, κατέστη σαφές, ότι όποια μελέτη κι αν γίνει, θα συναντήσει την αντίδραση της Επιτροπής Αρχιτεκτονικού ελέγχου, η οποία είναι κάθετα αντίθεη με κάθε μόνιμη κατασκευή στις πλατείες. Είχε γίνει ανάλογη προσπάθεια και τα προηγούμενα χρόνια και δεν προχώρησε, μιας και η όποια ανάλυση του θέματος, θα πρέπει να αρχίζει και να τελειώνει, στο τι λέει και η Επιτροπή Αρχιτεκτονικού Ελέγχου... Να σημειωθεί ότι η υιοθέτηση, μιας τέτοιας πρότασης θα έφερνε την όλη υπόθεση, άλλα δύο χρόνια πίσω και θα ήταν αμφίβολο, αν θα προέκυπτε το πρακτικό αποτέλεσμα.

 

[Πέραν της πρότασης που κατέθεσε η παράταξη του Παύλου Στασινού, το ζήτημα που πρωτίστως αφορά και προκαλεί την τοπική κοινωνία, είναι οι μόνιμες κατασκευές, που δείχνουν καταστήματα στην πλατεία και όχι χρησιμοποίηση μέρους της, για την αναψυχή των πολιτών].

 

Πέραν της θετικής εξέλιξης που προέκυψε σε σχέση με την συμφωνία των τεσσάρων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, σε σχέση με το θέμα αυτό, καταγράφεται και μια ακόμη θετική εξέλιξη, η οποία μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία συνολικότερης συνεννόησης, μεταξύ του Δήμου Αρταίων και των καταστηματαρχών. Αντιπροσωπεία των τελευταίων, αποτελεούμενη απ' τους κ.κ. Γαλήνα, Μαζαράκο, Παπαηλία και Γκανιάτσα, συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Χρ. Τσιρογιάννη και μετέφεραν την διάθεση των καταστηματαρχών, να συνεργαστούν με την δημοτική αρχή, προς το συμφέρον και των δυό πλευρών και να πάψει επί τέλους το κρυφτούλι που έπαιζαν μέχρι τώρα οι ίδιοι, με την εκάστοτε δημοτική αρχή.

Οι εκπρόσωποι των καταστηματαρχών, ζήτησαν την συνεργασία της δημοτικής αρχής, ώστε να κατατεθεί πρόταση στο Υπουργείο Εσωτερικών, για αλλαγή του νόμου, σε σχέση με το ποσοστό κάλυψης χώρου πλατειών, απ' τις εν λόγω επιχειρήσεις, όχι ειδικά για την Άρτα, αλλά για όλη την Ελλάδα, μιας και αυτό είναι και κεντρικό αίτημα των καταστματαρχών.

Ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, είπε στην "Γ", πως η συνάντηση που είχε με την αντιπροσωπεία των καταστηματαρχών, ήταν πολύ σημαντική μιας και πλέον και ο ίδιος προσδοκά σε καλύτερη συνεργασία, η οποία και θα φέρει πολλά και σημαντικά αποτελέσματα και για την σωστή λειτουργία των πλατειών, αλλά και για σημαντικότερα θέματα, όπως αυτό του τουρισμού στην περιοχή μας...

 

volos-ompreles-00-a

 

Κάτι θα ξέρουν και στον Βόλο...

Η φωτογραφία είναι απ' την παραλία του Βόλου... Είναι γνωστό πως σ' αυτή λειτουργούν τα καλύτερα καφέ και ουζερί... Φημισμένος ο Βόλος γι' αυτά, αλλά κανένας ποτέ δεν διανοήθηκε στην παραλιακή οδό, όπου είναι όλα συγκεντρωμένα, να προχωρήσει σε μόνιμες κατασκευές... Ποτέ στην ιστορία των καταστημάτων, μας έλεγε καταστηματάρχης, κατά την τελευταία επίσκεψή μας στον Βόλο, για τον αγώνα της ΑΕ Καραϊσκάκης. Μας είπε ακόμη, πως με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζεται ο σεβασμός του χώρου που παραχωρείται στα καταστήματα και δεν παραβιάζει κανένας τον χώρο, βγάζοντας τραπέζια, πέρανα αυτού...

Εκεί που τα καταστήματα ευημερούν, μάλλον θα ξέρουν κάτι παραπάνω από μας...

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017 22:17

ΩΡΑ ΝΑ ΕΥΘΥΜΗΣΟΥΜΕ!

|

Τραγελαφική η διαδικασία απολογισμού του δημάρχου Ζηρού Νίκου Καλαντζή, αλλά οι ευθύνες δεν βαραίνουν μόνο τον ίδιο….

 

 

 

 

«Ο δήμος Ζηρού είναι μέσα σ’ όλα τα πράγματα της Ηπείρου», είπε στην συνεδρίαση απολογισμού του έργου του, ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής… Είχε σημειώσει πριν πως «έχει σπάσει τα κοντέρ στις δημοπρατήσεις. Πολύ λίγες ήταν οι αναθέσεις έργων» και φυσικά, έπρεπε να γελάσει ο κάθε πικραμένος, μιας και οι παροικούντες την Φιλιππιάδα, αλλά περισσότερο όσοι έχουν τον χρόνο και ψάχνουν το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, θα έπρεπε να ξεσπάσουν σε γέλια… Μόνο που στην συγκεκριμένη συνεδρίαση, δεν υπήρχε ακροατήριο, πέραν κάποιων κατοίκων του Θεσπρωτικού, οι οποίοι ήθελαν να παρέμβουν για το σχεδιαζόμενο έργο, που αφορά στην πλατεία του διαμερίσματός τους… Κι άλλη πονεμένη ιστορία…

Εκτός του ανέκδοτου, με οποίο επιλέξαμε να αρχίσουμε την παρουσίαση μιας τόσο σημαντικής διαδικασίας, που κι αυτή φρόντισε νε ευτελίσει ο κύριος δήμαρχος, ακούστηκαν και πολλά άλλα, για να δείξουν ακριβώς πως εννοεί η συγκεκριμένη δημοτική αρχή, την επικοινωνία με τον πολίτη… Την ανυπαρξία έργου, προσπάθησε να δικαιολογήσει με ευφυολογήματα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν συγκινούν τους πολίτες, αλλά στην περίπτωση αυτή, ο κ. Καλαντζής, έμοιαζε με τον πνιγμένο που πιάνεται α’ τα μαλλιά του! Πιο συγκεκριμένα επέμενε πως το σημαντικότερο έργο του έχει επιτελεστεί στον τομέα της ύδρευσης και της κοινωνικής απολιτικής, μιας και είχε την ευκαιρία να ανακοινώσει την ίδρυση κοινωνικού παντοπωλείου στο Θεσπρωτικό. Ο καταγόμενος απ’ την περιοχή της Λάκκας, επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Γιώργος Γιάννος, σχολίαζε την κοινωνική πολιτική σημειώνοντας πως αποτελεί απλό «ροκάνισμα του ΕΣΠΑ».

