A+ R A-
16 Ιανουαρίου 2019
Κώστας Γκέτσης

Κώστας Γκέτσης

|

Υπεροψία για το κυκλοφοριακό, «κόντρα» για τους συμβασιούχους και το μπάχαλο κυριαρχεί στον Δήμο Αρταίων

 

 

 

Ο ορισμός «μπάχαλο» μπορεί να μην είναι ικανός, να προσδιορίσει αυτό που επικρατεί σήμερα στον Δήμο Αρταίων και έχει την προσωπική σφραγίδα του ανεπαρκούς δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη, ο οποίος με φοβερή(!) αποτελεσματικότητα, καταφέρνει και δημιουργεί παντού αντιπάλους.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και Βασίλης Τσίρκας, με κοινή ανακοίνωση, παραδίδουν τον δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη, στην κρίση των πολιτών, μιας και επιχειρεί «να κάνει παιχνίδι» ακόμη και με την εργασία των συμβασιούχων, νομίζοντας πως με τον τρόπο αυτό, ότι κερδίζει πόντους. Αλλά το συμπέρασμα μένει… Δεν διστάζει να παίζει ακόμη και με την αγωνία των εργαζομένων.

Το ίδιο επιχειρεί να κάνει και με το μείζον πρόβλημα του κυκλοφοριακού. Τα ρίχνει στους πολίτες, κάνοντας λόγο για την παιδεία των πολιτών, ενώ ο ίδιος, το διάστημα που βρίσκεται στην θέση αυτή, δεν έκανε την ελάχιστη παρέμβαση, ώστε να δει αν μπορεί να προκύψει η όποια ανακούφιση στο κυκλοφοριακό. «Για δεν ποιος μιλάει», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της εφημερίδας.

«Δικαιολογίες για γέλια», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ, στο πως επιχειρούν να καλύψουν τα πλείστα όσα λάθη έκανε, σε σχέση με την δημιουργία και την λειτουργία του «Παραμυθένιου Χωριού». Συγκρίνει την δική του προσπάθεια, με την ανάλογη της δημοτικής επιχείρησης «e-trikala» και βεβαίως τα στοιχεία που παραθέτει η «Γ», αποτελούν κόλαφο για τον ίδιο ή καλύτερα μια συμβολή, για να προσέχει και αυτός και οι συνεργάτες του, το τι λένε και γιατί το λένε…

«Θα κάνω ξανά τη Ν.Δ. μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη», είναι ο τίτλος της συνέντευξης που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δημοσιεύει η «Γ».

Και πολλά άλλα θέματα στην «Γ» που κυκλοφορεί αύριο στην Άρτα, την Φιλιππιάδα, την Πρέβεζα και την Αθήνα.

.

Οι διώξεις στρέφονται κατά του πρώην διευθυντή της Σχολής(καθηγητή-ζωοτέχνης) και της υπεύθυνης της εστίας (καθηγήτρια-ζωοτέχνης)

 

 

 

Διώξεις για παράβαση καθήκοντος κατ΄εξακολούθηση, έχει ασκήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων, σε βάρος δύο στελεχών της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, αλλά και κατ΄ αγνώστων, με βάση όσα αναφέρονται στο πόρισμα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, που περιλαμβάνει καταγγελίες-κυρίως αόριστες- για περιστατικά bullying σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Οι διώξεις στρέφονται κατά του πρώην διευθυντή της Σχολής(καθηγητή-ζωοτέχνης) και της υπεύθυνης της εστίας (καθηγήτρια-ζωοτέχνης), ενώ η προανάκριση ανατέθηκε στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Ιωαννίνων, η οποία ξεκίνησε ήδη να λαμβάνει καταθέσεις.

Για τις διώξεις έχουν ενημερωθεί τόσο η διοίκηση του Οργανισμού, όσο και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με σχετικό έγγραφο από την εισαγγελία.

