A+ R A-
20 Νοεμβρίου 2018

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πως δεν θα πληρώσετε τέλη κυκλοφορίας

Το τέλος του χρόνου πλησιάζει και οι ουρές στις εφορίες για κατάθεση πινακίδων για την αποφυγή των τελών κυκλοφορίας του 2019 θα επανεμφανιστούν. Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν πινακίδες πρέπει να υποβάλουν δήλωση ακινησίας και να καταθέσουν τις πινακίδες του οχήματος στην εφορία ως τις 31 Δεκεμβρίου
2018. Η κατάθεση των πινακίδων δεν συνιστά οριστική απόσυρση του αυτοκινήτου, αλλά απλή ακινησία. Η κατάθεση των πινακίδων σημαίνει ότι το ΙΧ αδρανοποιείται και οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας παραμένουν στη ΔΟΥ για διάστημα ενός χρόνου. Για αυτό το διάστημα το ΙΧ δεν μπορεί να κινηθεί και κατά συνέπεια δεν πληρώνονται τέλη κυκλοφορίας για αυτό. Όσοι υποβάλουν δηλώσεις ακινησίας και καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους στις ΔΟΥ μέχρι τις 31-12-2018 θα αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2019, τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης που πληρώνουν οι κάτοχοι ΙΧ κυβισμού 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, αλλά και τα τεκμήρια διαβίωσης. Τι χρειάζεται για την κατάθεση πινακίδων Οι φορολογούμενοι που σχεδιάζουν να αποσύρουν από την κυκλοφορία το αυτοκίνητό τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα εξής δικαιολογητικά: Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου. Πινακίδες. Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ. Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους. Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο. Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση αν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης. Υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι το όχημα δεν θα σταθμεύσει σε δημόσιο δρόμο.

Διακοπή κυκλοφορίας για δέκα ώρες

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Ιόνια Οδό και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα μεταξύ του Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Αβγού και του Α/Κ Εγνατίας, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών συντήρησης του εξοπλισμού των σηράγγων Αμπελιάς.

Ειδικότερα, από τις 21:00 το βράδυ της Τρίτης 20 έως τις έως τις 07:00 το πρωί της Τετάρτης 21 Νοεμβρίου, θα ισχύσει ολική διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα, στο εν λόγω τμήμα, με ταυτόχρονο αποκλεισμό των κλάδων εισόδου του Α/Κ Αβγού προς Ιωάννινα και του Α/Κ Εγνατίας προς Αντίρριο.

Κατά το διάστημα αυτό, όσοι οδηγοί κινούνται επί της Ιόνιας Οδού με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, θα εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στον Α/Κ Αβγού και θα συνεχίζουν το ταξίδι τους προς τον προορισμό της επιλογής τους, μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού (Π.Ε.Ο).

Ακολούθως, όσοι οδηγοί, κινούνται επί της Εγνατίας Οδού και επιθυμούν να εισέλθουν στην Ιόνια Οδό με κατεύθυνση προς Αντίρριο, θα εξέρχονται της Εγνατίας Οδού στον Α/Κ Ιωαννίνων και κινούμενοι με κατεύθυνση προς Άρτα θα εισέρχονται στην Ιόνια Οδό μέσω του Α/Κ Αβγού. Τέλος όσοι οδηγοί αναχωρούν από την πόλη των Ιωαννίνων και επιθυμούν να εισέλθουν στην Ιόνια Οδό με κατεύθυνση προς Αντίρριο, θα προσεγγίζουν τον κόμβο του Αβγού μέσω της Π.Ε.Ο με κατεύθυνση προς Άρτα.

Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους.

Η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα.

|

«Οι ανάγκες των συμπολιτών καθημερινά μεγαλώνουν και προσπαθούμε να τις ικανοποιήσουμε στο βαθμό που μπορούμε

 

 

 

Το κοινωνικό της πρόσωπο δείχνει για μια ακόμη χρονιά η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρτας, με σημαντικές εκπτώσεις στα τιμολόγια για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και συγκεκριμένα για πολυτέκνους, τριτέκνους, μονογονεϊκές οικογένειες (από φέτος), άτομα με αναπηρία, δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στο Δήμο, άτομα που κάνουν αιμοκάθαρση ή έχουν μεσογειακή αναιμία και συμπολίτες με πολύ σοβαρά προβλήματα όρασης.

«Είμαστε εμπράκτως δίπλα σε όλους τους συμπολίτες μας, πόσο μάλλον στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Οι ανάγκες των συμπολιτών καθημερινά μεγαλώνουν και προσπαθούμε να τις ικανοποιήσουμε στο βαθμό που μπορούμε. Δεν σημαίνει ότι με αυτές τις μειώσεις αυξάνουμε τα τέλη για τους άλλους συμπολίτες, αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα της καλής οικονομικής διαχείρισης που έχουμε κάνει ως Δημοτική Αρχή. Μάλιστα, από φέτος μαζί με τους πολυτέκνους, τριτέκνους, άτομα με αναπηρία, τυφλούς, δικαιούχους του ΚΕΑ κ.α. εντάσσουμε στην κατηγορία των μειώσεων και τις μονογονεϊκές οικογένειες, καθώς πιστεύουμε πως είναι μια κατηγορία συμπολιτών που χρίζουν την αμέριστη στήριξή μας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης.