Εκεί που… ξέφυγε ο άνθρωπος ήταν στην δευτερολογία του, που επιχείρησε να εντυπωσιάσει με το ενδιαφέρον του για τον Ζηρό… Θα φέρει, είπε, ιδιώτες επενδυτές τον Ζηρό, γιατί μόνο έτσι μπορεί ν’ αναπτυχθεί η περιοχή… Και το κορυφαίο! «Έχει δημοπρατηθεί η προμήθεια πλωτών εξεδρών και άλλων παρεμβάσεων που θα ενισχύσουν την τέλεση αθλητικών δραστηριοτήτων στη λίμνη και στα γήπεδα γύρω της», είπε με ιδιαίτερο ύφος, ο κ. δήμαρχος, χωρίς και πάλι να… συγκινήσει κανέναν…

Απ’ την μεριά του, ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Γιολδάσης, σε ολιγόλογη τοποθέτηση, κατηγόρησε τον δήμαρχο Νίκο Καλαντζή, για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό και της χρέωσε την απώλεια 1,5 εκ. ευρώ για τρία έργα που δεν φρόντισε να εκταμιεύσει ποσά και απεντάχθηκαν από το πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Με τα χαρακτηριστικά της υποχρεωτικής διαδικασίας, έλαβε τέλος η σεμνή τελετή του απολογισμού, απ’ την οποία η μεγάλη ηττημένη, ήταν η αυτοδιοίκηση… Ο θεσμός, που καθημερινά χάνει απ’ το κύρος του, μιας και τον υπηρετούν δήμαρχοι σαν τον κ. Καλαντζή, που θεωρούν την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, ως απολογισμό…

Τεράστιες οι ευθύνες, αλλά…

Σαν ο διάβολος το λιβάνι, ο δήμαρχος Νίκος Καλαντζής απέφυγε ν’ ασχοληθεί με το μείζον θέμα, της λειτουργίας του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στο στρατόπεδο Πετροπουλάκη, απ’ την οποία πολλαπλώς χαμένη έχει βγει η περιοχή, γεγονός που συζητούν όλοι οι κάτοικοι της Φιλιππιάδας. Και ήταν η λογική άμυνα, η αποφυγή της όποιας αναφοράς στο προσφυγικό.

Όμως βρήκε και το έκανε… Γιατί αν υπήρχε ουσιαστική αντιπολίτευση, θα έπρεπε το θέμα να τεθεί και με την ευκαιρία του απολογισμού, ν’ ακουστούν όλα τα προβλήματα που προέκυψαν και να ληφθούν αποφάσεις, για το πώς θ’ αντιμετωπιστούν…

Όμως αποτελεί την βασική αρχή της λειτουργίας της αυτοδιοίκησης, η άποψη που θέλει την αντιπολίτευση να παίζει καθοριστικό ρόλο, στην πορεία του κάθε Δήμου… Στην περίπτωση του Δήμου Ζηρού, με άνευρη την αντιπολίτευση, δεν μπορεί να υπάρχει ελπίδα για το καλύτερο μέλλον…

gnomi-vin-site-11-q

Η χαμένη τιμή του απολογισμού…

Δεν συνέβη μόνο στον Δήμο Ζηρού, όπου η διάθεση του δημάρχου Νίκου Καλαντζή να… ξεφύγει απ’ την ουσία του απολογισμού, ήταν εμφανής… Συμβαίνει σ’ όλους τους δήμους, μιας και οι δήμαρχοι, οι περισσότεροι δήμαρχοι, δεν έχουν εντρυφήσει στην ουσία της διαδικασίας του απολογισμού και την χρησιμότητα που αυτή έχει… Όπως όλη τους η πορεία, διαγράφεται με φόντο την διάθεση υποτίμησης της νοημοσύνης του πολίτη και η χρήσιμη διαδικασία, αυτά τα χαρακτηριστικά έχει. Και τους περνάει, μιας και δεν υπάρχουν οι αντιπολιτεύσεις εκείνες, που μπορούν να επιβάλλουν, την ουσιαστική λειτουργία όλων, στην διαδικασία συζήτησης του απολογισμού.

Η ουσία του απολογισμού είναι να καταγραφούν λάθη και παραλείψεις, αυτά να διορθωθούν, για να προκύψει ελπίδα για το καλύτερο… Έτσι όπως πραγματοποιήθηκε η διαδικασία απολογισμού στον Δήμο Ζηρού, όλοι τα χειρότερα μπορούμε να περιμένουμε…

Όμως ο φερόμενος ως ξύπνιος δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής, έκανε και άλλη (σ.σ. κατά την γνώμη του...) μαγκιά, νομίζοντας ότι απευθύνεται σε ανόητους, τους οποίους μπορεί να ξεγελάσει, με χαρακτηριστική άνεση... Απέστειλε σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χασίδη, μία πρώτη πρόσκληση, η οποία όριζε ώρα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, για να συζητηθεί ο απολογισμός, στις 7 το απόγευμα. Μπορούσε να σκεφτεί και ο πολίτης, πως σ' αυτή την συνεδρίαση, όπου θα υπήρχε ένα μόνο θέμα συζήτησης, θα είχε και την δυνατότητα να πάρει τον λόγο και να συνεισφέρει στον διάλογο για το καλό του τόπου...

Μάταια όμως. Γιατί φρόντισαν και εξέδωσαν νέα πρόσκληση, σύμφωνα με την οποία, μία ώρα μετά την συνεδρίαση για τον απολογισμό, έπρεπε να αρχίσει νέα συνεδρίαση, η οποία είχε και άλλα θέματα, με κυριότερο την διαμόρφωση της πλατείας Θεσπρωτικού.

 

kalantzis-nikos-kali-33-a

Συμπέρασμα. Ο συγκεκριμένος δήμαρχος μπορεί να κάνει τα πάντα, αρκεί να μην έχουν χρόνο οι πολίτες να τον κρίνουν. Αλλά δεν σκέφτεται ο αφελής, ότι με τα τερτίπια του, θα τον κρίνουν μία και καλή οι πολίτες και θα τον στείλουν στα αζήτητα...

|

Σιγά μην είχαμε τοποθετήσει «κοριό»… Σιγά μην αφιερώναμε τόσο χρόνο, στις ανοησίες που επιμένουν να λένε…

 

 

 

Είχαν δεν είχαν, την βρήκαν την ευκαιρία, τα καλόπαιδα που εργάζονται στην Ιερά Μητρόπολη Άρτας και την δημιούργησαν την ταραχή! Πιάστηκαν απ’ το λογοπαίγνιο της… χαλαρής στήλης «ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ» και σκέφτηκαν ότι μπορεί να κινητοποιηθούν όλες οι αρχές του τόπου, για να μας συλλάβουν…

Γράφτηκε λοιπόν, εν είδει λογοπαιγνίου, πως επειδή λένε πολλά, εκεί μέσα στα γραφεία της Μητρόπολης, εις βάρος του υπογράφοντος, να σταματήσουν να το κάνουν, γιατί έχουμε βάλει κοριό στον συγκεκριμένο χώρο, για να δείξουμε ότι τα μαθαίνουμε όλα και ακριβώς επειδή τα μαθαίνουμε, δεν ταιριάζουν στον ιερό χώρο, απ’ τον οποίο βγάζουν το ψωμί τους… Σιγά μην είχαμε τοποθετήσει «κοριό»… Σιγά μην αφιερώναμε τόσο χρόνο, στις ανοησίες που επιμένουν να λένε…

Όμως μαζί μ’ αυτούς δεν αντελήφθη το λογοπαίγνιο και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτας κ.κ. Καλλίνικος, ο οποίος έδειξε να ενοχλείται και για τον λόγο αυτό, επικοινώνησε και με την Αρχιεπισκοπή, όπως μάθαμε…

Ούτε που το σκεφτήκαμε, ούτε και που θ’ αφιερώναμε επί πλέον χρόνο, πέραν αυτού που απαιτήθηκε για το λογοπαίγνιο, για τα καλόπαιδα που -επιμένουμε- λένε πολλά. Και λένε αυτά, που δεν τιμούν και τον χώρο στον οποίο εργάζονται…

Ζητώντας συγνώμη ΜΟΝΟ απ’ τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Άρτας κ.κ. Καλλίνικο, για την αναστάτωση που δημιούργησε το συγκεκριμένο λογοπαίγνιο, θα επιμείνουμε… Θα εξηγήσουμε, με την ευκαιρία και τα θέματα που θέσαμε υπ’ όψιν του, για να μην βρίσκουν έδαφος, συγκεκριμένοι κύκλοι, να τα παρουσιάζουν, ως «επίθεση» κατά του Μητροπολίτη. Γιατί όσα θέματα θέσαμε, αποτελούν πραγματικά γεγονότα και όχι εικασίες ή πληροφορίες που δεν έχουν βάση.

