A+ R A-
10 Δεκεμβρίου 2018
ΝΕΟΙ ΤΙΤΛΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 10:58

Τρεις κι ο …κούκος

Θλίψη, αγανάκτηση, οργή και προβληματισμός, αβίαστα προκαλούνται, από την τελευταία αποκάλυψη της ΓΝΩΜΗΣ και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας κ. Ανδρέα Λώλου σχετικά με τις παρουσίες των δημοτικών συμβούλων της δημοτικής αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση (αλλά και άλλες, προηγούμενες) του οργάνου.

Τρεις όλοι κι όλοι, προκειμένου να συζητήσουν για τα ζητήματα του Δήμου, με εκείνες κι εκείνους της δημοτικής πλειοψηφίας, να αντιπαρατεθούν μαζί τους, να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν, να φέρουν νέες δημιουργικές προτάσεις και θέσεις και εν τέλει , να υπηρετήσουν τον σκοπό για τον οποίο διεκδίκησαν την ψήφο των συμπολιτών τους, που με τη σειρά τους κι εκείνοι τους τίμησαν.

Ωστόσο, για να είμαστε δίκαιοι, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε, ότι φωτεινή εξαίρεση στο επιεικώς απαράδεκτο αυτό γεγονός, αποτελούν η δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού «Γέφυρα στο Μέλλον» Κα Βίκυ Βασιλάκη, καθώς και η επικεφαλής του συνδυασμού «Ριζοσπαστική Αλλαγή» Κα Λίτσα Κιτσαντά και ο δημοτικός σύμβουλος του ίδιου συνδυασμού κ. Άγγελος Ξυλογιάννης, που όχι μόνον ήταν παρόντες στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, αλλά και σε όλες τις προηγούμενες, δείχνοντας κατά τον πληρέστερο τρόπο, πως όχι μόνον τιμούν τόσο τους ψηφοφόρους τους, όσο και όλους ανεξαιρέτως τους δημότες, καθώς και πως αντιλαμβάνονται πλήρως τον ρόλο τους και τις υποχρεώσεις τους.

Τρεις κι ο …κούκος, λοιπόν, όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο θυμόσοφος λαός μας, αφήνοντας «όλο το γήπεδο» στην δημοτική πλειοψηφία «να κάνει παιχνίδι μόνη της»!

Πλήν όμως, όπως πάλι επισημαίνει ο λαός μας, «ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη».

Ούτε καν στα δημοτικά μας πράγματα.

Πάντως, αν υποψιαστώ ότι αυτή η στάση είναι συνειδητή, προκειμένου να μπορούν οι της δημοτικής αντιπολίτευσης να κατηγορούν τη δημοτική αρχή (εκτός οργάνου), για αστοχίες και παραλείψεις, τότε οφείλω να τους βγάλω το …καπέλο, υποκλινόμενος στο …σατανικό μυαλό και σχέδιό τους!!!

Ο Γνώμων

Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 11:27

Σσς… οι αρχές κοιμούνται!!!

Τι κι αν οι εξελίξεις για την τύχη του ΚΕΝ Άρτας είναι όχι απλώς δυσοίωνες, αλλά μάλλον μη αναστρέψιμες;

Τι κι αν αυτό θα σημάνει απώλεια εισοδήματος, ανασφάλεια, υποβάθμιση της περιοχής και πλείστα άλλα δεινά;

Η συμφωνία της σιωπής, από όλους σχεδόν όσοι είχαν υποσχεθεί ότι θα πάσχιζαν «για το καλό μας», για να πάρουν την ψήφο μας, καλά κρατεί!

Κάτι σαν το «κράτα με να σε κρατώ, να ανεβούμε στο βουνό»

Όχι για το λόφο (Περάνθης) δεν λέει τίποτε.

Τη στιγμή που θα έπρεπε να σαλπίσει και να πραγματωθεί κοινό μέτωπο όλων των πολιτικών, κομματικών, αυτοδιοικητικών δυνάμεων του τόπου, το ζήτημα αντιμετωπίζεται …χαλαρά έως αδιάφορα.

Λες και είναι η κατάρα ετούτου εδώ του τόπου, τα μεγάλα ζητήματα που τον ταλανίζουν διαχρονικά, να πέφτουν θύματα της νοοτροπίας να μην γίνει κάτι για να μην το πιστωθεί ή αντίστοιχα το χρεωθεί ο πολιτικός αντίπαλος.

Πλην όμως τα μεγάλα προβλήματα του τόπου δεν έχουν χρώμα.