Στο πλαίσιο αυτής της προανάκρισης, κατέθεσε στις αρχές της εβδομάδας η μητέρα του Βαγγέλη, Μαρία Γιακουμάκη, στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Ρεθύμνου. Στην κατάθεσή της υποστήριξε ότι ο Βαγγέλης δεν της είχε αναφέρει κάτι σοβαρό, κάτι που να την ανησυχήσει και όταν τον ρωτούσε για τα συγκεκριμένα περιστατικά, απαντούσε «κάνουμε πλάκα».

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που αφορά το πόρισμα που συνέταξε τριμελής επιτροπή του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και περιείχε αναφορές για περιστατικά βίας σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, είναι διαφορετική από εκείνη που αφορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έβαλε τέλος στη ζωή του ο 20χρονος σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Παράλληλα, είναι σχεδόν έτοιμο το πόρισμα του ιατροδικαστή, Θόδωρου Βουγιουκλάκη, μετά και την λήψη όλων των αποτελεσμάτων από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, καθώς και από τις αναλύσεις υλικού που βρέθηκε στο σημείο όπου εντοπίστηκε ο αυτόχειρας από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Στα συμπεράσματά του ο κ. Βουγιουκλάκης αναφέρει ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης έβαλε τέλος στη ζωή του, κόβοντας τις φλέβες του δεξιού του χεριού, διατηρεί ωστόσο σχετικές επιφυλάξεις, επειδή λείπει το 15% του σώματος του αυτόχειρα.

Συγκεκριμένα, άγρια ζώα έχουν κατασπαράξει τμήμα του λαιμού, του προσώπου και των άκρων και έχουν αλλοιώσει στοιχεία, ωστόσο δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας και αποδίδει το θάνατο σε αυτοκτονία.

Σήμερα το απόγευμα ήταν προγραμματισμένη νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ενδοσχολικής βίας, έξω από τη Σχολή, στην οποία έχουν διακοπεί τα μαθήματα για τις διακοπές του Πάσχα και οι σπουδαστές έχουν αναχωρήσει για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Τη συγκέντρωση οργάνωσαν νέοι και νέες από τα Γιάννενα με προσκλήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ η αστυνομία είχε λάβει αυστηρά μέτρα μέσα και έξω από τη Σχολή.

Μια «ωραία ατμόσφαιρα» η συντεχνία των δημάρχων, την δουλειά της κάνει… Αν τύχαινε να μην προκαλεί, με «μεγάλα λόγια» και περίεργες επιλογές, δεν θα είχαμε ασχοληθεί ποτέ μαζί τους…

 

 

Την φωτογραφία, την δανειστήκαμε από το ρεπορτάζ, για τα έργα της Περιφέρειας Ηπείρου, που αποτελέσουν ασπίδα για το περιβάλλον, όπως τονίστηκε στην συνάντηση που είχαν οι αρμόδιοι.

Μας έκανε, ένα ιδιαίτερο κλικ, γιατί είναι χαρακτηριστική της συμπαθούς συντεχνίας των δημάρχων, την οποία εμείς επιμένουν να… υμνούμε. Δείτε λοιπόν. Στο κέντρο, με βλέμα έτοιμο να φάει και τον φακό, ο γνωστός δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας, που μαζί με τον λιγότερο γνωστό δήμαρχο Ζηρού Νίκο Καλαντζή (του προκαλεί χαμόγελο ο φακός!), δίνουν τον υπερπάντων αγώνα για να… σώσουν το Λόφο του Θεσπρωτικού, όπου και το ομώνυμο Λατομείο.Υποψιασμένος για την ύπαρξη του φωτογραφικού φακού, ο δήμαρχος Ν. ΣΚΟΥΦΑ Στάθης Γιαννούλης, κι αυτός έχει… περγαμηνές στην προστασία του περιβάλλοντος, με κάτι ανεξέλεγκτες χωματερές στον Δήμου του, αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει(!) μιας και έχει ιερό στόχο, να… τελειώνει με το εργοστάσιο, που λειτουργεί στα όρια του Δήμου του. Και πάρα πέρα ανυποψίαστος ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρ. Μπαϊλης, αγωνιστής(!) κι αυτός για το περιβάλλον.