Το πρώτο πραγματικό γεγονός. Ο Μητροπολίτης κ.κ. Καλλίνικος δεν ήταν στην κηδεία του Γιώργου Παπαγεωργίου. Ο ίδιος έδωσε την απάντηση στην «Γ» και είπε πως εκείνη την ώρα, ήταν σε εξέλιξη σεμινάριο κληρικών, για το οποίο είχε προσκληθεί να μιλήσει εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής. Ο ίδιος ειδοποιήθηκε με καθυστέρηση, απ’ τους συγγενείς του μακαρίτη και απάντησε πως εκείνη την ώρα, δεν μπορούσε να έρθει. Αυτά μας είπε ο Σεβασμιότατος, αυτά μεταφέρουμε και ο κάθε πολίτης – πιστός, μπορεί να βγάλει συμπεράσματα.

Το δεύτερο πραγματικό γεγονός. Οι πιστοί που εκκλησιάζονται στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, δεν είναι πλέον, ούτε το 30%, όσων πριν δυό ή τρία χρόνια, εκκλησιαζόταν εκεί και γέμιζαν το Ναό, που σήμερα είναι άδειος.

Μέσω του συγκεκριμένου σχολίου, ζητήθηκε και η άποψη του Μητροπολίτη Άρτας κ.κ. Καλλινίκου, με την ελπίδα ότι θα δοθεί μια ουσιαστική εξήγηση γι’ αυτό που συμβαίνει… Απάντηση δεν δόθηκε, προφανώς γιατί ο Σεβασμιότατος κ.κ. Καλλίνικος, θεώρησε ότι το συγκεκριμένο σχόλιο, δεν χρήζει απάντησης… Εικάζουμε, πως και ο νέος Μητροπολίτης Άρτας, είναι ικανοποιημένος απ’ την εικόνα που παρουσίασε την Ανάσταση, αλλά και παρουσιάζει κάθε Κυριακή , ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Δημητρίου.

Το τρίτο πραγματικό γεγονός. Απ’ την επίσημη ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας, πληροφορούμαστε τις δραστηριότητες και τις παρουσίες σε εκδηλώσεις του Μητροπολίτη πρώην Άρτης κ.κ. Ιγνατίου και καταλήξαμε στο (σ.σ. όχι αυθαίρετο) συμπέρασμα, πως ως πρώην, είναι περισσότερο δραστήριος, απ’ όσο ήταν ως εν ενεργεία. Για να προβληματιστούμε, αν ισχύει αυτό που είχε δηλώσει παραιτούμενος. Πως δηλαδή επιθυμεί να ξεκουραστεί…

-Ποιος μπορεί να ισχυριστεί, πως η παρουσίαση πραγματικών γεγονότων και ο σχολιασμός αυτών, μπορούν ν’ αποτελούν «επίθεση» κατά του νυν Μητροπολίτη κ.κ. Καλλινίκου και της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας, συνολικά;

Αν βρεθεί κάποιος που μπορεί ν’ αποδείξει την «επίθεση», ας το κάνει και τότε θα νομιμοποιείται, να επικαλεστεί και την Δικαιοσύνη…

Όμως η συνέχεια, δεν θα είναι σιωπή απ’ την πλευρά της «Γ», μιας και θα επιμένει να παρουσιάζει, τα πραγματικά γεγονότα και όσα σχόλια προκύπτουν εξ αυτών… Παράλληλα θ’ αναζητήσει και τα πραγματικά γεγονότα, που προηγήθηκαν της παραίτησης του Μητροπολίτη πρώην Άρης κ.κ. Ιγνατίου, όχι για να δημιουργηθούν εντυπώσεις, αλλά για να οδηγηθούμε οι πάντες, σε ασφαλή συμπεράσματα, για το πώς η Ιερά Μητρόπολη Άρτας, δεν περνάει και τις καλύτερες ημέρες στην ιστορία της.

Δόξα των Θεώ, έχουμε στο αρχείο μας και άπειρες επιστολές σημαντικών ανθρώπων, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν.

 

gnomi-vin-site-11-q

 

Γιατί δεν άλλαξε τίποτα;

Είναι κοινή η παραδοχή, πως το διάστημα πριν την παραίτηση του Μητροπολίτη Ιγνατίου και την έλευση του νέου Μητροπολίτη Καλλινίκου, η ίδια η Ιερά Μητρόπολη Άρτας, παρουσίαζε σημάδια "κόπωσης" και πολλοί συμπολίτες - πιστοί, δεν είχαν πρόβλημα να κάνουν λόγο και για παρακμάζοντα οργανισμό.

Πρέπει να είχαν συμβεί πολλά και να είχαν πάρει αφορμές κάποιοι, για να παίζουν "παιχνίδια", που καμιά σχέση δεν έχουν με την αποστολή της Μητρόπολης. Πρέπει να προέκυψαν αφορμές, για να προκύψουν και επιστολές προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (σ.σ. Σεβασμιότατος κ.κ. Ιγνάτιος, κάτι πρέπει να καταλαβαίνει) και άλλους αρχιερείς...

Το αποτέλεσμα ήταν πως προέκυψε ανακούφιση στην πλειοψηφία των πιστών, όταν η απόφαση της Ιεράς Συνόδου, δεν ήθελε συνέχιση της υπάρχουσας κατάσταση και με χαρακτηριστική πλειοψηφία, έδωσε το μήνυμα προς τον κ.κ. Καλλίνικο, να έρθει στην Άρτα και να τ' αλλάξει όλα. Μόνο όσοι είναι κολλημένοι στην συνέχιση της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί, μπορεί να διαφωνούν με το καθαρό μήνυμα της Ιεράς Συνόδου. Το συγκεκριμένο μήνυμα, δεν επιδέχεται καμία παρερμηνεία. Το αποδέχτηκε άλλωστε η πλειοψηφία των πιστών.

Για να φτάσουμε στο σήμερα... Πέρασαν κάμποσοι μήνες, από εκείνη την ημέρα (19 Νοεμβρίου 2016), που η Άρτα υποδέχτηκε το νέο της ποιμενάρχη και στην Ιερά Μητρόπολη Άρτας, δεν άλλαξε τίποτα. Έστω και για τους τύπους... Έστω και για να γίνεται αντιληπτή, μια ανεπαίσθητη αλλαγή, με την είσοδο του κάθε πιστού στα γραφεία της Μητρόπολης...

Αυτό μπορεί να σημαίνει, απ' την μια ότι σύμφωνα με το νέο Μητροπολίτη Άρτας, εκεί που πήγε βρήκε έναν "κόσμο ηθικό, αγγελικά πλασμένο". Μπορεί... Αυτό όμως πρέπει να εξηγηθεί. Γιατί σε τέτοιες αλλαγές, όπως αυτές του Μητροπολίτη, σωστά ή λάθος, ο κόσμος περιμένει αλλαγές. Έστω αυτές τις ελάχιστες, που θα δίνουν το προσωπικό στίγμα του νέου Μητροπολίτη.