Δεν είναι δικά μας ή των άλλων.

Είναι κοινά και αδιαίρετα.

Και για την επίλυσή τους απαιτείται επαγρύπνηση, διαρκής αγώνας και συστράτευση όλων των δυνάμεων του τόπου.

Χωρίς χρώματα, φρου – φρου κι αρώματα!

Κι ο ρόλος τόσο των ασκούντων την τοπική εξουσία, όσο κι εκείνων που φιλοδοξούν να τους αντικαταστήσουν, δεν μπορεί να εξαντλείται αφ΄ενός μεν στην απλή διαχείριση και διεκπεραίωση των θεμάτων ή στην έκδοση κάποιων ανακοινώσεων, αλλά στην δράση και τον κοινό αγώνα.

Γιατί είναι απορίας άξιον το γεγονός ότι ενώ βρίθουν τα τοπικά μέσα από ανακοινώσεις και διακηρύξεις ακόμη και για την προστασία της …γαλάζιας φάλαινας, στα μεγάλα τοπικά ζητήματα να κυριαρχεί η …αφωνία.

Άλλωστε, ακόμη κι αν οι τοπικές αρχές …κοιμούνται, κάλλιστα μπορούμε όλοι εμείς να τους αφυπνίσουμε!!!

Ο Γνώμων

Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018 11:11

Ωχ, το μάτι μου…

Αν πιστεύατε πως τα μαργαριτάρια ευδοκιμούν μόνο στα όστρακα στον βυθό της θάλασσας, σας έχω νέα.

Τώρα πλέον όχι απλά ευδοκιμούν αλλά αυξάνονται και πληθύνονται με γεωμετρική πρόοδο μάλιστα, στην μικρή οθόνη.

Και για του λόγου το αληθές θα σας δώσω ορισμένα παραδείγματα:

Σε ερώτηση τηλεπαρουσιάστριας «ποιο είναι το θηλυκό του οικοδεσπότη» η καλλίπυγος παίκτρια τηλεριάλιτυ απαντά με περηφάνεια «η …οικοδεσπότρια!!!».

Προφανώς η …οικοδέσποινα απουσίαζε εκείνη την ώρα!

Αναγγέλλοντας το επόμενο θέμα της εκπομπής του τηλεπαρουσιαστής μας ενημέρωσε για κάποιον που «…κατόρθωσε ένα ακατόρθωτο κατόρθωμα!!!».

Πάντως, μεγάλε, αποκλείεται να σε ξεπέρασε εσένα που μπόρεσες και δημιούργησες πρόταση με ρήμα, επιθετικό προσδιορισμό και ουσιαστικό από την ίδια ρίζα!

Αθλητικός ρεπόρτερ ρωτάει ποδοσφαιριστή αν η ομάδα του στο παιχνίδι που επρόκειτο να αρχίσει θα νικούσε «για να ξαναανέβει επάνω(!), όπως έκανε στις τελευταίες δύο αγωνιστικές»!!!

Απ’ ότι αντιλαμβάνομαι στις άλλες αγωνιστικές, η ομάδα, ανέβαινε …κάτω!!!

Η συνέχεια επί της οθόνης…

Κυριακή, 02 Δεκεμβρίου 2018 20:00

Έκαστος στο είδος του…

Σε μεγάλη εκτίμηση φαίνεται πως έχει την τοπική δημοσιότητα, η οργάνωση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Άρτας, αν κρίνουμε και από τον τρόπο με τον οποίο επικοινώνησε στους πολίτες την επίσκεψη του πρώην υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα προχθές στην πόλη μας.

Και να ήταν μόνο αυτό; Αλλά και τον τρόπο με τον οποίο επικοινώνησε τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα αυτής της επίσκεψης.

Να το αποδώσουμε στην δημοσιοσχεσίτικη ανάγκη ορισμένων καρεκλοκένταυρων της οργάνωσης, που επιβάλλει (σύμφωνα με την αντίληψή τους) την σιωπή περί των δράσεων και εκδηλώσεων του κόμματος, ή ακόμη ακόμη και σ’ αυτή την επιλεκτική διοχέτευση πληροφοριών, η απλώς στην παντελή άγνοια του αντικειμένου της επικοινωνίας που εκλήθησαν κάποιοι να υπηρετήσουν, προς όφελος πάντα του κόμματός τους;

Όπως και νάχει εμείς θα αρκεστούμε στην επισήμανση «έκαστος στο είδος του κι ο Λουμίδης στους καφέδες», ή στο πιο λαϊκότερο «δεν κάνουν όλες οι μέλισσες, μέλι»!!!