Ειδικότερα, παρέχεται έκπτωση 50% στην κατανάλωση νερού από το πρώτο κυβικό για τις εξής ομάδες καταναλωτών:

•Πολύτεκνοι μέχρι και το 24ο έτος του μικρότερου τέκνου της οικογένειας

•Τρίτεκνοι για όσο διάστημα έχει η οικογένεια τρία προστατευόμενα τέκνα

•Τα πολυμεταγγιζόμενα άτομα που πάσχουν από μεσογειακή ή δρεπανοκυταρική αναιμία

•Τα άτομα που υπόκεινται σε αιμοκάθαρση

•Οι τυφλοί από 80% και πάνω.

•Τα άτομα με αναπηρία από 80 % και άνω

•Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στο Δήμο Αρταίων.

Επιπλέον, από φέτος παρέχεται έκπτωση 50% στην κατανάλωση νερού και στις μονογονεϊκές οικογένειες, οι οποίες έχουν ανήλικα παιδιά ή ενήλικα μέχρι 24 ετών, που σπουδάζουν σε αναγνωρισμένα σχολεία του εσωτερικού ή της αλλοδαπής, είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Αρταίων, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του Συλλόγου Μονογονεϊκών οικογενειών, με την προσκόμιση στη ΔΕΥΑΑ των εξής δικαιολογητικών:

•Αίτηση ενδιαφερομένου

•Αντίγραφο ΑΔΤ ενδιαφερομένου

•Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

•Αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΥΑΑ με υπόχρεο τον δικαιούχο της μείωσης.

•Για την περίπτωση διαζυγίου ή διάστασης, αντίγραφο δικαστικής απόφασης με την οποία ανατέθηκε αποκλειστικά η άσκηση της γονικής μέριμνας σε ένα μόνο γονέα ή         αντίγραφο πρακτικού κοινής συμφωνίας των γονέων θεωρημένο από το αρμόδιο δικαστήριο με το οποίο ανατέθηκε η άσκηση γονικής μέριμνας στον ένα εκ των δύο         γονέων. Για την περίπτωση χηρείας του μονογονέα, η χηρεία θα πρέπει να προκύπτει από το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Για την περίπτωση τέκνου εκτός         γάμου του μονογονέα, υπεύθυνη δήλωση της μητέρας ότι δεν έχει αναγνωρισθεί το τέκνο από τον πατέρα και να φαίνεται εγγεγραμμένο στο πιστοποιητικό οικογενειακής         κατάστασης σαν κανονική εγγραφή.

Γ. ΣΤΥΛΙΟΣ:

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης οφείλει να απαντήσει ενδελεχώς στο καίριο ζήτημα της θωράκισης των αγροτών μας απέναντι στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής

 

 

 

 

Στην Άρτα, την Ήπειρο και τη Δυτική Ελλάδα έχει παρατηρηθεί εκτεταμένη μειωμένη παραγωγή στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών, ελιάς, και ακτινιδίων λόγω παρατεταμένης ανομβρίας, υψηλών θερμοκρασιών και σημαντικότατων ελλείψεων σε θέματα υποδομών άρδευσης.

«Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης οφείλει να απαντήσει ενδελεχώς στο καίριο ζήτημα της θωράκισης των αγροτών μας απέναντι στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Τον καλώ στη Βουλή, με σχετική επίκαιρη ερώτηση, προκειμένου να καταθέσει λεπτομερώς αν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προτίθεται να λάβει αντισταθμιστικά μέτρα, πότε και ποια είναι αυτά». Στη δήλωση αυτή προέβη ο Γιώργος Στύλιος με αφορμή πρόσφατη απάντηση1 που έλαβε από τον εν λόγω Υπουργό σε ερώτημα που αφορούσε την ακαρπία σε εσπεριδοειδή και ακτινίδια.

Ενώ σύμφωνα με τις αρμόδιες ΔΑΟΚ, τονίζει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, η μείωση στην παραγωγή εσπεριδοειδών και ακτινιδίων λόγω προσβολής από ακαρπία είναι πολύ υψηλή, καμία ουσιαστική απάντηση δε δίνεται για το πώς και αν αποζημιωθούν οι καλλιεργητές. Αναφέρεται μάλιστα στο κείμενο της απάντησης:

«Για τα εσπεριδοειδή: στην Π.Ε. Άρτας η παραγωγή κυμαίνεται σε σημαντικά χαμηλά επίπεδα, καθώς υπάρχουν περιοχές ( π.χ. Κεραμάτες, Ανθότοπος κλπ) όπου παρατηρείται μεγάλος αριθμός αγροκτημάτων με σχεδόν μηδενική παραγωγή.Για τα ακτινίδια στην Π. Ε. ‘Αρτας η φετινή παραγωγή είναι αισθητά μειωμένη σε σχέση με την περυσινή σε όλες τιςκαλλιεργούμενες περιοχές»… Ενώ σε άλλα σημεία σχετικά με την αποζημίωση : «Σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής του ΕΛΓΑ, οι ζημίες οι οποίες παρατηρούνται στις καλλιέργειες από ακαρπία, δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛ.Γ.Α. και δεν αποζημιώνονται. Ωστόσο, οι σύγχρονες ανάγκες, η κλιματική αλλαγή που συντελείται, αλλά και οι ιδιαιτερότητες της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, καταστούν επιβεβλημένη την αναμόρφωση του παρόντος γεωργο-ασφαλιστικού συστήματος» …

… « ο ΕΛ.Γ.Α., στο πλαίσιο αλλαγής του Κανονισμού του, έχει δώσει τη δυνατότητα, μέσω της ιστοσελίδας του, να κατατεθούν προτάσεις επί του υπάρχοντος Κανονισμού από παραγωγούς, φορείς, ομάδες και συνεταιρισμούς, προκειμένου να ληφθούν υπόψη, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που θα προκύψουν από τη νέα αναλογιστική μελέτη, με σκοπό την ένταξη νέων κινδύνων στην ασφαλιστική κάλυψη του ΕΛ.Γ.Α.. Η εν λόγω διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη… Ωστόσο, οι ζημίες από ακαρπία-μειωμένη παραγωγή δύναται να ενταχθούν σε πρόγραμμα χορήγησης Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων ( ΚΟΕ )».

Οι παραγωγοί εκτός από τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν και ως αντίπαλο, τον ΕΛΓΑ καθώς είτε δεν δικαιολογεί την απώλεια παραγωγής ως αποτέλεσμα ακραίων καιρικών φαινομένων, είτε όταν το κάνει καθυστερεί την καταγραφή του προβλήματος και τις αποζημιώσεις.

Στις συνεχείς ερωτήσεις του εδώ και ένα εξάμηνο ο κ. Γιώργος Στύλιος απευθυνόμενος στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ζητά να ενημερωθεί:

•Σε ποιες ενέργειες, μέτρα, αλλά και το χρονοδιάγραμμα των δράσεων για την εφαρμογή αντισταθμιστικών μέτρων προτίθεται να πάρει το Υπουργείο προκειμένου να μετριαστούν οι απώλειες των παραγωγών μέτρα, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν υπέρμετρα οι παραγωγοί λόγω της εκτεταμένης ακαρπίας.

•Αν έχει την πρόθεση το Υπουργείο να επανεξετάσει το θεσμικό πλαίσιο των αποζημιώσεων

•Σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί οι αρμόδιοι προκειμένου να αναδείξουν το θέμα στην Ε.Ε. και να εξασφαλίσουν επιπλέον κονδύλια λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Η αδιαφορία είναι βασικό χαρακτηριστικό των κυβερνώντων αναφέρει καταλήγοντας ο κ. Στύλιος. « Οι παραγωγοί μας, βλέπουν την περιουσία τους να εξανεμίζεται και οι ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ περιορίζονται στο ρόλο του παρατηρητή. Στις μέχρι τώρα απαντήσεις της η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεν κάνει τίποτε άλλο από το να περιγράφει το θεσμικό πλαίσιο. Περιγράφουν το πρόβλημα και τις δυσκολίες του, χωρίς να αισθάνονται την ανάγκη να προβούν σε ουσιαστικές ενέργειες για να το λύσουν. Η κατάσταση απαιτεί την εφαρμογή άμεσων και συγκεκριμένων λύσεων τις οποίες και αναμένω από τον κ. Υπουργό.

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 20:41

Βασίλης φεύγει και ξαναφέρνει Βασίλη...

|

Η παραίτηση του Βασίλη Γιάπρου και οι αποφάσεις που πρόκειται να λάβει ο πρώην νομάρχης Βασίλη Ιωάννου...

 

 

 

 

«Δυστυχώς προσωπικοί και επαγγελματικοί λόγοι καθιστούν απαγορευτική τη συμμετοχή μου στον προεκλογικό αγώνα για τις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές», είναι το απόσπασμα της ανακοίνωσης του δικηγόρου Βασίλη Γιάπρου, το οποίο, έφερε τα πάνω κάτω, σε σχέση με τον προεκλογικό διάλογο, στην Πρέβεζα.

Σε μια στιγμή, που η υποψηφιότητα του εν λόγω δικηγόρου «πήγαινε σφαίρα» και μάλιστα είχε καθορίσει και την στάση άλλων υποψηφίων, σε σχέση με το τι θα πράξουν οι ίδιοι.