Το ερώτημα, τίθεται επιτακτικά:

-Γιατί δεν αλλάξατε τίποτα, Σεβασμιότατε;

Αν ο ίδιος κρίνει, πως έχει την ελάχιστη σημασία, κάποια πράγματα να τα γνωρίζουν και οι αναγνώστες της "Γ", που είναι πολλοί, πάρα πολλοί, ας δώσει μια απάντηση. Σε περίπτωση που μας αγνοήσει και πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα. Αυτό όμως, δεν σημαίνει πως θα εκλείψει το δικό μας ενδιαφέρον, για τα δρώμενα στην Ιερά Μητρόπολη Άρτας...

 

protraito-00-a

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017 20:47

Κυκλοφορεί αύριο "Η ΓΝΩΜΗ"

Ο δήμαρχος κέρδισε την μάχη της ομπρέλας και αναζητείται η τάξη στην πλατεία, ενώ αρχίζει να συζητείται και η τουριστική διαδρομή για την Άρτα...

 

 

Με πολλά κι ενδιαφέροντα θέματα κυκλοφορεί αύριο "Η ΓΝΩΜΗ", προτάσσοντας ως πρώτο εξ αυτών, τις τελευταίες εξελίξεις στο δημοτικό συμβούλιο, στην τελευταία συνεδρίαση του οποίου, κέρδισε την "μάχη της ομπρέλας", με την οποία θεωρεί πως θα βάλει τάξη στην κεντρική πλατεία και τους δημόσιους χώρους. Αρχίζει και μια νέα περίοδος συνεργασίας, των καταστηματαρχών με την δημοτική αρχή και αυτό μόνο ως θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί.

Μετά τα σχόλια που έκανε η "Γ", σε σχέση με την λειτουργία της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας και τις αντιδράσεις που προέκυψαν μέσα στα γραφεία της, η "Γ" επανέρχεται και προτρέπει τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Άρτας κ.κ. Καλλίνικο, να δει πρώτα τα πραγματικά γεγονότα. Ποιος μπορεί να ισχυριστεί, πως η παρουσίαση πραγματικών γεγονότων και ο σχολιασμός αυτών, μπορούν ν’ αποτελούν «επίθεση» κατά του νυν Μητροπολίτη κ.κ. Καλλινίκου και της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας, συνολικά, αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

"ΩΡΑ ΝΑ ΕΥΘΥΜΗΣΟΥΜΕ", είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ που αναφέρεται στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζηρού και τον απολογισμό του δημάρχου Νίκου Καλαντζή. Και σημειώνει: "Τραγελαφική η διαδικασία απολογισμού του δημάρχου Ζηρού Νίκου Καλαντζή, αλλά οι ευθύνες δεν βαραίνουν μόνο τον ίδιο".

Και πολλά άλλα θέματα, στην "Γ" που κυκλοφορεί αύριο στην Άρτα, την Φιλιππιάδα, την Πρέβεζα και την Αθήνα...

 

000001-25-05-2017-a

|

Σήμερα το απόγευμα, η συζήτηση της πρότασης της δημοτικής αρχής, για τις πλατείες και τους δημόσιους χώρους...

 

 

 

 

Καλό το κόλπο, αλλά δεν έπιασε... Τάχα ήταν η ώρα (σ.σ. στις 3 το μεσημέρι, είχε οριστεί η προηγούμενη συνεδρίαση) που εμπόδισε τις παρατάξεις της μειοψηφίας, για να μην βρεθούν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα συζητούσε το τεράστιο πρόβλημα της λειτουργίας των πλατειών και των δημόσιων χώρων και την πρόταση που καταθέτει η δημοτική αρχή, για την επίλυσή του...

Η νέα συνεδρίαση, μετά την αναβληθείσα, έχει οριστεί για σήμερα το απόγευμα στις 7, ώρα που συνήθως πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν μπορεί και πάλι να έχουν πρόβλημα, οι παρατάξεις της μειοψηφίας... Ειδικά για την ώρα αυτή, γιατί μέχρι στιγμής, δεν έχει προκύψει πρόβλημα με την ώρα συνεδριάσεων...

Ελπίζοντας ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, αναλαμβάνοντας την ευθύνη τους, απέναντι στην κοινωνία και τους πολίτες, θα είναι εκεί και αρχικά όλοι μαζί ν' απαντήσουν στο κορυφαίο ερώτημα:

-Πρέπει ή δεν πρέπει, να αντιμετωπιστεί άμεσα, το πρόβλημα της χρήσης των πλατειών και των δημόσιων χώρων;

Η λογική λέει, ότι σ' αυτό το ερώτημα, το οποίο είναι ο βραχνάς στην καθημερινότητα των πολιτών, η απάντηση είναι μία. Ναι, έπρεπε το συγκεκριμένο πρόβλημα, να είχε λυθεί πολλά χρόνια πριν, γιατί ως πρόβλημα για να λυθεί, δεν απαιτεί τίποτα περισσότερο απ' την κοινή λογική και την συνεννόηση. Έννοιες που δεν υπήρχαν στην πρακτική των προηγούμενων. Όσων διοίκησαν μέχρι τώρα το Δήμο Αρταίων. Και αυτό δεν είναι γενική κι αόριστη κατηγορία κατά των πάντων, αλλά το επιβεβαιώνει η εικόνα που έχει -ειδικά- η κεντρική πλατεία.

Αφού προκύψει η ομοφωνία, που είναι αδιανόητο να μην προκύψει, σ' αυτό το βασικό ερώτημα, ακολουθεί η πρόταση. Εκεί που έχουμε φτάσει και η χρήση των πλατειών και δημόσιων χώρων, αποτελεί την καθημερινή πρόκληση για τον πολίτη, δεν χωρούν αντιπολιτευτικά παιχνίδια και λογικές του τύπου πως είμεθα "και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ".

Αν η πρόταση που καταθέτει η δημοτική αρχή, θεωρώντας ότι λύνει άμεσα το πρόβλημα, δεν ικανοποιεί τις παρατάξεις της μειοψηφίας, τότε θα πρέπει να καταθέσουν εκείνη την στιγμή, την δική τους τεκμηριωμένη πρόταση, η οποία δεν θα είναι για να δημιουργηθούν εντυπώσεις και "δεν θα κλείνει το μάτι" προς την πλευρά των καταστηματαρχών... Οι τελευταίοι μπορεί να έχουν τα δίκια τους, αλλά η εικόνα που παρουσιάζει η πλατεία, δεν ισοσκελίζεται, με τα όποια δίκαια έχουν οι καταστηματάρχες...

Πρέπει να τελειώνουν τα ψέματα... Αν δεν έχει λυθεί το πρόβλημα των πλατειών και των δημόσιων χώρων, μέχρι σήμερα, μια απ' τις αιτίες, είναι και ο τρόπος με τον οποίο συζητούνταν στο δημοτικό συμβούλιο. Οι περισσότεροι εκ των δημοτικών συμβούλων, διαχρονικά βέβαια, υπερασπιζόταν το επιβεβλημένο να λυθεί το πρόβλημα, αλλά "έκλειναν και το μάτι" στους καταστηματάρχες. Το αποτέλεσμα το βλέπουμε σήμερα...

Ο καθένας να υπερασπιστεί τον ρόλο του και την αποστολή του... Και μην ξεχνάμε, η αποστολή του κάθε δημοτικού συμβούλου, είναι και η υπεράσπισης της σωστής λειτουργίας των πλατειών και των δημόσιων χώρων...