«…Το υδροβόλο όχημα στο οποίο αναφέρεστε χρησιμοποιήθηκε για την αποτροπή πυρκαγιάς και όχι ως μέσο πρόκλησης δέους και καταστολής των διαδηλωτών» υποστήριξε σε συνέντευξή της η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

Ο λόγος βέβαια, για την αστυνομική αύρα με τον κωδικό «Αίαντας», που έκανε την εμφάνισή της μετά από πολλά χρόνια στις πρόσφατες εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου και το «υγρό σφυροκόπημα» που έκανε στους γνωστούς – άγνωστους ταραξίες που έριχναν μολότοφ!

Εμ, πές μας έτσι Όλγα μας για να το καταλάβουμε κι εμείς οι άσχετοι που νομίζαμε ότι οι αστυνομικές αύρες δεν είναι πυροσβεστικά οχήματα.

Πάντως αν αυτό το μεγαλεπήβολο σχέδιο με τον «Αίαντα» είχε χρησιμοποιηθεί και στις πρόσφατες πολύνεκρες πυρκαγιές, που ξέρετε μπορεί να μην είχαμε θρηνήσει τόσα θύματα…

Από την άλλη, ωστόσο, πρέπει να παραδεχτούμε πως το σχέδιο είναι μεγαλοφυές έως και σατανικό μη σας πω…

Οι «αύρες» θα σβήνουν φωτιές και τα πυροσβεστικά οχήματα θα καταδιώκουν κακοποιά στοιχεία!!!

Θα μπερδευτούν όλοι οι παραβάτες και θα τους κάνουμε …τσακωτούς!!!

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Επενδύουμε στον επαγγελματικό προσανατολισμό και στην επιχειρηματικότητα των νέων»  

 

Εκπαιδευτική ημερίδα σχετικά με την επιχειρηματικότητα και τον προσανατολισμό καριέρας για τους μαθητές Λυκείων, φοιτητές και για ανέργους πραγματοποίησε χθες το πρωί στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας ο Δήμος Αρταίων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές Λυκείων της Άρτας, καθώς και άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του Γραφείου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης του Δήμου Αρταίων, ενώ η ημερίδα έγινε σε συνεργασία με το Learning Business και το Επιμελητήριο Άρτας.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, πως «η εκδήλωση είναι η δεύτερη δράση της πρωτοβουλίας που παίρνουμε, ώστε να δώσουμε την ευκαιρία σε μαθητές που τελειώνουν το σχολείο, σε φοιτητές, αλλά και σε ανέργους να έρθουν σε επαφή με την αγορά εργασίας. Ως Δήμος ήδη έχουμε κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, τόσο με την λειτουργία του Γραφείου Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης, όσο και με την εκπόνηση συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδίου για την καταπολέμηση της ανεργίας, το οποίο μάλιστα προβλέπει ως δράση τη σημερινή εκδήλωση. Επίσης με στοχευμένες ενέργειες προωθούμε την κατασκευή του Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας, ενώ βασικοί πυλώνες της πολίτικής μας είναι η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού. Χρειαζόμαστε νέους και νέες αλλά και ανέργους με κατάρτιση, που θα μείνουν στην περιοχή μας και θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία, θα ενισχύσουν την Άρτα».

Η δράση περιελάμβανε προβολές βίντεο σε ένα πρωτότυπο ντοκιμαντέρ όπου έμπειροι επιχειρηματίες και managers μοιράστηκαν με τα παιδιά το δικό τους παράδειγμα επαγγελματικής επιτυχίας, ενημέρωσαν για τη δραστηριότητα της εταιρείας που εκπροσωπούν καθώς και τα καθήκοντα της θέσης τους. Έτσι οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με την πραγματική εικόνα της αγοράς εργασίας αφού συνομίλησαν με τους ίδιους τους ανθρώπους της.  

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Γκολομάζος και ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας Γιάννης Ζαχαρέλος, Διευθυντές και εκπαιδευτικοί σχολείων. Η δράση τελούσε υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδος, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και θα πραγματοποιηθεί επαφή μαθητών Λυκείου με τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την επιχειρηματικότητα.

Ο Δήμος Αρταίων ευχαριστεί θερμά το Επιμελητήριο Άρτας για την παραχώρηση της αίθουσας, καθώς και τα Λύκεια της περιοχής μας, αλλά και τους ανέργους και τα μέλη του Επιμελητηρίου που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 10:55

Τζένη, Τζένη…

Εκεί όμως που το φαβορί ήταν αδιαφιλονίκητο , ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου δεν χωρούσε αμφιβολία για το αποτέλεσμα.