Χαρακτηριστική είναι η απόφαση του πρώην νομάρχη Βασίλη Ιωάννου, ο οποίος μετά την επίσημη ανακοίνωση του Βασίλη Γιάπρου, παραχώρησε συνέντευξη στα τοπικά μέσα, για να τονίσει πως κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει. Πεπεισμένος και ο ίδιος, πως η υποψηφιότητα Γιάπρου, «πάει σφαίρα», απέσυρε το ενδιαφέρον του για τον Δήμο Πρέβεζας. Μια γενναία απόφαση, η οποία ελήφθη με βάση την πραγματικότητα και το κλίμα που δημιούργησε η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας Γιάπρου...

-Τι συνέβη και μετά από ένα μήνα, πρωτοφανούς αισιοδοξίας για το αποτέλεσμα, ο δικηγόρος Βασίλης Γιάπρος εκφράζει την βαθύτατη λύπη του, που λόγοι πέρα και έξω από την θέλησή του, δεν του επιτρέπουν να συμμετάσχει στις εκλογές;

Δύσκολη η απάντηση... Δύσκολη, γιατί δεν υπάρχει και ανάλογο προηγούμενο... Είναι η πιό αποδεκτή, αλλά παράλληλα και η πιό σύντομη υποψηφιότητα... Πολλοί λένε, με δεδομένη την καχυποψία που αντιμετωπίζονται οι αποφάσεις περί τα κοινά, ότι «κάτι παίχτηκε» και ο Βασίλης Γιάπρος αναγκάστηκε να προχωρήσει στην απόφαση αυτή.

Η αναζήτηση που έκανε η «Γ», οδηγεί στην σιγουριά πως τίποτα «δεν παίχτηκε». Τίποτα το τραγικό, που θα έπρεπε να οδηγήσει σε μια τέτοια απόφαση. Τίποτα το περίεργο... Απλά ο υπηρέτης του θεσμού της Δικαιοσύνης, θέλησε να ζυγίσει έτι περισσότερο τις υποχρεώσεις που έχει ως μάχιμος δικηγόρος και δεν θέλησε σε καμία περίπτωση, να εγκαταλείψει όλον τον κόσμο, που τόσα χρόνια τον εμπιστεύονταν και εξακολουθούν να τον εμπιστεύονται.

Αναδεικνύεται μια πτυχή του χαρακτήρα του, την οποία δεν συναντάς εύκολα σήμερα. Η ευθύνη απέναντι στον κόσμο που τον εμπιστεύεται. Αν και θα μπορούσε να πει, πως δεν έγινε και τίποτα, μπορείτε να πάτε σε άλλον δικηγόρο...

 

Ο Βασίλης Ιωάννου έρχεται...

Κι ενώ η αποχώρηση του δικηγόρου Βασίλη Γιάπρου, ανέδειξε ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, που λείπει απ’ την δημόσια ζωή και αφορά στην υπευθυνότητα, έδωσε και την δυνατότητα στους πολίτες της Πρέβεζας, να διαπιστώσουν πως ακόμη στην πολιτική και τα κοινά, υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι προτάσσουν τον ρεαλισμό...

Ο Βασίλης Ιωάννου, κινήθηκε με φόντο τον ρεαλισμό, όταν μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Γιάπρου, με το απόλυτο θάρρος είπε πως «αποσύρουμε το ενδιαφέρον μας για τον Δήμο Πρέβεζας».

Και απέσυρε το ενδιαφέρον του, μιας και η διάθεση των πολιτών, που φαινόταν χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, έδειχνε πως δήμαρχος θα εκλεγεί ο Βασίλης Γιάπρος. Εξήγησε τότε πως δεν είναι καιρός για εντυπώσεις και αδιέξοδες προσπάθειες, μόνο και μόνο για το «γαμώτο»!

Για να έρθει ο ίδιος άνθρωπος, που τον οδήγησε στην πρώτη απόφαση, να επιβάλλει την λήψη της επόμενης απόφασης, που για τον Βασίλη Ιωάννου, είναι να επαναφέρει και να επικαιροποιήσει το ενδιαφέρον του, για τον Δήμο Πρέβεζας. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, που δημιούργησε τον ενθουσιασμό υπέρ της υποψηφιότητας Γιάπρου, τώρα ζητούν απ’ τον Βασίλη Ιωάννου ν’ αναλάβει πρωτοβουλία, για να βγει ο Δήμος Πρέβεζας, απ’ το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.

 

Η ανακοίνωση Γιάπρου

Αγαπητοί φίλες και φίλοι

Ως γνωστόν πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσα δημόσια την πρόθεσή μου να ηγηθώ ανεξάρτητου ψηφοδελτίου για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Μαΐου 2019. Η πρόταση έτυχε ευρύτατης αποδοχής και αγκαλιάστηκε με ιδιαίτερη θέρμη από εκατοντάδες συμπολίτες, εκδηλώνοντας με κάθε τρόπο την πρόθεσή τους για αλλαγή στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του Δήμου Πρέβεζας.