 

plateia-nailon-00-s

|

Αναφερόμενος στη συνέχεια ο κ. Ανδριανός στο κυβερνητικό πρόγραμμα της «αυριανής κυβέρνησης της ΝΔ, του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη», μίλησε για «το συμβόλαιο αλήθειας»

 

 

 

 

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 13 Μαίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου η προγραμματισμένη Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΔ Άρτας, στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Γιάννης Αδριανός, βουλευτής Αργολίδας και πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά.

Η συνέλευση διεξήχθη με την παρουσία του βουλευτή Άρτας κ. Γιώργου Στύλιου, του υπεύθυνου οργανωτικού του κόμματος κ Ντάνου, του πρώην βουλευτή κ. Κ. Παπασιώζου, του νέου προέδρου της τοπικής ΟΝΝΕΔ κ.Αντώνη Καραμπίνη και ενός αριθμού νέων και παλαιών στελεχών ως και μελών του κόμματος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των παρισταμένων η πραγματοποιηθείσα εκδήλωση υπολείπονταν σε μέγεθος έναντι παλαιότερων, ενώ, πέρα από την απουσία πολλών επώνυμων κομματικών στελεχών, αισθητή υπήρξε η μη παρουσία της πλειονότητας των τοπικών «γαλάζιων αυτοδιοικητικών» .

Μάλιστα, κατά πληροφορίες, παρά την καταβληθείσα προσπάθεια άμβλυνσης των εντυπώσεων από ορισμένους των ομιλητών (σ. σ, για παράδειγμα ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε κ. Δ. Σκανδάλης τις επίμαχες απουσίες, επεχείρησε να τις αποδώσει στον… ταυτόχρονο Εσπερινό και λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Θεράποντα ), οι απουσίες σχολιάστηκαν δυσμενώς από τους παρευρισκόμενους, ενώ κάποιοι περισσότερο ευφάνταστοι τις είδαν ως ένα είδος μποϋκοτάζ των «Μητσοτακικών», απέναντι στον ακραιφνή «Καραμανλικό» βουλευτή κ. Ανδριανό. Ο τελευταίος κατά την ομιλία του- όπως και των κ κ. Δ. Σκανδάλη και Γιώργου Στύλιου στον καθιερωμένο προηγηθέντα χαιρετισμό τους- άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, εγκαλώντας τους: για «ανικανότητα», «υποκρισία», «ασύστολη ψευδολογία» και «ερασιτεχνισμό», περί την διακυβέρνηση της χώρας. Τους κατηγόρησε ακόμη για τα «σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που συμφώνησαν με τους δανειστές», για τον «αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» εξ’ αιτίας της επιβαλλόμενης «εξοντωτικής φορολογίας», για την απίστευτη «κοινωνική αναλγησία» που επιδεικνύουν απέναντι στους μισθωτούς και συνταξιούχους, περικόπτοντας μισθούς και συντάξεις, για το «γενικό ξεπούλημα της χώρας», προκειμένου να διασφαλίσουν για όλο και περισσότερο χρόνο την καρέκλα της εξουσίας κ.ά

Αναφερόμενος στη συνέχεια ο κ. Ανδριανός στο κυβερνητικό πρόγραμμα της «αυριανής κυβέρνησης της ΝΔ, του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη», μίλησε για «το συμβόλαιο αλήθειας», που ο ίδιος ανακοίνωσε, το οποίο, όπως διευκρίνισε, αποτελώντας, πλέον, δόγμα για τα στελέχη της ΝΔ, καθιστά αδιαμφισβήτητη την αξιοπιστία του πολιτικού της λόγου και δημιουργεί την αναγκαία σχέση εμπιστοσύνης, της παράταξης με το λαό. Ωστόσο ο ομιλητής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις ήδη ανακοινωθείσες από τον Αρχηγό της ΝΔ, κυβερνητικές θέσεις του κόμματος, όπως: η γενναία μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών, η πτώση του ΕΝΦΙΑ κατά 20/%, οι διαρθρωτικές αλλαγές στη διοίκηση, στη δικαιοσύνη, στην παιδεία και στην οικονομία(μείωση δημοσίων δαπανών) και σε μια σειρά μέτρων «που θα προσελκύσουν ξένες επενδύσεις, οι οποίες είναι το κλειδί για την ανάπτυξη και εντεύθεν για την αύξηση θέσεων εργασίας» κ.ά. Παρά ταύτα την δημιουργηθείσα ατμόσφαιρα αισιοδοξίας και κομματικού ενθουσιασμού, για το κυβερνητικό αύριο της παράταξης, έμελλε να «διαταράξουν» οι υποβληθείσες, εν είδη ενστάσεων, ερωτήσεις από ορισμένα στελέχη, στα όσα ειπώθηκαν από τον κ. Ανδριανό. Πράγματι η διατυπωθείσα απορία του κ. Γιώργου Αποτόρη: «…πέστε μας τι θα λέμε στον κόσμο, τη στιγμή που οκ. Μητσοτάκης λέει ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που φέρνει ο Τσίπρας στη Βουλή, αλλά, ως αυριανή κυβέρνηση θα τα εφαρμόσει; Δηλαδή, εμείς όταν γίνουμε κυβέρνηση δεν θα πούμε όχι στους δανειστές, αλλά στο όνομα της συνέχειας του κράτους, θα είμαστε κυβέρνηση της ΝΔ με πρόγραμμα «ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ…»; Όπως και η παρατήρηση του γνωστού δικηγόρου κ. Δ. Λαμπράκη, ο οποίος μεταξύ των άλλων, αναρωτήθηκε: «…δηλαδή η ΝΔ δεν έχει ευθύνες για τα όσα συμβαίνουν σήμερα, με τα μνημόνια που ψήφισε μαζί με το ΠΑΣΟΚ που έχουν φέρει τον κόσμο σε απόγνωση; Αλήθεια μόνο ο Τσίπρας είναι υπεύθυνος για τη δυστυχία των νέων παιδιών που εδώ και χρόνια είναι άνεργα ή που «ξενητεύονται»; Άραγε δεν φταίμε και εμείς, όταν κυβερνούσαμε με το ΠΑΣΟΚ, για τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, την υψηλή φορολογία, για το δράμα των Αγροτών και των κτηνοτρόφων κ.ά,»; Ενώ σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο κ. Λαμπράκης απευθυνόμενος στον κ. Ανδριανό, του είπε: «Εσείς κ. βουλευτά κατάγεστε από την Αργολίδα και εμείς ως Αρτινοί, έχουμε σας κοινό σημείο το πορτοκάλι. Πείτε μου, λοιπόν, ποιος ευθύνεται και από πότε, που στην Αργολίδα λειτουργούν τρία εργοστάσια επεξεργασίας του προϊόντος και στην Άρτα σχεδόν κανένα; Εν πάση περιπτώσει, για να πιστέψει ο κόσμος τι κακό έχει φέρει στη χώρα η σημερινή συγκυβέρνηση «ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», πρέπει να αφήσετε τα γραφεία σας στην Αθήνα και όλοι μαζί να βγούμε στα καφενεία , να πλησιάσουμε τον Αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον έμπορο, τον ελεύθερο επαγγελματία, τον άνεργο νέο[…] Να τους κουβεντιάσουμε, να καταγράψουμε τα προβλήματά τους και ύστερα να σχεδιάσετε τα κυβερνητικά προγράμματα και να κάνετε κάθε άλλου είδους διακηρύξεις…».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κ. Αντώνης Κολιάτσος, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Ανδριανό ξεκίνησε την παρέμβασή του με τη διαπίστωση: «…σε όλα αυτά που ακούστηκαν σε αυτή τη συνέλευση, απουσιάζει η παραμικρή αναφορά στις ευθύνες που φέρουν και οι δανειστές για τα εφτά χρόνια των μνημονίων. Και αυτή η παράλειψη συνδέεται με την αξιοπιστία του νέο-δημοκρατικού λόγου, γιατί, κατά τη γνώμη μου, είναι πλέον εμφανείς οι στόχοι των δανειστών και πρέπει ο κόσμος να ακούσει και από τη ΝΔ, ότι η επιδίωξή τους είναι:

- να πάρουν «μπίρ παρά», όλο και περισσότερα από τον ορυκτό πλούτο αυτής της χώρας(σ. σ, χρυσό, άργυρο, βιομηχανικά μεταλλεύματα, πετρέλαιο, φυσικό αέριο κ.ά).