Τζένη, Τζένη ανέκραξε το …σώμα των εκλεκτόρων και τα πάντα «μπήκαν στο αυλάκι»!

Τώρα μένει στην ίδια, για να δούμε αν θα σταθεί στο ύψος της συνονόματής της θρυλικής Τζένης Καρέζη!!!

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 10:53

Ανθ’ ημών Γουλιμής;

Κι εκεί που ο Γιάννης το ‘χε «δεμένο στο μαντήλι» ότι θα είναι ο εκλεκτός του Κιν.Αλ. για τον Δήμο Αρταίων, κάπου «μπλέξαν, οι γραμμές μας, μπλέξαν οι γραμμές» και κάποιοι «σίγουροι» σύντροφοι τού «την κάναν την δουλειά», με αποτέλεσμα να χρειάζεται η άνωθεν κομματική παρέμβαση , για να ξεδιαλύνει το μπλέξιμο…

«Γιάννη μου το μαντήλι σου, τι τόχεις λερωμένο…»!!!

Κι άντε τώρα να σε δω αγαπητέ φίλε έτσι και γίνει «καμία στραβή», ως σύγχρονος Χαρίλαος Τρικούπης να φωνάζεις «ανθ’ ημών Γουλιμής»!

Και πώς να σε παρηγορήσω…

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 10:50

Κοινωνία ένοχη…

Ξεκίνησε, προαναγγέλοντας αυτόνομη(!!!) κάθοδο στις δημοτικές εκλογές, μπας και εξαναγκάσει το τοπικό Κιν.Αλ. σε στήριξη, αλλά δεν του …βγήκε!

«Τα ΄βαλε» με την Τζένη στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ κι «έφαγε πόρτα»!

Κι έτσι εκεί που απολάμβανε το λαϊκό άσμα «ο Γιώργος είναι πονηρός…», αρχίζει να κάνει στροφή, μουσική εννοώ, στο «εμείς γι’ αλλού κινήσαμε, γι’ αλλού κι αλλού η ζωή μας πάει…»!

Τώρα εκείνο που απομένει είναι να δούμε αν αυτό το αλλού θα επενδυθεί μουσικά με το «κοινωνία ένοχη, παλιοκοινωνία, όλα μου τα όνειρα εσύ μου τα χαλάς…»!!!

|

Οι συζητήσεις, ανάμεσα στους πολίτες του Δήμου Ν. Σκουφά, έχουν προχωρήσει και φαίνεται πως είναι πολλοί αυτοί που θεωρούν τον δημοσιογράφο, ως την καλύτερη επιλογή

Ένα όνομα, που μπορεί ν’ αποτελεί την απάντηση στο μεγάλο ερώτημα, για το πώς θα παρουσιαστεί η δημοκρατική παράταξη, στις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου, στον Δήμο Ν. Σκουφά. Ο δημοσιογράφος Αντώνης Τόλης, συγκεντρώσει όλες τις προϋποθέσεις, να ενώσει την δημοκρατική παράταξη, αλλά και τους πολίτες που επιθυμούν μια νέα πορεία, για τον εν λόγω Δήμο.

Οι συζητήσεις, ανάμεσα στους πολίτες του Δήμου Ν. Σκουφά, έχουν προχωρήσει και φαίνεται πως είναι πολλοί αυτοί που θεωρούν τον δημοσιογράφο, ως την καλύτερη επιλογή, μιας και έχει σωρευμένη την εμπειρία σε σχέση με τα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές του εν λόγω Δήμου.

Αναζητήσαμε τον συνάδελφο Αντώνη Τόλη και σε μια βιαστική συζήτηση που είχαμε, ούτε διέψευσε, αλλά ούτε και επιβεβαίωσε την πληροφορία. Που σημαίνει ότι με την σοβαρότητα που τον διακρίνει, επιθυμεί να αξιολογήσει τις μέχρι τώρα συζητήσεις και με κάθε υπευθυνότητα, να καταλήξει στην οριστική απόφαση.

Μακάρι η απόφασή του, να είναι θετική, γιατί με την παρουσία του και μόνο θα συμβάλλει ουσιαστικά στον διάλογο, για το μέλλον του τόπου…

Σελίδα 1 από 37

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

14097757
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
2912
2912
46811

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 69 επισκέπτες και κανένα μέλος