Δυστυχώς προσωπικοί και επαγγελματικοί λόγοι καθιστούν απαγορευτική τη συμμετοχή μου στον προεκλογικό αγώνα για τις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές.

Θέλω να εκφράσω την βαθύτατη λύπη μου, που λόγοι πέρα και έξω από την θέλησή μου, δεν μου επιτρέπουν να συμμετάσχω στην κοινή προσπάθεια για μετουσίωση της αγωνίας και της επιθυμίας των συμπολιτών για ένα καλύτερο Δήμο.

Ευχαριστώ θερμά όλες και όλους που στήριξαν με κάθε τρόπο την υποψηφιότητά μου και δηλώνω ότι θα βρεθώ δίπλα σε κάθε προσπάθεια που θα στοχεύει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΙΑΠΡΟΣ

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 20:34

Κυκλοφορεί αύριο «Η ΓΝΩΜΗ»

Οι περιπέτειες των υποψηφιοτήτων στην Πρέβεζα και η ανεξάρτητη υποψηφιότητα Αθανασούλα στην Άρτα -Ανήμπορη η κυβέρνηση να βοηθήσει τους αγρότες...

 

 

Με κύριο θέμα τις εξελίξεις περί τις υποψηφιότητες για τον Δήμο Πρέβεζας, όπου ο δικηγόρος Βασίλης Γιάπρος απέσυρε την υποψηφιότητά του και όλα δείχνουν πως ο πρώην νομάρχης Βασίλης Ιωάννου, επαναφέρει το ενδιαφέρον του, κυκλοφορεί αύριο «Η ΓΝΩΜΗ. Μαζί μ’ αυτές τις εξελίξεις και η ανακοίνωση του δικηγόρου Γιώργου Αθανασούλα, που κι αυτός δηλώνει ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Αρταίων.

«Η κυβέρνηση είναι ανήμπορη να βοηθήσει τους αγρότες» διαπιστώνει ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ Γιώργος Στύλιος, σε παρέμβαση που έκανε στην Βουλή, σημειώνοντας πως «Στην Άρτα, την Ήπειρο και τη Δυτική Ελλάδα έχει παρατηρηθεί εκτεταμένη μειωμένη παραγωγή στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών, ελιάς, και ακτινιδίων λόγω παρατεταμένης ανομβρίας, υψηλών θερμοκρασιών και σημαντικότατων ελλείψεων σε θέματα υποδομών άρδευσης». Παράλληλα την έντονη διαφωνία των μαζικών φορέων της περιοχής, για την οριοθέτηση των μειονεκτικών περιοχών, μετέφερε με αναφορά του, προς τον αρμόδιο υπουργό Σταύρο Αραχωβίτη, ο βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ Στέργιος Γιαννάκης.

Και πολλά άλλα θέματα, στην ΓΝΩΜΗ που κυκλοφορεί αύριο. Μην την χάσετε...

 

000001-15-11-2018

Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 19:50

Κυκλοφορεί αύριο «Η ΓΝΩΜΗ»

Οι προοπτικές της παραγωγής, οι εργαζόμενοι και οι αναζητούμενοι τάξη - Η πολιτιστική διαδρομή της Ηπείρου, ως φιλόδοξο εγχείρημα...

 

 

Με κύριο θέμα της αναζήτηση της αναβάθμισης της παραγωγής στην περιοχή μας, μέσω της τάξης στα εργασιακά της διαδικασίας αυτή, κυκλοφορεί αύριο «Η ΓΝΩΜΗ», παρουσιάζοντας το τι επικρατεί σήμερα και τις πρέπει να γίνει...

Η Πολιτιστική Διαδρομή της Ηπείρου, αποκαλύφτηκε σε εκδήλωση που έγινε το περασμένο Σάββατο στα Γιάννενα και ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, την χαρακτήρισε ως « το πιό καινοτόμο και φιλόδοξο εγχείρημα, για τον πολιτισμό στην Ήπειρο».

«Δεν μπορούμε να μιλάμε ειλικρινά για ευημερία του λαού», τονίζει συνέντευξή του ο πρώην υπουργός Δημήτρης Τσοβόλας, ενώ ο βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ Στέργιος Γιαννάκης σε άλλη συνέντευξη επισημαίνει πως είναι «απαξιωμένος και έρμαιο του ετέρου του, ο Τσίπρας».

Και πολλά άλλα θέματα στην «Γ» που κυκλοφορεί... Μην την χάσετε...

 

000001-08-11-2018-a

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018 19:58

«ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ» ΒΟΜΒΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ!

|

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, με τον πρόεδρο της Ένωσης Πολυτέκνων Άρτας Ευάγγελο Παπαμιχαήλ, με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας της Πολύτεκνης Οικογένειας...

 

 

 

«Απασφαλισμένη βόμβα», θεωρεί το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας, ο πρόεδρος της Ένωσης Πολυτέκνων Άρτας Βαγγέλης Παπαμιχαήλ, ο οποίος πάνω από είκοσι πέντε χρόνια, υπηρετεί την οργάνωση των πολυτέκνων και σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο. Είναι και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας των Πολυτεκνικών Ενώσεων της πατρίδας μας. Μίλησε στην «Γ», με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Πολύτεκνης Οικογένειες, η οποία γιορτάζεται την πρώτη Κυριακή του μήνα Νοεμβρίου.