- να περιορίσουν δραματικά την ιδιοκατοίκηση στην Ελλάδα, μέσα από την υψηλή φορολογία των ακινήτων(βλ.ΕΝΦΙΑ, εκχώρηση ακινήτων στο Δημόσιο, λόγω χρεών) και τις κατασχέσεις και πλειστηριασμούς από τις τράπεζες, που εκβιαστικά μας επιβάλλουν (εξ’ αιτίας της υπερχρέωσης), έτσι ώστε το υπερβολικά υψηλό ποσοστό της ιδιοκατοίκησης, να κατέβει στο αντίστοιχο μέσο Ευρωπαϊκό.

-να κλείσουν έναν επίσης μεγάλο αριθμό μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων, μέσα από την άγρια φορολογία τους, προκειμένου ο συγκριτικά πολύ μεγαλύτερος, του μέσου Ευρωπαϊκού, αριθμός τους , να πέσει στα επίπεδά που τους εξυπηρετεί.

Αν, λοιπόν, αυτοί είναι στόχοι των δανειστών-που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η επίτευξή τους και καθόλου ποια θα είναι η κυβέρνησή της- τότε κ. βουλευτά, πως οι κύριοι αυτοί θα επιτρέψουν στον Μητσοτάκη, να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ, να αποτρέψει τη δήμευση της ακίνητης περιουσίας των φτωχών οφειλετών του Δημοσίου, να περιορίσει τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς των ακινήτων των «κόκκινων» δανειοληπτών από τραπεζικά δάνεια, που συνεχώς αυξάνονται ή να μειώσει την φορολογία των επιχειρήσεων»; Και ο αθεράπευτα αιρετικός Αντώνης Κολιάτσος έκλεισε την επιχειρηματολογία του, προσθέτοντας: «…πρέπει επί τέλους να καταλάβουμε ότι εμείς( όλες οι κυβερνήσεις των μνημονίων) ευθυνόμαστε γιατί επιτρέψαμε στους δανειστές να έχουν το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις και να μας εκβιάζουν ασύστολα. Επομένως, με το που οι τελευταίοι, με τα εκβιαστικά καμώματά τους θα μας έχουν μόνιμα «διασωληνομένους στην εντατική» ,άρα αδύναμους να πληρώσουμε τα χρέη μας, γιατί άραγε οι κύριοι αυτοί να προχωρήσουν σε κάποια «επαναδιαπραγμάτευση» για μια καλύτερη συμφωνία, από εκείνη του Τσίπρα; Δεν μας αρκεί, για παράδειγμα, που τους είδαμε πόσο άσχημα αντιμετώπισαν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του, στην απόφασή να μοιράσει τα 638 «ψωροεκατομμύρια» ευρώ, ως…13 η σύνταξη στους πενόμενους συνταξιούχους, αν και γνώριζαν, έστω ανεπίσημα, ότι το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2016, θα ήταν κοντά στα 4 δις ευρώ, και επομένως ότι αυτό επιτρέπονταν από το 3 ο μνημόνιο; Κοντολογίς, κ. βουλευτά, οι δανειστές με τα μνημόνια που μας φόρτωσαν και την εγγενή αδυναμία μας, σαν χώρα, να παράγουμε, γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να πάρουν τα λεφτά τους πίσω. Για αυτό εκείνο που τους ενδιαφέρει -και το επιδιώκουν- είναι να βάλλουν στο χέρι τον ορυκτό πλούτο μας, την ιδιοκτησία της ακίνητης περιουσίας του ελληνικού λαού και τα δυσθεώρητα υψηλά πλεονάσματα, που θα προκύπτουν από την άγρια φορολογία που μας έχουν επιβάλλει».

Τέλος δεν θα πρέπει να αφήσουμε ασχολίαστη την παρέμβαση του πρώην βουλευτή κ. Κ. Παπασιώζου, ο οποίος λίγο προτού λήξει η συνέλευση, παίρνοντας τον λόγο εγκάλεσε τα τοπικά γαλάζια στελέχη, γιατί από ολιγωρία ή σκοπιμότητα δεν καταγγέλλουν στον Αρτινό λαό την πλήρη εγκατάλειψη του νομού από την σημερινή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. «…Τυχαίνει να μετέχουν σε αυτή, εκτός του πρωθυπουργού, η Αρτινιά κ. Όλγα Γεροβασίλη, την οποία κανένας από τη ΝΔ δεν καταγγέλλει για την αδιαφορία που επιδεικνύει για τα προβλήματα της Άρτας. Αλήθεια, τι σημαντικό έκανε μαζί και οι άλλοι Αρτινοί υπουργοί(υπονόησε τους υπουργούς κ.κ Μπαλάφα, Τόσκα ) και περισσότερο ο πρωθυπουργός, για τις καταστροφές από τις πλημμύρες, τις αποζημιώσεις των Αγροτών από τον ΕΛΓΑ και για τα μεγάλα προβλήματα του νομού; Αλλά εκείνο που ενδιαφέρει τους τοπικούς παράγοντες της ΝΔ, είναι πως θα έχουν καλές σχέσεις με την κυρία υπουργό[…].Και εγώ, σας διαβεβαιώνω, ότι σε προσωπικό επίπεδο διατηρώ καλή σχέση με την κ. Γεροβασίλη», ήταν τα λόγια του.

Και βέβαια από ό, τι πληροφορήθηκε η «Γ», οι απαντήσεις που δόθηκαν δεν ικανοποίησαν όχι μόνο τους ερωτώντες, αλλά και τους περισσότερους των παρισταμένων. Όμως αυτά τα έχει η πολιτική.

 

andrianos-22-ba

Ο κάθε νέος έχει δικαίωμα να κάνει την δική του επιχείρηση και μακάρι να πετυχαίνει τους επαγγελματικούς στόχους που έχει θέσει. Με μια διαφορά όμως. Να μην πετυχαίνει η ιδιωτική επιχείρηση, τους δικούς της στόχους, εις βάρος ανάλογης δημοτικής...

 

 

Όπως ακριβώς τις είχαμε προβλέψει τις εξελίξεις... Με τις αβάντες του αντιδημάρχου του Δήμου Ζηρού, αλλά και του διευθυντή των παιδικών σταθμών του ίδιου Δήμου, οι γόνοι τους που δημιούργησαν τι ιδιωτικό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), θα έκαναν "χρυσές" δουλειές, εις βάρος του δημοτικού ΚΔΑΠ. Και η είδηση μαρτυράει το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργείται... Απ' τα ενενήντα παιδιά που είχε το δημοτικό ΚΔΑΠ, την περασμένη εβδομάδα είχαν φύγει πάνω από δέκα παιδιά και με τα στοιχεία που πληροφορηθήκαμε πως προκύπτουν σήμερα, ο αριθμός των παιδιών που ήδη έχουν φύγει, ξεπερνάει τα τριάντα παιδιά... Που σημαίνει ότι το Δημοτικό ΚΔΑΠ, οδηγείται σε κλείσιμο, με όσα συνεπακόλουθα στο προηγούμενο φύλλο, είχαμε επισημάνει.