Μια «ωραία ατμόσφαιρα» η συντεχνία των δημάρχων, την δουλειά της κάνει… Αν τύχαινε να μην προκαλεί, με «μεγάλα λόγια» και περίεργες επιλογές, δεν θα είχαμε ασχοληθεί ποτέ μαζί τους… Όσο όμως προκαλούν, θα τα λέμε, έτσι με… χαλαρή διάθεση.

Κ. Γ.

 

nastas-giannoulis-kalantzis-00-a

Πέμπτη, 02 Απριλίου 2015 18:01

Επίκειται νέος σχεδιασμός

.

Μήπως είναι καιρός να επανέλθει το αίτημα, για την λειτουργία του ΚΕΥΓ (και πάλι) στην Άρτα;

 

 

 

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επανεξετάζουν τον τρόπο λειτουργίας των στρατοπέδων, με πρώτο βήμα το νέο χωροταξικό σχεδιασμό, που σημαίνει ότι θα ληφθούν νέες αποφάσεις, σε σχέση με το που θα βρεθεί το κάθε στρατόπεδο, μιας και με αποφάσεις της τελευταίας κυβέρνησης, είχαν αλλάξει τα πάντα. Που σημαίνει πως και το θέμα του στρατοπέδου της Άρτας, μπορεί να είναι στην ατζέντα των συζητήσεων. Ζητούμενο είναι να βρεθεί η καλύτερη λύση και να τεθεί η καλύτερη πρόταση, για την Άρτα.

Θα λέγαμε πως είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες, για να τεθεί εκ νέου το αίτημα, να ξανάρθει στην Άρτα, το Κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικού, το οποίο όλοι γνωρίζουμε πως έφυγε και την ολιγωρία ποιών πληρώνει ακόμη και σήμερα η Άρτα.

Άλλωστε στις συζητήσεις που έγιναν στο παρελθόν, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, πλειοδοτούσαν σ’ αυτή την άποψη και δήλωναν πως θα κάνουν τα πάντα για να αποκατασταθεί η αδικία.

Και πλέον, στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, βρίσκεται και Τζουμερκιώτης υφυπουργός, που μπορεί να δει το όλο θέμα, με περισσότερη ευαισθησία.

Πέμπτη, 02 Απριλίου 2015 17:29

Άλλος για το Αθαμάνιο

.

Θα είναι δεκάδες εκείνοι, που θα επισκεφτούν το χωριό, με την ελπίδα πως θα συναντήσουν τον πρωθυπουργό και όλο και κάτι θα πουν

 

 

 

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα, στο χωριό του Αθαμάνιο Άρτας, όπου θα φτάσει την Μεγάλη Παρασκευή το απόγευμα και θα αναχωρήσει για την Αθήνα, την Δευτέρα του Πάσχα. Αυστηρά οικογενειακά, θα περάσει της άγιες ημέρες ο πρωθυπουργός και αυτό ως γεγονός τιμάει τον ίδιο, που με την παρουσία του δείχνει πως δεν ξεχνάει την καταγωγή του.

Υπάρχει και η συνέχεια βεβαίως. Για το Πάσχα, το Αθαμάνιο, θα είναι προορισμός! Θα είναι δεκάδες εκείνοι, που θα επισκεφτούν το χωριό, με την ελπίδα πως θα συναντήσουν τον πρωθυπουργό και όλο και κάτι θα πουν, όλο και θα υπενθυμίσουν την παρουσία τους, με την ελπίδα πως ο πρωθυπουργός, θα γράψει το όνομά τους, σε κάποιο μπλοκάκι και θα τους αξιοποιήσει.

Τι να κάνουμε όμως; Το κάθε καλό γεγονός, μπορεί να έχει παρενέργειες.

Σελίδα 1 από 1780

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

14272269
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
1901
12750
79778

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 81 επισκέπτες και κανένα μέλος