-Χαρά στο κουράγιο σας, που για τόσα χρόνια, υπηρετείτε την πολύτεκνη οικογένεια, είπαμε στον πρόεδρο, φτάνοντας στα γραφεία της Ένωσης...

-Τι να κάνουμε, δεν βρέθηκε ακόμη κανένας νεότερος ν’ αναλάβει την Ένωση για να μπορέσει κι αυτός να προσφέρει το κάτι παραπάνω και πρέπει να παραμείνω, ελπίζοντας ότι κάποιος άλλος θα με αντικαταστήσει...

2.500 πολύτεκνες οικογένειες στο νομό Άρτας, εκπροσωπεί η Ένωση και πρέπει καθημερινά, ο πρόεδρος να είναι εκεί, για ν’ αντιμετωπίσει απ’ το πιό σοβαρό μέχρι το πιό απλό πρόβλημα. Και στην περίπτωση του Βαγγέλη Παπαμιχαήλ, τα πράγματα καθίστανται περισσότερο απαιτητικά, καθώς επιθυμεί πάντα να κάνει το κάτι παραπάνω και να μην φεύγει πολύτεκνος απ’ τα γραφεία της Ένωσης, χωρίς να λυθεί το πρόβλημά του. «Έχουν που έχουν τόσα προβλήματα, προβλήματα ο κόσμος αυτός, να μην συναντούν προβλήματα και στην Ένωσή τους», μας είπε. Και φυσικά με αυτή και μόνο την άποψη, επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας, πως είναι οπαδός του τέλειου.

Αγανακτισμένος, απ’ την αδιαφορία της πολιτείας και φυσικά όλων των κυβερνήσεων, για την πολύτεκνη οικογένεια, καταγράφει ως μείζον πρόβλημα για την πατρίδα μας, το δημογραφικό, το οποίο θεωρεί «απασφαλισμένη βόμβα»! Για να καταθέσει την εμπειρία του και απ’ την δράση του σε κεντρικό επίπεδο. Θυμάται την συνάντηση, με κορυφαίο κυβερνητικό παράγοντα, στον οποίο έθεσαν το θέμα το δημογραφικό πρόβλημα και έμειναν άφωνοι απ’ την απάντησή του, καθώς θεώρησε την μετανάστευση και τους μετανάστες, αντίδοτο στο δημογραφικό πρόβλημα, για να τους πει στο τέλος, χωρίς ίχνος ντροπής, ότι ο «εποικισμός», θα λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα!

Βέβαια ο πολύπειρος πρόεδρος Βαγγέλης Παπαμιχαήλ, έχει να θυμηθεί και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες, που με τον ίδιο τρόπο εξέφρασαν την αντιπολυτεκνική τους άποψη! Βεβαίως, ξεκαθαρίζει πως και η παρούσα κυβέρνηση, στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο απολογισμός των τελευταίων χρόνων, είναι τραγικός...

Τα ίδια και σε τοπικό επίπεδο. Δεν μας το είπε, ίσως από περισσή ευγένεια, ο πρόεδρος... Το διαπιστώνουμε καθημερινά... Όλοι οι τοπικοί παράγοντες, δεν βρήκαν τον ελάχιστο χρόνο, ν’ ασχοληθούν με τις 2.500 πολύτεκνες οικογένειες, οι οποίες αντιστέκονται στην κρίση και όλα τα υπόλοιπα, για να κάνουν πράξη αυτό που είναι ευλογία Θεού. Τα παιδιά...

Όμως περνώντας ο καιρός και καθώς φτάνουμε στις εκλογές, όλοι θα τύχει να περάσουν απ’ την οδό Τορέλλα, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Ένωσης Πολυτέκνων... Και φυσικά θα έχουν πάντα στην σκέψη τους, τον αγώνα επιβίωσης που κάνουν οι πολύτεκνες οικογένειες στο νομό Άρτας...

Μιλώντας για την κατάσταση τοπικά, θα λέγαμε ως συμπέρασμα, πως είναι ευχής έργο, που ο δραστήριος πρόεδρος Βαγγέλης Παπαμιχαήλ, επιμένει και προσπαθεί...

|

Στον κάμπο Άρτας – Φιλιππιάδας σε σταθερή ετήσια βάση απασχολούνται 1000-1200 εργάτες που πλαισιώνουν συνεργεία συγκομιδής,  για χρονικό διάστημα 5 – 6 μηνών...