Επαναλαμβάνουμε, ότι ο κάθε νέος έχει δικαίωμα να κάνει την δική του επιχείρηση και μακάρι να πετυχαίνει τους επαγγελματικούς στόχους που έχει θέσει. Με μια διαφορά όμως. Να μην πετυχαίνει η ιδιωτική επιχείρηση, τους δικούς της στόχους, εις βάρος ανάλογης δημοτικής. Γιατί αν υπήρχαν παιδιά που είχαν ενδιαφέρον να εγγραφούν στο δημοτικό ΚΔΑΠ και δεν είχε θέσεις, αυτονόητο είναι πως θα έπρεπε να πάνε σε κάποιο ιδιωτικό. Όχι όμως να διαλύεται το δημοτικό, για να προκύψει το ιδιωτικό, που ανήκει σε γόνους κορυφαίων παραγόντων του Δήμου Ζηρού. Άλλωστε το δημοτικό ΚΔΑΠ, επιχορηγείται απ' το ΕΣΠΑ και αν δεν έχει τον απαιτούμενο αριθμό παιδιών, θα κλείσει.

Να θυμηθούμε πως στο δημοτικό ΚΔΑΠ, η λειτουργία του αποδίδει και έσοδα για άλλες κοινωνικές δράσεις του Δήμου Ζηρού, σε μια εποχή που είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίες και χρήσιμες αυτές οι δράσεις. Η πληροφορία που είχε η "Γ", ανέφερε πως κάποια απ' τα έσοδα του ΚΔΑΠ του Δήμου Ζηρού, θα πήγαιναν για την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, το οποίο προγραμματίζει να λειτουργήσει ο Δήμο Ζηρού και μάλιστα έχει διαφημιστεί επαρκώς.

Ορατός λοιπόν ο κίνδυνος, να μπει λουκέτο στο Δημοτικό ΚΔΑΠ, όπως ορατός είναι και ο κίνδυνος να μπει λουκέτο και στην έτερη δομή του Δήμου Ζηρού, που αφορά στο πρόγραμμα "βοήθεια στο σπίτι". Αν το λουκέτο έμπαινε, γιατί δεν λειτουργούσε σωστά και υπήρχε ανταγωνιστικό καλύτερο, του οποίου η διαφορά θα είχε αποδειχτεί απ' την ίδια του την λειτουργία, τότε μπορούσε να πει κανένας, πως πρέπει να προσέχουν όσοι λειτουργούν την εν λόγω κοινωνική δομή. Την στιγμή όμως, που η δομή πάει πολύ καλά και κανένας δεν δηλώνει ότι έχει το παραμικρό πρόβλημα, οι διαρροές που προκύπτουν και θέτουν σε κίνδυνο την λειτουργία του, προκύπτουν εξ αιτίας των δημοτικών παρεμβάσεων.

-Θα θυσιάσει την λειτουργία μιας κοινωνικής δομής του Δήμου, για την ευημερία γόνων συνεργατών του, ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής;

Το ερώτημα θέτουν πολλοί αναγνώστες απ' την Φιλιππιάδα, οι οποίοι επικοινώνησαν μαζί μας, μετά τα όσα αποκάλυψε η "Γ". Το ίδιο ερώτημα, θέτουμε κι εμείς, αν και γνωρίζουμε πως ο κύριος δήμαρχος δεν πρόκειται να απαντήσει.

Όμως την απάντηση, την δίνουν οι ίδιοι οι πολίτες, ένας εκ των οποίων μας έλεγε πως αν ο δήμαρχος δεν επιθυμούσε να... αβαντάρει την προσπάθεια των γόνων του συνεργατών του, θα είχε καθαρίσει όλο το θέμα. Δεν θα διατηρούνταν στην θέση τους, ο αντιδήμαρχος και ο προϊστάμενος των παιδικών σταθμών... Θα είχαν αποχωρήσει και θα μετρούσαν τις δυνάμεις τους, χωρίς τον φόντο των δημοτικών αξιωμάτων που κατέχουν σήμερα...

Απ' την άλλη πλευρά, αν η δημοτική δομή δεν είναι επαρκής και αναγκάζει τα παιδιά να φύγουν απ' αυτή και να στραφούν στην δημοτική, πάλι θα έπρεπε να κάνει διορθωτικές κινήσεις. Ας πούμε να ζητήσει την παραίτηση της προέδρου της δημοτικής επιχείρησης, η οποία λειτουργεί το εν λόγω πρόγραμμα. Ούτε και προς αυτή την κατεύθυνση έκανε τίποτα. Να ζητήσει, για παράδειγμα την παραίτηση της προέδρου κας Ξόνα.

Βεβαίως και η αξιότιμη κυρία πρόεδρος, δεν μπορεί να... λουφάζει! Πρέπει να βγει δημόσια και να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει και υπαιτιόητι τίνος, το δημοτικό ΚΔΑΠ, έχει τις απώλειες που έχει και πιό απλά, γιατί τα παιδιά εγκαταλείπουν την δημοτική δομή, για να πάνε στην ιδιωτική.

Απ' την πλευρά και του δημάρχου Νίκου Καλαντζή, αλλά και της προέδρους Γεωργίας Ξόνα, παρατηρείται η στάση που προαναφέρουμε...

-Οι απλοί πολίτες, με δεδομένη και την σιωπή, τι μπορούν να υποθέσουν;

 

adiafaneia-00-a

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017 21:17

Κυκλοφορεί αύριο "Η ΓΝΩΜΗ"

Αφιερώματα στον θάνατο του Γιώργου Παπαγεωργίου και τις εκδηλώσεις της "Γ" για το Κυπριακό...

 

 

 

Σχεδόν διθεματική η εφημερίδα που κυκλοφορεί αύριο, με μια ημέρα καθυστέρηση, λόγω της γενικής απεργία της περασμένη Τετάρτης, μιας και αυτό επιβάλλουν τα γεγονότα. Απ' την μια η τραγική απώλεια ενός σημαντικού ανθρώπου, του πρώην υφυπουργού Γιώργου Παπαγεωργίου και απ' την άλλη οι εκδηλώσεις για το Κυπριακό, που εστέφθησαν από απόλυτη επιτυχία, μονοπωλούν το ενδιαφέρον, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σχόλια και αναλύσεις, για τα τρέχοντα ζητήματα της περιοχής.

Η "Γ" και σ' αυτό το φύλλο, επαναφέρει το θέμα της λειτουργίας ιδιωτικού ΚΔΑΠ στον Δήμο Ζηρού, εις βάρος του δημοτικού και με την ανοχή του δημάρχου, μιας και οι ιδιοκτήτες του, είναι γόνοι σημαντικών στελεχών του Δήμου. Ζητούνται παραιτήσεις...

Είχε πολλά κι ενδιαφέροντα, η Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΔ Άρτας, τα οποία καταγράφει με ιδιαίτερη προσοχή, ο συνεργάτης της "Γ", που έχει τις πληροφορίες..

Και πολλά άλλα θέματα και στις ειδικές ενότητες της εφημερίδας, που αφορούν και στον πολιτισμό και τον αθλητισμό...

 

000001-19-05-2017-a

Το δημοτικό ΚΔΠΑ, φαίνεται πως... βάλλεται εκ των έσω, αν δει κανένας το πως λειτουργεί ο ανώτερος υπάλληλος του Δήμου Ζηρού, στον οποίο συνήθως απευθύνονται οι μητέρες για να μπορέσουν να πάνε τα παιδιά τους, σ' αυτό...