 

 

 

Και ποιός δεν γνωρίζει, πως σε κάθε περίοδο συγκομιδής ακτινιδίων και πορτοκαλιών στην Άρτα, δημιουργείται το απόλυτο χάος, εκ του οποίου κερδισμένοι βγαίνουν μόνο οι αεριτζήδες - επικεφαλής συνεργείων και διαρκώς χαμένοι οι εργαζόμενοι και φυσικά οι παραγωγοί, που για την συγκομιδή κάνουν έναν σωρό έξοδα και αυτά δεν μένουν πουθενά...

Καλά αν κανένας μιλήσει για το επιβεβλημένο εργόσημο, η απάντηση που θα λάβει, θα είναι «τι είναι αυτό»; Και όπως γίνεται αντιληπτό, ελάχιστα εργόσημα καταγράφονται, την στιγμή που και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της πολιτείας, είναι πολύ δύσκολο να ελέγξουν το τι ακριβώς συμβαίνει...

Σ’ όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, το πρόβλημα είναι λυμένο εδώ και δεκαετίες και σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» εταιρεία που συστήθηκε πριν μερικούς μήνες, με έδρα την Άρτα, επιχειρεί να λύσει το μείζον πρόβλημα, βάζοντας τάξη στην κίνηση του εργατικού προσωπικού, κατά τη περίοδο συγκομιδής, με την απασχόληση των ανέργων της περιοχής απ’ την μια, αλλά και των μεταναστών - προσφύγων, που είναι τα κύρια θύματα της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή.

Οι πληροφορίες της «Γ» αναφέρουν ότι η εν λόγω εταιρεία, έχει επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας, κυρίως με το υπουργείο Εργασίας και το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ώστε η προσπάθεια να προχωρήσει και σε μικρό χρονικό διάστημα από τώρα, να μην υπάρχει στην έκταση που υπάρχει, το συγκεκριμένο πρόβλημα, που είναι μέρος του συνολικότερου προβλήματος της μαύρης εργασίας...

«Έχοντας υπόψη την περίοδο ανάκαμψης της Εθνικής μας οικονομίας  και ειδικά σε ότι αφορά τον στόχο της Κυβέρνησης  για τη δραστική μείωση της ανεργίας, θεωρήσαμε  ότι ένας τομέας με ξεκάθαρες δυνατότητες άμεσης απορρόφησης ικανού αριθμού εργαζομένων αποτελεί Πανελλαδικά η διαδικασία συγκομιδής των αγροτικών προϊόντων», αναφέρεται σε επιστολή της εταιρείας, προς την υπουργό Εργασίας και τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, η οποία κοινοποιείται στην περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιοχής...

Έχοντας ασχοληθεί με την ουσία του προβλήματος, οι άνθρωποι της εταιρείας ενημερώνουν και για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και μπορούμε να ισχυριστούμε πως τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά...

Στον κάμπο Άρτας – Φιλιππιάδας σε σταθερή ετήσια βάση απασχολούνται 1000-1200 εργάτες που πλαισιώνουν συνεργεία συγκομιδής,  για χρονικό διάστημα 5 – 6 μηνών και συγκεκριμένα από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι και το τέλος Μαρτίου. Και τα επί πλέον χαρακτηριστικά, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και οι εργαζόμενοι καλύπτουν ένα ευρύ ηλικιακό φάσμα από 18 έως 60 ετών, δεν προϋποθέτει καμία ιδιαίτερη εξειδίκευση και απευθύνεται και στα δύο φύλα.

 

metanastes-pap-arta-44-b

 

Η εταιρεία

Όπως πληροφορείται η «Γ» η εταιρεία που δημιουργήθηκε στην Άρτα, είναι δομημένη σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα αντίστοιχων εταιρειών του εξωτερικού, πλαισιώνεται από αποκλειστικά  Εκπαιδευμένο νόμιμο προσωπικό, πλήρως εξοπλισμένο με τον απαραίτητο ατομικό και συλλογικό εξοπλισμό ανάλογο με τις ανάγκες του κάθε προϊόντος προς συγκομιδή. Η ίδρυσή της στοχεύει εκτός των άλλων στην κανονικότητα και εναρμόνιση  με τα διεθνή και Ευρωπαϊκά στάνταρ, μιας δραστηριότητας που επί δεκαετίες στην χώρα μας  στηριζόταν και στηρίζεται μέχρι σήμερα στην συντριπτική της πλειοψηφία στην μαύρη και αδήλωτη εργασία με αποτέλεσμα την χαμηλή ποιότητα αυτής της τόσο σημαντικής διαδικασίας του Πρωτογενούς τομέα.

Ιδιαίτερη αναφορά, στην προσπάθεια της εν λόγω εταιρείας γίνεται και στους παράτυπους μετανάστες, για τους οποίους μέχρι σήμερα, ουδεμία πρόνοια έχει ληφθεί... Τα δημοσιεύματα της «Γ», σε ανύποπτο χρόνο πριν, επιβεβαιώνουν την αδιαφορία, η οποία είναι και η προϋπόθεση της τραγικής εκμετάλλευσης, τόσων και τόσων εργαζομένων...

Η εταιρεία λοιπόν εκδίδει νόμιμα παραστατικά επιτρέποντας στους αγρότες παραγωγούς να παρουσιάζουν και να συνυπολογίζουν για πρώτη φορά ένα σημαντικό αναπόφευκτο  κόστος αυτής της διαδικασίας που μέχρι σήμερα το εμφάνιζαν  αναγκαστικά ως φορολογητέο καθαρό κέρδος απουσία αποδεικτικών στοιχείων δεδομένου ότι οι παράνομοι και παράτυποι μετανάστες δεν μπορούν να πληρωθούν με εργόσημα.

Οι άνεργοι...

Για την εταιρεία, η αντιμετώπιση της ανεργίας, είναι συνυφασμένη με την αποστολή της και σύμφωνα με τα όσα έχουν ενημερώσει τα αρμόδια υπουργεία, αλλά και τις τοπικές υπηρεσίες, θα αντλεί προσωπικό από τους τηρούμενους καταλόγους Ανέργων του τοπικού Ο.Α.Ε.Δ. και λόγω χαμηλής διαθεσιμότητας από τις υφιστάμενες Δομές φιλοξενίας μεταναστών, συμβάλλει έμπρακτα στη μείωση της ανεργίας τοπικά αλλά και Πανελλαδικά.

 

gnomi-vin-site-11-q

 

Θα μπει τάξη;

 

Βασικό το ερώτημα, που πρέπει ν’ απασχολήσει όλους τους φορείς της περιοχής και φυσικά τις αρμόδιες υπηρεσίες;

-Θα διευκολυνθεί η εταιρία, να λειτουργήσει με φόντο τη νομιμότητα ή όσοι ασχολούνται στον χώρο της συγκομιδής, θα επιλέξουν την συνέχιση της τραγικής κατάστασης που επικρατεί σήμερα;

Είναι σίγουρο πως για κάποιους, κόβεται ο αέρας του κέρδους. Σ’ αυτούς δηλαδή, που είχαν τα συνεργεία και με την μαύρη εργασία, πολλαπλασίαζαν τα κέρδη τους. Βεβαίως για την εκμετάλλευση των ανθρώπων, ειδικά των προσφύγων και μεταναστών, ούτε λόγος. Ούτε μεροκάματα πείνας, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι απολαβές των μεταναστών... Κι απ’ την άλλη το κόστος συγκομιδής για τον παραγωγό, κάθε χρόνο και αυξανόμενο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το κόστος συγκομιδής, κυρίως των πορτοκαλιών, μεγαλύτερο απ’ το ποσό που θα απολάβει ο παραγωγός απ’ την χυμοποίηση ή και την εξαγωγή.

Με την καθιέρωση του εγόσημου στην περιοχή, δεν θα προκύπτει η αδικία και η εκμετάλλευση και για την πλευρά των εργαζομένων και για την πλευρά των παραγωγών.

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018 19:46

Κυκλοφορεί αύριο «Η ΓΝΩΜΗ»

Μείζον θέμα η τάξη στην εργασία για την συγκομιδή πορτοκαλιών, ακτινίδιών κλπ - Δημιουργήθηκε εταιρεία στην Άρτα, η οποία θα δώσει λύση σε πολλά προβλήματα...

 

 

 

 

Μερ κύριο θέμα το «ΕΡΓΟΣΗΜΟ. Αυτό το άγνωστο», κυκλοφορεί αύριο «Η ΓΝΩΜΗ», με πολλά επίκαιρα θέματα και έγκυρη αρθρογραφία, για όλα τα θέματα, που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή...

Το ΕΡΓΟΣΗΜΟ ως εργαλείο για την τάξη στην εποχική εργασία, είναι το αντικείμενο της νέας εταιρείας που δημιουργήθηκε στην Άρτα και φιλοδοξεί να διαχειριστεί με κάθε νομιμότητα το όλο θέμα και φυσικά προς όφελος και των παραγωγών και των εργαζομένων.

«Απασφαλισμένη βόμβα» θεωρεί το δημογραφικό πρόβλημα, ο πρόεδρος της Ένωσης Πολυτέκνων Ευάγγελος Παπαμιχαήλ, ο οποίος μιλάει στην «Γ» με αφορμή τον εορτασμό της ημέρες της Πολύτεκνης Οικογένειας, που εορτάζεται την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου. Ο πρόεδρος των πολύτεκνων, κάνει λόγο για «αθέατη γενοκτονία».

Με απόλυτη επιτυχία, ολοκληρώνεται αύριο η εμποροπανήγυρη στην Φιλιππιάδα και σύμφωνα με τον δήμαρχο Νίκο Καλαντζή, η παρουσία των πολιτών απ’ την ευρύτερη περιοχή, ήταν μεγάλη.

Και πολλά άλλα θέματα στην ΓΝΩΜΗ που κυκλοφορεί... Μην την χάσετε...

 

000001-01-11-2018-a

Σελίδα 1 από 291

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

14002725
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
5256
14780
95297

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 68 επισκέπτες και κανένα μέλος