 

 

 

 

Ωραίο κόλπο βρήκαν οι γόνοι σημαντικών παραγόντων του Δήμου Ζηρού, για να στήσουν μια επιχείρηση, η οποία εκ του ασφαλούς, θα εισπράττει σημαντικά ποσά απ' το ΕΣΠΑ, ενώ την ίδια ώρα μια δομή του Δήμου Ζηρού, θα μειώνεται ακόμη και με κίνδυνο να καταργηθεί και να μην προσφέρει όσα σημαντικά, προσφέρει μέχρι σήμερα, κυρίως σε εργαζόμενους.

Όπως είναι γνωστό στον Δήμο Ζηρού λειτουργεί Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), το οποίο εκτός όλων των άλλων, συνεισφέρει στον Δήμο και κάποια σημαντικά ποσά, τα οποία προκύπτουν εκ της καλής λειτουργίας του. Δικαιούται να φιλοξενεί και να απασχολεί δημιουργικά, ενενήντα παιδιά, για τα οποία απολαμβάνει απ' το ΕΠΣΑ, 1200 ευρώ για κάθε χρονιά...Με αυτά είναι υποχρεωμένο να καλύπτει όλα τα έξοδα λειτουργίας του, απ' τους μισθούς των εργαζομένων, μέχρι και άλλα λειτουργικά έξοδα και οι πληρωμές γίνονται απ' την αρχή πληρωμών, χωρίς να έχει κανένας την παραμικρή υποψία για την σωστή λειτουργία του...

Παράλληλα έχει δημιουργήσει έναν πολύ όμορφο και λειτουργικό χώρο στην Παλαιά Φιλιππιάδα και έναν ανάλογο στο Ριζοβούνι και οι σκέψεις των διοικούντων το ΚΔΑΠ, είναι ότι με τα ποσά που απομένουν εκ της λειτουργίας του, να συνεισφέρει στο υπό δημιουργία Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ζηρού...

Γενικά το ΚΔΑΠ του Δήμου Ζηρού πάει πολύ καλά και άνοιξε ορέξεις... Και να άνοιγε τις ορέξεις κάποιων μη εχόντων σχέση με τον Δήμο Ζηρού, θα έλεγε κανένας πως είναι κάτι λογικό και αναμενόμενο... Στην Φιλιππιάδα λοιπόν ιδρύθηκε ιδιωτικό ΚΔΠΑ, του οποίου οι ιδιοκτήτες είναι γόνοι σημαντικών παραγόντων του Δήμου Ζηρού, οι οποίοι όπως αποδεικνύεται λειτουργούν υπέρ του ιδιωτικού ΚΔΑΠ και όχι του δημοτικού! Αποδεικνύεται απ' το απλό γεγονός, που ακολουθεί. Πριν ακόμη ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά έχουν καταφέρει να αποσπάσουν απ' το δημοτικό ΚΔΑΠ περί τα 10 παιδιά, αριθμός που αρχίζει να προβληματίζει τους υπευθύνους του δημοτικού ΚΔΑΠ, γιατί η μείωση των παιδιών, σημαίνει μείωση των εσόδων απ' το ΕΣΠΑ και κίνδυνο να μην συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό για την λειτουργία του... Η μείωση των παιδιών, σημαίνει και μείωση του προσωπικού. Ζήτημα μεγάλο, για τους διοικούντες το δημοτικό ΚΔΑΠ.

Το ζήτημα των εργαζομένων, είναι μείζον, μιας και οι απασχολούμενοι σήμερα στο Δημοτικό ΚΔΑΠ εργάζονται με αξιοπρεπή μισθό, που υπολείπεται λίγο των 1.000 ευρώ. Αυτοί που θα φύγουν απ' το δημοτικό ΚΔΑΠ, είναι σίγουρο πως αμειφτούν λιγότερο στο ιδιωτικό ΚΔΑΠ, οι ιδιοκτήτες του οποίου μπορεί να διαπραγματευτούν την όποια σύμβαση προσφέρουν στον έχοντα ανάγκη την εργασία και δεν μπορεί να αρνηθεί και τον ελάχιστο μισθό ακόμη.

Το ένα μετά το άλλο τα προβλήματα, για να φτάσουμε και στα σημαντικότερα. Το δημοτικό ΚΔΠΑ, φαίνεται πως... βάλλεται εκ των έσω, αν δει κανένας το πως λειτουργεί ο ανώτερος υπάλληλος του Δήμου Ζηρού, στον οποίο συνήθως απευθύνονται οι μητέρες για να μπορέσουν να πάνε τα παιδιά τους, σ' αυτό... Οι περισσότερες είναι εργαζόμενες... Στοιχεία, για να επιβεβαιωθεί του λόγου το αληθές, προκύπτουν απ' τις εγγραφές που γίνονται για την επόμενη σχολική χρονιά. Μια μητέρα γράφει το ένα παιδί της στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό και το άλλο στο ιδιωτικό ΚΔΑΠ! Τυχαίο; Δε νομίζω...

Θ' αναζητούσε κανένας την ορθή λογική των αρμοδίων του Δήμου Ζηρού, στην περιφρούρηση του Δημοτικού ΚΔΑΠ, πολύ περισσότερο για τον λόγο ότι το ανταγωνιστικό το κινούν άνθρωποι που έχουν σχέση με τον Δήμο και καταρρίπτουν το ηθικό πλεονέκτημα, το οποίο και προεκλογικά είχε υποστηρίξει ο νυν δήμαρχος Νίκος Καλαντζής. Ο τελευταίος, σε σχέση με το θέμα αυτό, τηρεί στάση ερμαφρόδιτη... Λένε πως μιλώντας στους ιδιώτες υπόσχεται στήριξη στην επαγγελματική τους προσπάθεια και μιλώντας στους διοικούντες το δημοτικό ΚΔΑΠ, δεν γνωρίζει τίποτα για την λειτουργία του ιδιωτικού ΚΔΑΠ. Όμως ο... λογαριασμός, που βάζει σε κίνδυνο την πλήρη του δημοτικού ΚΔΑΠ, έχει ήδη έρθει και είναι απειλητικός. Μείον δέκα παιδιά, για την παρούσα χρονιά, αριθμός που προβληματίζει όσους γνωρίζουν την πραγματική κατάσταση...

Όμως δεν μπορεί.... Το θέμα λαμβάνει ευρεία δημοσιότητα και πρέπει ο καθένας ν' αναλάβει τις ευθύνες του, αρχής γενομένης απ' τον δήμαρχο Ζηρού, ο οποίος πρέπει να ξεκαθαρίσει την θέση του και να στηρίξει με κάθε τρόπο το δημοτικό ΚΔΑΠ και για τον επί πλέον λόγο, της συγγενικής σχέσης των ιδιοκτητών του ιδιωτικού ΚΔΑΠ, με σημαντικά στελέχη του Δήμου Ζηρού.

Εμείς δεν έχουμε παρά να περιμένουμε, να μάθουμε περισσότερα και να παρουσιάσουμε το πως ακριβώς παίζεται ένα παιχνίδι συμφερόντων, στην πλάτη του Δήμου Ζηρού...

Οι ιδιοκτήτες του ιδιωτικού ΚΔΑΠ, είναι ο ένας υιός αντιδημάρχου και ο έτερος υιός του διευθυντή παιδικών σταθμών του Δήμου Ζηρού.

 

kdap-33-q

Σελίδα 1 από 268

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

11212201
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
3422
31924
157770

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 68 επισκέπτες και κανένα μέλος